Vakantiehuizen en appartementen in Winterswijk - Wimdu base64Hash Vakantiehuizen en appartementen in Winterswijk - Wimdu

Vakantiehuizen en appartementen in Winterswijk

Winterswijk
Om het even wanneer
Gasten
Ontdek kwaliteit vakantiewoningen en stadsappartementen!

Beste vakantiewoningen in Winterswijk

Huis Winterswijk
€84 per nacht
Huis ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
Winterswijk, Gelderland, Nederland
Details
Vrbo
Bekijk aanbieding
Bekijk alle 63 appartementen in Winterswijk

Vakantiewoning in Winterswijk: Vakantiehuizen in Winterswijk huren

Winterswijk is een dorp en gemeente in het oosten van de Achterhoek en is te vinden in Gelderland. Winterswijk grenst aan onze oosterburen en kenmerkt zich als een gebied met een rijke natuur en de omgeving is ook benoemd tot nationaal landschap. De stad heeft een gezellig centrum waar de vele terrasjes en winkeltjes in de zomer gezellig druk zijn met toeristen die hier graag komen. Ook het rijke culturele erfgoed met de vele kerken en musea zijn onlosmakelijk verbonden met Winterswijk. Er zijn veel hotels en appartementen te vinden waar je kan overnachten in Winterswijk, maar misschien ben je wel op zoek naar iets anders! Bekijk eens naar de vele accommodaties en bed and breakfasts die op Wimdu te vinden zijn en verblijf in een authentiek verblijf!

Fun Facts

  • Piet Mondriaan heeft aan het einde van de 19e eeuw een tijdje in Winterswijk gewoond!
  • Er zijn sporen gevonden dat Winterswijk al bewoond was in 1000 na Christus door de Chamaven – een Germaans volk.
  • Er is een rijke geschiedenis in de textielindustrie te vinden in Winterswijk, waar nog steeds fabrieken van terug te vinden zijn uit deze tijd.
  • Winterswijk heeft door de jaren heen vele verschillende namen gekend, waaronder Winethereswick, Winriswic, Winterswich en Wenterwic.

Kerken en molens in Winterswijk

In Winterswijk is erg veel te zien, maar onlosmakelijk verbonden met deze regio zijn toch wel de vele speciale kerken. Er zijn er veel te vinden, waarvan de meest opvallende ongetwijfeld de Jacobskerk aan de Markt van Winterswijk is. Hij staat centraal in het dorp en vele wegen uit omliggende dorpen komen uiteindelijk uit op het plein waar deze kerk staat. Het is een Gotische kerk met een gerenommeerde orgel dat bekend staat om de prachtige klanken die het produceert. Als je in de kerk bent dan mag je zeker de spectaculaire kroonluchter uit 1788 niet missen – geweven door de Sint-Miachelsgilde uit Winterswijk. Er zijn veel rondleidingen en demonstraties waar het mogelijk is om de kerk te bezichtigen en wie wilt kan ook nog de toren beklimmen. Ook de Zonnebrinkkerk is een bijzonder gebouw, met een hele andere inslag en historie. Eerlijk is eerlijk, vergeleken met de voorgaande kerk is deze minder spectaculair – maar het is zeker de moeite waard. Een ander veel voorkomende typisch Nederlands bouwwerk dat veel te vinden is in Winterswijk en omgeving is de molen. Bezoek de prachtige gerestaureerde en nog steeds werkende draaiende Waterkorenmolen van Berenschot. Dit prachtige bouwwerk ligt midden in de mooie natuur en daarnaast is er ook een restaurant te vinden waar je gezellig wat kan eten. Ook de Meenkmolen is een molen hoe je hem kent van de schilderijen en is nog een volle glorie te bezichtigen in Winterswijk.

Musea in Winterswijk

Er zijn voor de cultuurliefhebber ook flink wat musea te vinden in Winterswijk die vaak een lokaal karakter of thema hebben. Zo is er Villa Mondriaan te vinden, natuurlijk vernoemd naar Piet Mondriaan die hier een lange tijd heeft gewoon. Over de hele wereld zijn de gekleurde rechthoeken en vlakken bekend en worden de kunstwerken geroemd van Parijs tot New York. Voordat de schilder neerstreek in bekendere steden heeft hij lang gewoond in het kleine Winterswijk waar zijn voormalige woonhuis nu gebruikt wordt als museum. Het museum is erg interactief en neemt je mee in het verhaal van de bekende kunstenaar. Er wordt inzicht gegeven in zijn leven als kunstenaar, persoon en daarnaast kan er ook wat gedronken worden in het café dat bij het museum zit. Een ander bijzonder museum in Winterswijk is het Museum Kunst Ende, waar vaak verschillende exposities te vinden zijn. Momenteel is er een collectie aan bijzondere afbeeldingen en uitvergrotingen van exotische flora en fauna te vinden, maar kijk van te voren even op hun website wat er te vinden is!

Vervoer in en rondom Winterswijk

Waar in het verleden Winterswijk bekend stond als een geïsoleerde plaats met slecht begaanbare wegen is het vanaf de 19e eeuw een stuk beter geworden en rijden er tegenwoordig regelmatig treinen op station Winterswijk. Er stoppen hier gemiddeld 2 keer per uur treinen en er zijn ook bussen die de verschillende wijken verbinden met elkaar. Als je met de auto komt hoef je geen rekening te houden met dure parkeerplaatsen – overal in Winterswijk is het gratis parkeren. Aangezien Winterswijk in de hoek van het land ligt is het niet super gemakkelijk te bereiken met de auto, maar als je via de A18 de borden volgt via de N318 richting Winterswijk, dan vind je het gemakkelijk. Een goed alternatief voor de auto is het huren van een fiets om de omgeving te ontdekken – een goedkope en gezonde manier!

… en we zijn dol op onze appartementen

Huis 90 m²
Bekijk alle 63 appartementen in Winterswijk

Wij zijn Wimdu…

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

Andere populaire bestemmingen

image-tag