Accommodatie in Oulu

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Vakantiewoning in Oulu: Vakantiehuizen in Oulu huren

Oulu is een kustplaats gelegen aan de noordwestkust van Finland, gelegen ten noorden van Helsinki (toch nog een goede 370 kilometer van de Finse hoofdstad). Het is een stad die vooral tot leven komt in de zomermaanden, wanneer veel Finnen naar dit gebied komen om een van de vele buitensporten te doen en te genieten van het schilderachtige landschap. Oulu is de dichtstbevolkte stad van het noorden van Finland en wordt ook wel de Poort naar de Noordpool genoemd. Er zijn veel gave activiteiten te ondernemen, maar als je het te koud of zwaar vindt vraag dan niet om sympathie bij de Finnen – die goed tegen de kou kunnen en gewend zijn om veel buiten te zijn. Oulu heeft een ruim aanbod aan hotels en hostels geschikt voor alle budgetten. Logeren in een Fins huis is echter een nog betere manier voor een echte authentieke ervaring – kijk eens naar het ruime aanbod aan accommodaties en bed and breakfasts op Wimdu!

Fun Facts

 • 13 oktober is de Internationale dag van de mislukking in Finland – waar de Finnen hun verhalen met elkaar delen.
 • Donald Duck strips werden verboden in Finland omdat Donald werd afgebeeld zonder het dragen van een broek.
 • Finland is het enige land ter wereld dat nieuws uitzendt in het Latijn!
 • Oulu is de thuisbasis van het beste hockeyteam van Finland: de Oulun Karpat.

Op verkenningstocht in Oulu

Het is altijd leuk om een nieuwe stad te ontdekken het een wandeling in Oulu zal zorgen voor een groot aanbod aan bijzondere gebouwen, mooie uitzichten en nieuwe weetjes die je niet snel bij Finland had gedacht. Het Stadhuis is een indrukwekkend gebouw te vinden in het centrum van Oulu en zeker de moeite waard om te bezoeken. Een ander gebouw dat een bezoek verdiend is de markthal – met het bekende standbeeld van een politieagent. Ook het oude observatorium gebouwd in 1875 is een bijzondere plaats en heeft een interessant ontwerp. Het werd gebouwd op de oude ruïnes van het Kasteel van Oulu, wat net zoals grote delen van Oulu helaas is vergaan tijdens een grote brand in 1822. Ook het Teatteri Rio theater in Oulu is erg populair en er zijn vaak vele mooie shows, voorstellingen en concerten te vinden. De zaal is onlangs gerenoveerd en ligt aan de rand van het water en is garantie voor een mooie avond vol entertainment.

Ontspannen in een van de vele sauna's!

Sauna's zijn erg populair bij de Finnen en we raden een bezoekje zeker aan bij een verblijf in Oulu. Het is geen raar beeld om half naakte mensen gehuld in een handdoek op de straat te zien – ze koelen even af na een bezoek aan de sauna. Ook vissen is een populair tijdverdrijf in Oulu en het ijsvissen is een activiteit die zeker is aan te raden als het mogelijk is! Het is erg populair onder de lokale bevolking en houdt in principe in dat er een gat gegraven wordt op de bevroren Baltische zee en er gevist wordt. Een van de organisaties waar je meer kan weten over deze activiteiten is Go Arctic! - bekijk hun website even voor meer informatie.

In de omgeving van Oulu

Niet ver van Oulu is Ukkohalla te vinden, wat erg populair is voor outdoor sporten door het hele jaar door. In de winter kan je hier langlaufen en snowboarden, terwijl het in de zomer de perfecte gelegenheid bied voor een mooie wandeling of een flinke klimtocht. De vele meren hier bieden ook een uitstekende setting om een dag te vissen in deze ongerepte natuur. Een kleine wandeling verwijderd van Oulu is het kleine eiland Pikisaari te vinden – waar oude fabrieksgebouwen zijn omgebouwd tot expositiehallen en ateliers voor kunstenaars. Ook op dit eiland is het Zeemansmuseum te vinden – te vinden in het oudste gebouw van Oulu. Een erg bijzondere plaats in een authentiek gebouw wat zeker de moeite waard is om te bezoeken!

Vervoer naar Oulu

Er zijn veel goedkope vluchten te vinden van Helsinki naar Oulu, dus het is nu nog makkelijker om naar de Poort van de Noordpool te reizen. Augustus is de beste tijd om Oulu te bezoeken en de temperatuur stijgt dan naar tussen de 20-25 graden celsius. Het openbaar vervoer is betrouwbaar en schoon te noemen en je reist eenvoudig naar omliggende steden. Oulu zelfs is een kleine pittoreske plaats die je het beste te voet kan ontdekken. Een andere manier is om een mountainbike te huren en op deze manier de prachtige omgeving van dichtbij mee te maken!

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen