Accommodatie in Schouwen-Duiveland

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Schouwen-Duiveland

Vakantiewoning in Schouwen-Duiveland: Vakantiehuizen in Schouwen-Duiveland huren

Schouwen-Duiveland is een gemeente en gelijknamig eiland in de provincie Zeeland. Vooral in de zomer is het hier heerlijk vertoeven en trekt het veel toeristen aan: van jong tot oud en van zowel binnen de landsgrenzen als daarbuiten. De grootste plaats van het eiland is Zierikzee, met iets meer dan 10.000 inwoners. Schouwen-Duiveland trekt veel wandelaars en fietsers aan die door de prachtige natuur trekken, maar ook voor de watersporters en rustzoekers is deze regio uitermate geschikt. Ook de vele stranden zijn uitermate geschikt om lekker te zonnen en een duik te nemen in de zee. Schouwen-Duiveland kent veel hotels en hostels die ervoor zorgen dat de vele toeristen een overnachting kunnen vinden. Voor wie op zoek is naar iets anders en en authentiek Zeeuws verblijf zoekt – kijk eens op de vele accommodaties en bed and breakfasts die Wimdu aanbiedt!

Fun Facts

 • Het hoogste punt van Schouwen-Duiveland ligt een respectabele 42 meter boven de zeespiegel.
 • In de zomer trekt Renesse duizenden jongeren aan die hier vaak hun eerste vakantie beleven zonder hun ouders – met alle gevolgen van dien.
 • Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd er door een verdwaalde piloot uit Groot Britannie een bom geworpen op Zierikzee; hij dacht dat hij in Zeebrugge was.
 • In de zomer moet je niet raar opkijken dat de voertaal in Schouwen-Duiveland Duits is, met de vele inkomende toeristen uit ons buurland.
 • Schouwen-Duiveland heeft in totaal ongeveer 34.000 inwoners, maar in de zomermaanden wordt dit aantal ruim ingehaald door het aantal bezoekers.

Watersport op Schouwen-Duiveland

Als je omringd bent door zoveel water dan is het niet meer dan logisch dat de watersport een grote rol spelt. Er is een groot aanbod aan keuze en de wisselende natuur biedt veel kansen zodat er voor iedereen wat te vinden is. Er zijn vele mogelijkheden om te gaan duiken, en het Wrak van Scharendijke is een spot waar prachtig gedoken kan worden. Je zal zien dat er een divers onderwaterleven te vinden is en voor zowel de geoefende duiker als de beginner is er meer dan genoeg te zien. Ook door de vele riviertjes die landinwaarts gaat, is het mogelijk om verscheidene tochten te kanoën. Kanoroute Den Osse brengt je door het schilderachtige landschap en bied je een kans om de rijke flora en fauna van dichtbij te aanschouwen!

Muesea in Schouwen-Duiveland

Er is niet alleen voor de actieveling wat de doen in Schouwen-Duiveland – ook voor de cultuurliefhebber is er het een en ander te zien. Zo is Zierikzee bekend om zijn vele momenten en heeft het een rijke geschiedenis. Het Oude Stadhuis is een prachtig gebouw en daarnaast is het Stadhuismuseum erg de moeite waard. Het informatieve museum vertelt een mooi verhaal over de Zierikzee in de regio en is erg interactief opgesteld. Ook voor de geschiedenisliefhebber is er een groot aanbod aan regionale topstukken waar de 3 belangrijke thema’s van deze regio samenkomen: stad, water en land. Ook is het Brouws Museum erg bijzonder, wat terugkijkt op de maritieme geschiedenis. Hier is een groot aanbod aan karakteristieke voorwerpen te vinden die het leven op zee en in de haven kenmerkten. Een erg leuk museum inclusief filmzaal die je een beter beeld geeft in de lokale geschiedenis!

Steden en dorpen in Schouwen-Duiveland

De bekendste stad in Schouwen-Duiveland is natuurlijk Zierikzee, wat ook de hoofdplaats is van de gemeente. Zierikzee is een bescherm stadsgezicht en heeft een reputatie als monumenten stad. De Sint-Lievensmonstertoren, door de lokale inwoners ook wel ‘de dikke toren’ genoemd, torent boven de stad uit en is een bijzondere verschijning. Ook de verscheidene (restanten van) poorten en stadsmuren zijn indrukwekkend om te zien en geven een idee van hoe Zierikzee was eeuwen geleden. Ook Brouwershaven is een bezoek waard en heeft een geschiedenis als handelsstad. De gezellige jachthaven trekt veel bezoekers en de vele winkeltjes en horecagelegenheden maken het een erg gezellig stad. Een perfecte plaats om van de zon te genieten en nergens aan te hoeven denken is de badplaats Renesse. Prachtige stranden en een dynamisch nachtleven maken dit dorp tot een erg populaire vakantiebestemming. Let in de zomers wel op de hordes jongeren die hier massaal op afkomen. Voor wie echt tot rust wilt komen moet naar Westenschouwen gaan. Heerlijk wandelen op het strand of door het bos, waar de fanatieke sporter ook kan fietsen of mountainbiken.

Vervoer naar en in Schouwen-Duiveland

Zoals vele regio’s in de provincie Zeeland is ook Schouwen-Duiveland het beste te bereiken met de auto. Het openbaar vervoer in deze regio is goed geregeld, en toeristen kunnen een SchouwenDuivelandPas aanvragen waarmee u gratis rond kunt reizen op de buslijnen van Connexxion. Ook leent het gebied zich goed voor een verkenningstocht per fiets, die op vele plaatsen te huren zijn.

Klaar om te boeken?

ONZE APPARTEMENTEN SCOREN GEMIDDELD EEN 9/10! DIT IS DE MENING VAN ONZE GASTEN:

Jeanne
Jeanne
8 Erg goed
september 2016
Dijkhuisje

Lief en toch ruim dijkhuisje, uitzicht prachtig. Verblijf prettig verzorgd door Gastvrouw en haar assistent.

Angele
Angele
10 Uitstekend
maart 2016
Studio met garage.

We hebben werkelijk een fantastisch weekend gehad in Zierikzee. Niet alleen zat het weer goed mee, ook het appartement was helemaal top. Midden in Zierikzee. Rechtsaf loop je zo het historische centrum in, en linksaf zit je direct aan de...

elles
elles
8 Erg goed
augustus 2015
Dijkhuisje

Het was heerlijk. Een super schattig en waanzinnig leuk, schoon, charmant huisje voor 4 personen. Het uitzicht vanaf het dakterras is fenomenaal. Er is veel huishoudelijke raad en de bedden liggen comfortabel. De badkamer is ruim en de d...

Annette
Annette
10 Uitstekend
juli 2015
Mobilehome near the Beach

Nette stacaravan, alles aanwezig. Fijne bedden. Kortom, wij komen graag weer.

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen