Accommodatie in Otterlo

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Otterlo

Vakantiewoning in Otterlo: Vakantiehuizen in Otterlo huren

Het pittoreske plaatsje Otterlo is een esdorp dat vlakbij het Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt. De Hoge Veluwe is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland en je kan hier heerlijk tot rust komen. Glooiende heuvels, dichte dennenbossen en uitgestrekte zandduinen. Vergeet niet je wandelschoenen of fiets mee te nemen, want dit zijn de enige vervoersmiddelen die je in het park kan gebruiken. Het grote voordeel van de Hoge Veluwe is dat het midden in eigen land ligt en dat je nooit lang hoeft te reizen om er te komen. Zo kan je in eigen land volledig tot rust komen. Otterlo is volledig op het toerisme voor de Hoge Veluwe gericht en er zijn daarom ook volop accommodatiemogelijkheden zoals hotels en campings. Wil je echter een persoonlijkere vakantie dan kies je voor Wimdu. Wimdu heeft in Otterlo een ruim aanbod aan vakantiehuizen, bed and breakfasts en appartementen. Een host zal je informatie geven over het park en wat er nog meer te zien is in de omgeving. We zijn bij enkele van onze hosts langsgegaan en hebben een inventarisatie gemaakt van alle interessante bezienswaardigheden in Otterlo en omgeving.

Fun Facts

 • Wat velen niet weten is dat Het Nationale Park De Hoge Veluwe een particulier grondbezit is met een zelfstandige stichting.
 • In het park zijn zo’n 200 edelherten, 150 reeen, 50 wilde zwijnen en 200 moeflons te vinden!
 • In 2012 had het park maar liefst 496.634 bezoekers!
 • De Veluwe is de enige plek in Nederland waar je je nog meer dan 5 kilometer van de verharde weg kan bevinden!

Wat te zien en te doen in Otterlo

Ga je op vakantie naar Otterlo, dan kies je vooral voor de natuur en rust. Er is echter meer dan alleen natuur. Een van de minder bekende, maar daarom niet mindere interessante musea van Nederland is het Nederlands Tegelmuseum. Het museum een van de grootste collecties in Nederland van wandtegels en tegeltableaus. In het interactieve museum kun je veel zien over de techniek van het bakken en beschildering van tegels. De collectie is grotendeels bijeengebracht en samengesteld door de Arnhemse architect G. Feenstra.
Een ander, veel belangrijk museum in de buurt van Otterlo is het beroemde Kröller-Müller Museum. Het is een museum voor moderne kunst en het is gerenommeerd in binnen- en buitenland. Jaarlijks komen er zo’n 250.000 bezoekers. Het museum dankt zijn naam aan Helene Kröller-Müller. Het museum is in opdracht van de familie Kröller ontworpen door de Vlaamse architect Henry Van de Veld en is in 1938 geopend. In 1961 werd daar een beeldentuin aan toe gevoegd en in 1977 werd het complex uitgebreid met meer expositiezalen, depots en een door Wim Quist ontworpen nieuwe entree. Het museum stelt onder meer een wereldberoemde collectie bestaande uit schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh ten toon. Tevens is er een rijke collectie aan moderne en hedendaagse kunstwerken te zien. Te bewonderen zijn onder meer werken van Anselm Kiefer, Richard Long en Ellsworth Kelly. Vergeet ook zeker niet een wandeling door het prachtige beeldenpark te maken. Er zijn veel werken van onder andere figuratieve en abstracte kunst te zien.
Wil je een mooi overzicht van het gebied hebben? Pak een van de witte fietsen, die gratis fiets die je alleen in het park mag en gebruiken en fiets naar het uitkijkpunt Valenberg. Deze uitkijktoren ligt aan het fietspad ten noordwesten van Planken Wambuis, een wildgebied. Vooral bij goed weer heb je een prachtig uitzicht op de omgeving en kan je bekende herkenningspunten zoals de De Lana Mariana - een molen in Harskamp, Radio Kootwijk, Jachtslot St. Hubertus en zelfs de plaatsen Otterlo en Arnhem zien.
Fiets verder en geniet van het groen en de rust van de Veluwe. Het kan in de zomer echter druk zijn en kies er daarom voor om in het voorjaar of de herfst een bezoekje te brengen. Je hebt dan wel het goede weer maar niet de drukte van het hoogseizoen.

Eten en drinken in Otterlo

In Otterlo kun je genieten van heerlijke culinaire specialiteiten van de provincie Gelderland, zoals Arnhems Meisjes, Gelderse Rookworst en de voortreffelijke Stimp Stamp, een stamppot van aardappelpurre met ragfijn gesneden andijven en uitgebakken spekjes.

Vervoer in en naar Otterlo

Otterlo is zowel met eigen als openbaar vervoer goed te bereiken. Zo neem je vanaf Station Ede of Station Apeldoorn buslijn 108, of vanuit Station Arnhem of Station Barneveld buslijn 105. Makkelijker is het echter om met eigen vervoer te komen. Vanuit Utrecht is het 60km en als je geen files hebt doe je er ongeveer een klein uur over. Otterlo zelf is klein genoeg om te voet te verkennen, maar wil je het Nationaal Park De Hoge Veluwe verkennen dan raden we je aan de welbekende witte fiets te pakken of een fiets te huren, wanneer je buiten het park wilt rondtouren.

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen