Accommodatie in Zeewolde

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen

Top 50 appartementen in Zeewolde

Vakantiewoning in Zeewolde: Vakantiehuizen in Zeewolde huren

Zeewolde is de jongste gemeente van Nederland en is te vinden in de provincie Flevoland. Het is een van 6 gemeenten die ontstonden na de drooglegging in de 20e eeuw en telt tegenover Harderwijk. De naam komt uit een periode voor onze jaartelling toen er een groot oerbos stond dat later is verzwolgen door de zee. Pas in 1968 is het zuiden van Flevoland drooggelegd en daardoor heeft Zeewolde een relatief korte geschiedenis. Het is bij uitstek een stad voor het beoefenen van verschillende soorten watersport, maar door de centrale ligging zijn steden als Amersfoort en Amsterdam binnen een uur te bereiken. Ook vanwege de prachtige natuur en leuke binnenstad is Zeewolde erg geliefd onder toeristen. Van alle steden in Flevoland zijn er de meeste overnachtingen te vinden in Zeewolde, met veel hotels en hostels die het hele jaar de vele bezoekers ontvangen. Als je op zoek bent naar iets anders - kijk eens naar de accommodaties en bed and breakfasts die Wimdu aanbiedt!

Fun Facts

 • Het absolute middelpunt van Nederland, gemeten inclusief de Waddeneilanden is in Zeewolde op het strand van recreatiecentrum RCN.
 • Zeewolde werd pas in 1984 een zelfstandige gemeente, en dat maakt het de jongste, niet samengevoegde gemeente van Nederland.
 • De gemeente Zeewolde kent ongeveer 21.361 inwoners en groeit elk jaar een beetje.
 • In de planning stond om Zeewolde tussen Dronten en Lelystad te bouwen, maar eindelijk is gekozen voor de huidige locatie.
 • De eerste inwoners van Zeewolde waren voornamelijk veehouders en akkerbouwers, maar dat is in de loop van jaren sterk afgenomen.

Actief Zeewolde

Door de prachtige kilometers aan, de hoeveelheid groene natuur en daarnaast de eindeloze ruimte omringd door water, maken Zeewolde een gemeente waar veel actiefs te doen is. Houd je van de buitenlucht? In het Horsterwold zijn vele mooie wandelroutes te vinden waar je helemaal tot rust kan komen. Er is ook aan de recreatieve fietser gedacht– in Zeewolde zijn veel kilometers aan verharde fietspaden te vinden. Er zijn daarnaast veel golfbanen te vinden die doorgaans erg goed onderhouden zijn. Voor alle verschillende niveaus's zijn er banen te vinden, waaronder een baan waar je zonder GVB terecht kan. Is dit nog steeds te hoog gegrepen? Ga dan naar een van de 2 midgetgolf banen die Zeewolde rijk is.

Achictectuur in Zeewolde

Ondanks dat Zeewolde een jonge gemeente is en daardoor geen vooroorlogse architectuur heeft, is er des te meer ruimte om de moderne architectuur te aanschouwen. Zo is er het bekende architectonische oude Bibliotheek. De rechthoek met losse elementen is alom geroemd en Madurodam heeft er ook een miniatuurversie van gemaakt. Ook het Paviljoen De Verbeelding is een bijzonder ontwerp bestaande uit 3 vlakken die getordeerd zijn. Midden in de natuur is dit een erg opvallende verschijning. Een ander bijzonder combinatie gebouw is de Albert Heijn met de appartementen die erboven gelegen liggen. In 4 verschillende lagen en met opvallende spiegels is dit gebouw niet de doorsnee supermarkt. Ook de woningen aan Weteringplein onderscheiden zich van de normale bebouwing door de aluminium gevelbeplating.

Watersport in Zeewolde

Als je zo omringd bent door veel water, dan kan je niet om de verscheidene watersporten heen. Leer surfen bij Zeil en Surfschool Zeewolde of voor de geoefende windsurfer: surf van Zeewolde naar Harderwijk! Het vele water is natuurlijk ook uitermate geschikt voor een lekkere dag varen op het water, actief met een zeilboot of heerlijk ontspannend op een kajuitsloep of motorboot. Huur deze bij De Zeilschool in Zeewolde, waar ook voor grotere groepen vanalles te vinden is. Een alternatief is om de Partyboot Achie naar Spakenburg te reserveren. Deze boot vertrekt in de zomermaanden 2 keer per week richting Spakenburg, waar uitgestapt kan worden om in deze stad rond te kijken. Een paar uur later vertrekt de boot weer terug naar Zeewolde, zodat je voor het avondeten weer terug bent. Voor de echte durfal geeft Parasailing Nederland je de mogelijkheid om achter een knalgele boot de lucht in te vliegen. Tot wel 150 meter hoog heb je een prachtig uitzicht over het water en de stad!

Verkeer en vervoer naar Zeewolde

Zeewolde is goed te bereiken met de auto via de A28 richting Amersfoort-Zwolle. Andere mogelijkheden zijn om de A27 te pakken of via de A6. De auto is overal gratis te parkeren in Zeewolde – zelfs in de parkeergarages! Vanaf Harderwijk en Almere is het mogelijk om de bus te pakken naar Zeewolde en in de stad zelf rijden er ook regelmatig bussen die alle delen van de stad goed verbinden. Er is ook een veerpont die naar Harderwijk of Ermelo gaat en wordt vaak door scholieren gebruikt, maar is ook voor recreatieve fietsers beschikbaar.