Accommodatie in Zaton

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Zaton

Vakantiewoning in Zaton: Vakantiehuizen in Zaton huren

Zaton is een klein plaatsje in de provincie Dubrovnik gelegen in het zuiden van Kroatië. Sinds de jaren 70 is het toerisme in Kroatië naar grote hoogtes gestegen en elk jaar komen er veel bezoekers de prachtige stranden bezoeken onder het genot van de heerlijke zomerzon. Ook de vele eilanden die voor de kust liggen hebben veel schoonheid te bieden en er zijn meer dan genoeg campings en hotels door het gehele land die de inkomende stroom aan toeristen graag een overnachting aanbiedt. Ben je een keer op zoek naar iets anders? Op Wimdu kan je een typisch Kroatisch verblijf vinden bij een van de vele accommodaties of bed and breakfasts die Wimdu aanbiedt!

Fun Facts

 • Zaton is maar een klein plaatsje dat meer bezoekers verwelkomt dan inwoners heeft: Er wonen minder dan 900 inwoners!
 • Veel stranden van Kroatie zijn bekroond met de blauwe vlag, een keurmerk dat aangeeft dat ze van de hoogste kwaliteit zijn!
 • Er zijn olijfbomen te vinden in Kroatie van meer dan 2000 jaar oud!
 • De grootste truffel ooit is gevonden in Kroatie in 1999, hij was meer dan 19.5 cm lang en 13.5 cm breed!

Wat te doen en zien in Zaton

Zaton heeft alles in huis voor een spetterende vakantie en creëert onbewust een perfecte vakantiesfeer. Er is een overvloed aan activiteiten voor alle leeftijden, maar ook op cultureel gebied is er van alles te zien. Zaton staat vooral bekend als de perfecte vakantiebestemming doordat de ondiepe stranden het ideaal maken voor kleine kinderen en ouderen. Ook zijn er veel bars en restaurantjes te vinden waar je de warme zomerzon van Kroatië wat weerstand kan bieden onder het genot van een verkoelend drankje. Probeer ook een van de vele visgerechten die zeker getest moeten worden bij een vakantie in Kroatië en typerend zijn voor de streek. Voor de actieveling is het verstandig om een bezoekje aan het strand te brengen, waar duiken, waterskiën en beachvolleybal aan de orde van de dag is. Er zijn daarnaast in het hoogseizoen vaak toernooitjes op het strand waar je je gemakkelijk voor in kan schrijven en in de stad zijn er in de zomer vaan concerten en feesten te vinden. Veel van de vakantiehuizen die je kan vinden op Wimdu liggen ook vlakbij het strand, waardoor u al snel een heerlijke strandwandeling kunt maken.

De omgeving van Zaton

Op een kleine rit ten zuid oosten van Zaton is Dubrovnik te vinden, een populaire bestemming die elk jaar veel toeristen aantrekt. Het is een stuk groter dan Zaton en ademt historie die veel bezoekers elk jaar weer betovert. Het wordt beschouwd als een van de mooiste steden aan de Adriatische kust en is ook wel bekend als de Parel van de Adriatische kust. De Oude Stad is compleet ommuurd staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO - je waant jezelf hier werkelijk door de geschiedenis. Deze muur is gebouwd in de 7e eeuw en waar het oorspronkelijk gemaakt was van hout, is het tussen de 12e en 17e eeuw langzaam veranderd naar een stenen muur. Je kan op deze muren een prachtige wandeling maken vanwaar je een indrukwekkend uitzicht hebt. Ook de Kathedraal van Dubrovnik mag niet vergeten worden waar een schatkamer te vinden is waar vele kerkschatten te bewonderen zijn. Door de jaren heen heeft de kathedraal veel te voortduren gehad, maar is momenteel prachtig gerestaureerd en staat fier uit te kijken over de stad. Ook een bezoek aan het Cultuurhistorisch Museum is zeker de moeite waard, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad en veel oude wapens en kunst uit de Renaissance te vinden is. Stradun is de hoofdstraat van de stad, waar je een overvloed aan winkeltjes en restaurants kan vinden! In de zomer erg toeristisch, dus je zal hier ook veel drukte aantreffen op de vele terrasjes en straatverkopers kleuren de straten. Ook is hier de indrukwekkende Onofrio Fontein te vinden, gebouwd in de 15e eeuw als aanvoer van vers drinkwater voor de inwoners van de stad.

Vervoer in en naar Zaton

Het gemakkelijkste is om te vliegen naar Zaton, waar je landt op luchthaven Dubrovnik, waar regelmatig vluchten op en af gaan. Vanuit hier is het aan te raden om een auto te huren, zodat het gemakkelijk is om naar Zaton te gaan en daarna rond te reizen in een gebied waar het openbaar vervoer niet erg goed geregeld is. Taxi’s zijn niet erg prijzig en let er op dat je altijd op de teller rijdt. Of u nu een vakantiehuis of een bed and breakfast kiest, een mooi verblijf is gegarandeerd in het schilderachtige Zaton en omgeving!

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen