Accommodatie in Münster

Muenster
Op elk moment
2 personen
Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Münster

A OK Motel
vanaf 50 €
6,0 (41 beoordelingen)
Boek nu!

A OK Motel

Muenster, Cooke County, Texas, Verenigde Staten
Motel
4 personen
Bekijk alle 1 appartementen in Muenster

Welkom in Münster

Ontdek Münster

Münster is een prachtige grote studentenstad in het centraal westelijke deel van Duitsland in de deelstaat Nordrhein-Westfalen. De stad ligt op slechts 70 km afstand van de stad Enschede en is daarom ook een populaire dag- of weekend bestemming voor Nederlanders. De 1200 jaar oude stad is rijk aan cultuur en geschiedenis. Na de Tweede Wereldoorlog is een groot gedeelte van de verwoeste gebouwen weer in originele staat herbouwd.

Over Münster

Münster is beroemd vanwege het vredesverdrag dat hier ondertekent werd waarmee een einde kwam aan de 80-Jarige Oorlog.

  • In Münster wonen ruim 300.000 mensen.
  • Münster is een stad met meerdere universiteiten waarvan de Wilhelms-Universiteit een van de oudste van Duitsland is.

Vind jouw ideale appartement in Münster

Overnachten in Münster

Unterkunft

Münster: wetenschapsstad, sculpturenstad, stad van de Vrede van Münster, fietsstad en Hanzestad. Münster is een levendige grote stad met vele gezichten. Zo divers als de stad is, is ook het aanbod aan accommodaties. In de wijk Kuhviertel vind je het traditionele uitgaanscentrum van de stad Münster. In de wijk liggen meerdere studentencafés en de bekendste pubs van de stad. De cafés hebben hier bont gekleurde gevels en van oudsher prachtige uithangborden. In de zomermaanden staan de straten hier vol met houten banken en tafels. Een gezellige, levendige buurt dus om in te verblijven. De Prinzipalmarkt is het middelpunt van de Hanzestad Münster en tevens het kloppend hart van de stad. Aan dit plein staat het historische stadhuis van Münster met daarin de Friedenssaal. Ook hier zijn leuke accommodaties beschikbaar. Het oude havengebied heet tegenwoordig Kreativkai en in dit deel van de haven bevinden zich nu een jazzclub, een expositieruimte voor moderne kunst, een theater, allerlei hippe bedrijven, discotheken en moderne appartementen.

Wat te doen in Münster

Wat te doen in Münster

Bijna alle bezienswaardigheden bevinden zich in de Alltstadt. Waar vroeger muren de stad omzoomden ligt nu een autovrije groene gordel, die met haar dubbele rij linden een belangrijke verkeersader is voor iedereen die te voet, of met de fiets onderweg is. Idyllische pleinen, modern stadsleven en groene oasen, Münster houdt haar geschiedenis levendig. Huizen, kerken en pleinen in het gerestaureerde oude stadsgedeelte vertellen verhalen uit meerdere eeuwen en zorgen voor een coulisse die ieder bezoek aan Münster tot een ware belevenis maakt. De Dom, ook bekent als de St.Paulus kathedraal werd in de 13e eeuw gebouwd en in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd. De astronomische klok van de kathedraal toont op het middaguur een poppenspel. De stad heeft een indrukwekkend aantal musea waarvan zeker het Landesmuseum voor kunst en cultuur is aan te bevelen. Hier bevindt zich een belangrijke verzameling Middeleeuwse en moderne kunst. Ook een bezoek waard is het Stadtmuseum dat de geschiedenis van de stad Münster verteld. Naast de vele andere bezienswaardigheden in de stad, is ook een boottochtje op de Aasee, zuidwest van de stad een aanrader.

Eten en drinken in Münster

Eten en drinken in Münster

De gastronomie in Münster is net zoals de stad zelf, vol van interessante contrasten. Nu eens heel authentiek, dan weer modern, oorspronkelijk Westfaals met een internationaal tintje, traditiebewust en tegelijkertijd innovatief. Voor iedereen is hier een passend restaurant te vinden, van gewoon lekkere stevige kost tot sterrenrestaurant. Tot de meest bekende regionale lekkernijen behoren bruinen bonen met spek, Münsterländer Töttchen (zoetzure pikante vleesragout met vers boerenbrood) en Pfefferpothast (soort rundgoulash). Natuurlijk drink je bij deze gerechten een van de regionale biersoorten zoals het Münsterlander Korn. Wil je het helemaal goed doen eet deze gerechten dan in het oudste restaurant van Münster, het uit 1609 stammende Altes Gasthaus Leve. Tot de delicatessen waarvoor Westfalen al sinds de Middeleeuwen bekend is behoort de Westfaalse beenham, die in een adem genoemd wordt met de Parma- en Serranoham. Het gezellige nachtleven van Münster vind je in de wijken Kuhviertel en Kreativkai. De vele restaurants, bars en clubs hier zijn vooral geliefd bij studenten en toeristen. Ook tref je in het Kuhviertel de oudste bio-brouwerij ter wereld, Pinkus-Müller.

Reizen in en naar Münster

Reizen en in naar Münster

Vanwege de geringe afstand reizen de meeste Nederlanders met eigen auto naar Münster. Er is voldoende parkeercapaciteit op de P+R terreinen aan de rand van de stad. Om binnen de stad te mogen rijden moet de auto voorzien zijn van een groene emissiesticker (fijnstofgroep 4). Vanaf alle parkeerterreinen rijden bussen naar het centrum. Met de trein ben je vanuit b.v. Amsterdam in nog geen drie uur op het Centraal Station van de stad. Hoewel de binnenstad van Münster uitstekend te voet is te verkennen en ook het openbaar vervoer goed geregeld is valt het meteen op hoeveel mensen op hun stalen ros de stad doorkruisen. Met de fietsrondweg zijn de belangrijkste attracties gemakkelijk te bereiken. Bij de diverse fietsverhuurstations zijn uitgestippelde bezichtigingstochten te verkrijgen. De stad heeft veel extra voorzieningen waardoor ook rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden veilig de stad kunnen ontdekken. Natuurlijk is er ook een uitgebreid busdiensten netwerk die je gemakkelijk naar de verderaf gelegen delen van de stad brengt.

Klaar om te boeken?

ONZE APPARTEMENTEN SCOREN GEMIDDELD EEN 9/10! DIT IS DE MENING VAN ONZE GASTEN:

10 Uitstekend
mei 2018
Lovely Room with bath&WLAN nearby Aasee

Fijne locatie buiten het centrum. Met de fiets of auto in 10 min in centrum. Perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Julia en Stephan zijn aardige en flexibele mensen. Appartement is goed verzorgd, ruim, schoon en nieuw. Goed ...

Bekijk dit appartement
8 Erg goed
maart 2018
Stratis Apartment Münster

Deze beoordeling is veel te laat geschreven maar wij willen toch graag onze positieve herinneringen met jullie delen. Met Marion hadden we vooraf goed contact en alles was prima geregeld. Het appartement was mooi schoon, modern maar ook ...

Bekijk dit appartement
8 Erg goed
augustus 2017
Cosy and new room with an own bath+wifi

Het appartement is ons zeer goed bevallen Het was heel erg schoon en met name de douche was fantastisch! De afstand naar de stad is goed te fietsen En de reformwinkep op het terrein is handig voor het ontbijt. Zeker een aanrader

Bekijk dit appartement
10 Uitstekend
juni 2017
Lovely Room with bath&WLAN nearby Aasee

Alles Top!

Bekijk dit appartement

Wij zijn Wimdu…

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

… en we zijn dol op onze appartementen

A OK Motel
Bekijk alle 1 appartementen in Muenster