Accommodatie in Portugal

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Portugal

Vakantiewoning in Portugal: Vakantiehuizen in Portugal huren

Portugal is een van de oudste landen van Europa en is gelegen aan de zuidwestelijke rand op het Iberisch schiereiland. Het is de thuisbasis van meer dan 10 miljoen mensen die leven in het land dat zich kenmerkt voor de vele prachtige historische overblijfselen en het mediterraanse klimaat en dito levensstijl. In het land vind je veel historische kastelen en kerken, maar er is nog veel meer te vinden in dit land – de nabijheid van de Atlantische Oceaan zorgt voor onbeperkte mogelijkheden op het gebied van watersport. Daarnaast zijn er erg veel golfbanen en kan je heerlijk paardrijden tussen het rijke en gevarieerde landschap. De toeristische sector van Portugal is goed ontwikkeld en er zijn veel hotels en hostels te vinden door het hele land. Als je wilt weten hoe het is om te leven in Portugal – waarom verblijf je dan niet in een echt Portugees huis? Kijk eens naar het brede scala aan accommodaties en bed and breakfasts die Wimdu aanbiedt: onze gastheren staan klaar je te verwelkomen!

Fun Facts

  • Er wordt nergens ter wereld meer vis en schaaldieren gegeten dan in Portugal – ook goed terug te vinden in de vele streekgerechten.
  • De langste brug van Europa is in Portugal te vinden en is meer dan 17 kilometer lang!
  • Portugal is de grootste producent van kurk in de wereld!
  • Het meest westelijke puntje van het vasteland van Europa is te vinden in Portugal bij Cabo de Roca!

Bezienswaardigheden in Portugal: de Algarve

Ongetwijfeld de bekendste streek in Portugal is de Algarve – gelegen aan het zuidelijke uiteinde van het land en de trekpleister voor toeristen uit heel Europa. De prachtige rotsachtige kust met gouden zandstranden maakt het tot de perfecte zomerbestemming voor veel toeristen. Wellicht de meest indrukwekkende bezienswaardigheid in deze regio is de Pegoes Aquaduct – gebouwd in de 16e eeuw en een sterk staaltje architectuur. Het ligt op ongeveer 3 kilometer van Tomar en het is werkelijk adembenemend imposant. Andere hoogtepunten van de Algarve zijn te vinden in de kustplaatsjes Tavira en Olharo – schilderachtige, dromerige stadjes die nog echt de Portugese sfeer ademen en leven van de visvangst en toerisme. De hoofdstad van de Algarve is Faro en daar kan je een aantal indrukwekkend stadsmuren bezichtigen die jaren lang de stad hebben beschermd. Tegenwoordig is het een erg populaire toeristische bestemming vanwege prachtige stranden en de goedkope vluchten die vanuit Nederland naar Faro vliegen. Ook zijn zomers in Portugal erg populair en het naastgelegen Albufeira trekt elk jaar veel toeristen aan – waaronder grote groepen jongeren die hier de zomer komen feesten.

Een dagje erop uit in de rest van Portugal

Een bezoek aan Portugal is niet compleet zonder een bezoek aan Lissabon – het kloppende hart van Portugal. Het staat ook wel bekend als de witte stad vanwege de ligging aan een enorme baai en wordt hedendaags gezien als een van Europa's mooiste en intrigerende steden. Bezoek het centrale plein Brasileria dat gekenmerkt wordt door de levendige sfeer en fonteinen - dus start hier je ontdekkingstocht door de stad. Het historische karakter van Lissabon wordt gekenmerkt door een grote verwoestende aardbeving halverwege de 18e eeuw, waar meer dan 40.000 doden vielen en veel gebouwen het niet overleefden. Een van de weinige die het wel overleefde is het Carmo Klooster – weliswaar aangetast door de aardbeving, maar nog steeds een prachtig gebouw en hedendaags een archeologisch museum. Door heel Portugal zijn eigenlijk mooie kloosters te vinden, waaronder het indrukwekkende Klooster van Batalha – een gotisch middeleeuws architectonisch wonder gebouwd tussen de 14e en 16e eeuw. Het is te vinden in Batalha en echt de moeite waard voor een bezoekje. Bezoek ook het bijzondere Porto en maak een ritje op de Douro met een van de vele Douro River Cruises!

Vervoer in en rondom Portugal

De meeste grote luchtvaartmaatschappijen hebben vluchten naar Portugal en daarnaast vliegen veel goedkope, low budget maatschappijen als Easyjet en Ryanair regelmatig voor een goede prijs naar Portugal. Er zijn luchthavens te vinden in Lissabon, Porto en Faro en vanaf hier is het mogelijk om met de treinen verder landinwaarts te trekken – de snelste en beste wijze van vervoer voor lange afstanden. Het is ook natuurlijk om met de auto te reizen naar Portugal, maar dit is een lange zit en houdt rekening met drukke wegen onderweg in de zomermaanden. Het is ook mogelijk om vanuit Portugal een trein te pakken naar het zuiden van Frankrijk of Madrid. Onze tip is om in Portugal op zijn Nederlands een fiets te huren en op deze manier de prachtige natuur te ontdekken. Portugezen staan er in het algemeen bekend om dat ze respect hebben voor fietsers – en het is een goedkope en gezonde manier van vervoeren!

Klaar om te boeken?

ONZE APPARTEMENTEN SCOREN GEMIDDELD EEN 9/10! DIT IS DE MENING VAN ONZE GASTEN:

Jan
Jan
8 Erg goed
oktober 2018
That Certain Something in Lisbon

Prima appartement en vlotte service toen opeens de geiser dienst weigerde, super. Enige kanttekening is het bad, waarvan het water veel te langzaam wegloopt waardoor erg veel aanslag in het bad achterblijft ook van voorheen en de matrass...

Onno
Onno
10 Uitstekend
oktober 2018
Magnificent Room with WiFi (Color 1)

Goed ontvangen , leuke kamer leuke locatie,wel wat gehorig. TOP

Onno
Onno
10 Uitstekend
oktober 2018
Gezellige Moderne Kamer met Eigen Terras

Super leuk ontvangen , aardige man , prima plek en kamer. TOP!!!

Nieky
Nieky
10 Uitstekend
oktober 2018
Treehouse Algarve

Wat een bijzondere plek! Alles is er (keuken, badkamer, grote slaapkamer en groot balkon/terras, en dat 'in the middle of nowhere'. Eco toilet is buiten (2 meter van de voordeur), dat is even wennen. Huisje is schoon en knus. Wij hebben ...

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

… en we zijn dol op onze appartementen