Vakantiehuizen en appartementen op Terschelling - Wimdu base64Hash Vakantiehuizen en appartementen op Terschelling - Wimdu

Vakantiehuizen en appartementen op Terschelling

Terschelling
Om het even wanneer
Gasten
Ontdek kwaliteit vakantiewoningen en stadsappartementen!

Beste vakantiewoningen op Terschelling

Appartement Terschelling
€66 per nacht
Appartement ∙ 2 gasten ∙ 1 slaapkamer
Terschelling, Friesland, Nederland
Details
BungalowSpecials.nl
Bekijk aanbieding
Appartement Terschelling
€116 per nacht
Appartement ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
5.0
"Uitstekend" (1 beoordeling)
Terschelling, Friesland, Nederland
Details
TUIvillas
Bekijk aanbieding
Bekijk alle 358 appartementen in Terschelling

Vakantiewoning in Terschelling: Vakantiehuizen in Terschelling huren

Eindelijk is de langverwachte vakantie in Terschelling daar. Je wilt natuurlijk een probleemloze vakantie hebben met veel activiteiten en bezienswaardigheden. Wanneer je ervoor kiest in een bed and breakfast, appartement of vakantiehuis van Wimdu te verblijven, weet je in ieder geval dat je heerlijk zal slapen. In de meest gevallen zal je bij de host thuis slapen en die kan je veel vertellen over Terschelling. Hij zal je vast en zeker de volgende tips geven.

Terschelling is een niet al te grote gemeente die behoort tot de provincie Friesland en een van de vijf bewoonde Waddeneilanden die Nederland rijk is. Vooral in de zomer is het een erg populaire bestemming voor zowel lokaal als internationaal toerisme en regelmatig wordt het aantal originele inwoners ruim overstegen door de toeristen. Dit is ook niet heel erg lastig, als men bedenkt dat West-Terschelling met ongeveer 2500 inwoners al de grootste plaats van het eiland is en er in totaal nog geen 4500 man leven! Er zijn genoeg hotels en chalets te vinden op het eiland om de inkomende stroom aan toeristen te herbergen, maar probeer eens iets anders en kijk naar een van de vakantiehuizen of accommodaties die Wimdu aanbiedt!

Fun Facts

  • Landerum, gelegen op Terschelling, is een van de kleinste dorpjes van Nederland met maar liefst 85 inwoners.
  • Op het eiland is maar liefst 70 kilometer aan fietspaden aangelegd!
  • Toeristische slaapplaatsen zijn er genoeg: maar liefst 20.000 toeristen kunnen hier tegelijkertijd verblijven.
  • Terschelling heeft vanwege haar ligging over het algemeen een zachter klimaat en meer zonuren dan het vaste land.
  • Een eerste vorm van menselijke bewoning dateert van rond 850 waar een klein houten kerkje ons aan herinnert.

Bezienswaardigheden in Terschelling

Veel mensen zullen gelijk denken aan de prachtige natuur dat een Waddeneiland te bieden heeft – maar er is meer. Zo is er in de hoofdplaats West-Terschelling de Brandaris te zien, een van de oudste vuurtorens die met zijn onverwoestbaarheid het eiland symboliseert. Omringt door water zal het geen verrassing zijn dat een (tegenwoordig iets minder groot) deel in de zeevaart zit, dus neem eens een kijkje in de visserswereld bij de Terschellinger haven – de enige natuurlijke baai van Nederland. Neem na een flinke wandeling een rustpauze in de Molen van Formerum, momenteel de enige molen van Terschelling en uitgerust met een koffiebar. Ook het karakteristieke kerkje in Hoorn is een bezichtiging waard – een indrukwekkend kerkje van meer dan 700 jaar oud. Wellicht de beroemdste Terschellinger uit de geschiedenis is Willem Barentsz, de fameuze ontdekkingsreiziger die overwinterde op Nova Zembla en tegenwoordig onlosmakelijk verbonden is met Terschelling. Genoemd naar de door hem gebouwde hut, kan men in museum Het Behouden Huys alles te weten komen over deze man en zijn avonturen.

Kunst en cultuur in Terschelling

Ondanks de geringe omvang van Terschelling was het al vroeg bewoond en heeft het een rijke geschiedenis en cultuur die tentoongesteld wordt in de vele musea. Bezoek het visserijmuseum Aike van Stien, waar de geschiedenis van de visserij mooi in beeld gebracht wordt. Een iets minder gebruikelijk aanpak kan je vinden in het Wrakkenmuseum, waar wrakstukken worden tentoongesteld en veel mooie verhalen verteld worden. Indien je meer wilt leren over het ontstaan van het Waddeneiland en de omgeving, dan is een bezoek aan het Centrum voor Natuur en landschap een absolute must. Doorgaans wordt er op Terschelling veel waarde gehecht aan oude tradities en deze zijn met regelmaat ook terug te vinden. Zo is er nog steeds de burenplicht in Oost-Terschelling – wat inhoudt dat er op verschillende gelegenheden zorg wordt gedragen voor de buren.

Eten en entertainment in Terschelling

Op Terschelling zijn meerdere etablissementen te vinden waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. Ga voor een betaalbare steak naar Steakhouse Brasserie Brandaris of bestel een verse fruits de mer bij restaurant Zeezicht. Voor een nog authentiekere ervaring raden we aan om de kleinste duurzame rokerij van ons land in West-Terschelling te bezoeken, waar in houten rookkasten allerlei vissen van een heerlijke rooksmaak worden voorzien - zoals het vroeger werd gedaan. Terschelling geniet ook Europese bekendheid vanwege een van de grootste theaterfestivals van Europa: Oerol. Wat ooit niet meer was dan simpel straattheater, is inmiddels uitgegroeid tot een evenement van internationale allure. Bij een bezoek in het voorjaar is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de FjoerToer, een wandeltocht die in het holst van de nacht je naar de meest bijzondere plekken van het eiland brengt.

Vervoer

Terschelling is natuurlijk niet zo gemakkelijk te bereiken als plaatsen op het vasteland, maar de veerboot de Friesland brengt u in ongeveer een uur en 45 minuten vanaf Harlingen naar het Waddeneiland en biedt de mogelijkheid uw auto of fiets te vervoeren. Je kan ook kiezen voor de snelle verbinding die er ongeveer 45 minuten over doet, maar op deze boottocht worden alleen personen vervoerd. Op het eiland zelf rijden er taxi’s en bussen, maar de omgeving leent zich perfect voor een verfrissende wandel- of fietstocht. Een groot aanbod aan fietsverhuur bedrijven is aanwezig op Terschelling, waar voor iedereen wel een geschikte fiets te vinden is!

Wij zijn Wimdu…

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

… en we zijn dol op onze appartementen

Appartement 62 m²
Appartement
Bekijk alle 358 appartementen in Terschelling

Wat zijn populaire vakantiebestemmingen op Terschelling?

image-tag