Accommodatie in Tokyo

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Tokyo

Appartement en bed and breakfast in Tokyo: Vakantiehuizen in Tokyo huren

Appartement in Tokyo Tokyo is een uitdagende en bruisende Japanse metropool die toeristen ontzettend veel te bieden heeft. Tokyo is de hoofdstad van Japan en de Japanse overheid en het Keizerlijk Paleis zijn er gevestigd. Tokyo heeft zo’n 13 miljoen inwoners en zo ver het oog rijkt. Tokyo werd in 2009 uitgeroepen tot derde meest leefbare stad ter wereld en de inwoners hebben er een hoge levensstandaard. In de gigantische stad Tokyo zijn een groot aantal accommodatiemogelijkheden, van luxueuze hotels tot backpacker hostels. Wimdu biedt in Tokyo echter relatief goedkopere accommodaties, van luxueuze appartementen tot comfortabele bed and breakfast en gezellige vakantiehuizen. Vind met Wimdu je ideale accommodatie in je ideale wijk in Tokyo!

Wat te zien en te doen in Tokyo

Tokyo is een gigantische stad en bij een eerste bezoek kan het nogal overweldigend zijn. We nemen een mee naar de interessantste bezienswaardigheden van Japan, zodat je een indruk krijgt van wat deze spannende stad allemaal te bieden heeft. Er zijn een groot aantal populaire toeristische gebieden waar je uit eten kunt, naar speelhallen kunt gaan, een film in de bioscoop kunt zien of een drankje kan doen. Roppongi is een van de grootste wijken en is zowel bij locals als toeristen erg geliefd. Ook in het Shibuya district is genoeg te doen, waaronder een tiental winkelcentra. In het Shibuya district bevindt zich ook de beroemde Shibuya kruising – een beroemde kruising die vergelijkbaar is met Times Square en Picadilly Circus en die het decor van vele films was waaronder ‘Lost in Translation’. Wil je meer traditionele voorbeelden van Japanse cultuur ervaren dan heeft Tokyo volop bijzondere bezienswaardigheden voor je.

 1. Bezoek de Sensoji Tempel, een grote Boeddhistische tempel in de wijk Asakusa. In deze wijk vindt je nog wat van het oude Japan terug. De tempel is een van de grootste en kleurrijkste ter wereld en er is achter de grote toegangspoorten bij de ingang veel te zien.
 2. Er is een winkelstraat genaamd Nakamise waar je traditionele Japanse waaiers en snacks kunt kopen. In het belangrijkste gebouw bevindt zich een 5 verdieping tellende pagode en ernaast bevindt zich de Asakusa Tempel. In de tempel worden veel evenementen georganiseerd, waarvan het grootste de Sanaj Matsuri is, waarbij de tempel vereerd wordt. Ben je geïnteresseerd in Japanse cultuur, vergeet dan niet de Sensoji Tempel te bezoeken.
 3. Een bezoek aan het Keizerlijk Paleis is ook ten zeerste aanbevolen. Het is de belangrijkste residentie van de Keizer van Japan en bevat een gigantisch park. Het paleis is gelegen in de wijk Chiyoda, dat dicht bij Treinstation Tokyo ligt. Het zijn mooie rustgevende tuinen en je kunt er mooie paleizen zien.
Een andere goede mogelijkheid om de hectiek van de binnenstad van Tokyo te ontkomen is het bezoeken van een van de vele parken. Wij zijn gecharmeerd van het Ueno Park, waar je heerlijk tot rust kunt komen of deel kunt nemen aan een van de vele activiteiten die worden georganiseerd. In deze buurt vind je ook de beste vakantieappartementen van Tokyo evenals bed and breakfast die door families gerund worden. In het Shiba Park is de Tokyo Toren te bewonderen, die geïnspireerd is op de Eiffel Tower. De toren is aan het eind van de jaren ’50 gebouwd, tijdens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Na een stevige klim biedt de toren een grandioos uitzicht over de bruisende metropool.

Culinair Tokyo

Het enige wat moeilijk aan het vinden van lekker eten in Tokyo is, is het kiezen van waar je precies wil gaan eten. De meeste Japanse restaurants zijn gespecialiseerd in een specifieke keuken dus neem rustig de tijd om een geschikt restaurant te vinden. Vraag bijvoorbeeld je host naar de beste etablissementen in de omgeving en de lekkerste delicatessen die je zeker moet proberen. De Japanse keuken is erg gezond, smakelijk en vers en je zult versteld staan hoe gezond een land kan leven. Beschik je over een beperkt budget, kies dan voor Ramen (noodles). Je vind ze overal en vergeet tijdens het eten niet een slurpend geluid te maken want dat is beleefd! Er zijn ook volop Izakaya tentjes in de stad te vinden. Deze restaurants serveren vele kleine gerechten terwijl je kunt genieten van een biertje of sake. Voor de beste sushi moet je trouwens bij de Tsukiji vismarkt zijn. De markt is niet heel erg toeristisch en ga zo vroeg mogelijk voor de verste vis.

Vervoer naar en in Tokyo

Vliegveld Tokyo, beter bekend als Narita International Airport is een van de twee luchthavens van Tokyo. De andere is Haneda Airport. Om van vliegveld Narita naar Tokyo te reizen ben je zo’n 50 minuten tot 2 uur onderweg, afhankelijk van je vervoermiddel. Vanaf vliegveld Haneda vetrekt er iedere tien minuten een trein. De reis naar de stad duurt zo’n 30 minuten. Het openbaar vervoer van Tokyo is erg populair en de treinen zijn meestal overvol. Afgezien van de drukte is het openbaar vervoer van Tokyo uitstekend en je komt overal zonder problemen.

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen