Vakantiehuizen en appartementen in Moskou - Wimdu base64Hash Vakantiehuizen en appartementen in Moskou - Wimdu

Vakantiehuizen en appartementen in Moskou

Moskou
Om het even wanneer
Gasten
Ontdek kwaliteit vakantiewoningen en stadsappartementen!

Vakantiewoning in Moskou: Vakantiehuizen in Moskou huren

Appartement Moskou Een enorme stad in het mysterieuze en ondoordringbare Rusland: Moskou. Hoewel je hier niet zomaar komt – velen van ons hebben eerst een visum nodig – is de stad zeker de moeite waard voor een stedentrip. Het is een enorme stad. Zowel qua omvang, als architectuur als aantal inwoners. Het officiële aantal inwoners ligt zo rond de 12 miljoen, maar dit zijn enkel degene die een vergunning hebben en dus als inwoner geregistreerd zijn. De vele illegale immigranten en 'tijdelijke' bewoners moeten hier dus nog bij op worden geteld. De stad begon als een kleine nederzetting bij de rivier de Moskva. Er zijn overblijfselen gevonden die dateren tot rond de Steentijd. De eerste officiële documentatie van de stad stamt uit de 11e eeuw. Na een bloederige geschiedenis met strijd tussen vele volkeren is de stad zich vanaf de 13e eeuw alleen maar aan het uitbreiden. Het is dan ook in deze periode dat de stad als hoofdstad van Rusland wordt genoemd. Dit was echter niet voor lange duur. In 1712 wordt de stad Sint-Petersburg als hoofdstad aangewezen. Nadat de stad in de 19e eeuw door een brand volledig wordt verwoest, is er ruimte om de stad opnieuw in te richten en te verfraaien. Samen met de Russische Revolutie in zorgt dit ervoor dat Moskou in 1918 weer de hoofdstad van Rusland wordt.

Overnachten in Moskou

In de stad kun je in de meest extravagante hotels verblijven, waar de luxe en overvloed je tegemoet komen. Ook kun je ervoor kiezen om in een van de vele kleinschalige hostels te verblijven, maar hierbij raden we je wel aan om je bagage steeds goed op te bergen en af te sluiten en je belangrijkste spullen altijd mee te nemen. Zelfs kluisjes die afgesloten kunnen worden zijn niet altijd veilig. Wil jij wel eens weten hoe een echte Moskoviet woont en waar je de hipste bars en clubs kunt vinden? Verblijf dan in een van de accommodaties die je hier kunt vinden bij Wimdu. Het aanbod is zeker uitgebreid. Van een modern appartement in het centrum van de stad tot een volledig huis met 7 slaapkamers, ideaal voor een weekendje weg met vrienden of familie.

Fun Facts

  • Moskovieten is de naam die gegeven wordt aan mensen die in Moskou wonen.
  • Met ruim 100 parken is Moskou een groene stad.
  • Moskou stond eerder bekend onder de naam Moskovie, tot aan de 17e eeuw.
  • De stad is de thuishaven voor meer dan 30 miljardairs!

Bezienswaardigheden in Moskou

Hoewel de stad enorm is, kun je over het algemeen de grootste bezienswaardigheden best te voet verkennen. De stad heeft brede voetpaden en zeker rondom het Kremlin en het Rode Plein kun je rustig wandelen. Let wel goed op het verkeer, want dat is niet te vergelijken met het verkeer in Nederland. Midden door de stad lopen brede drie- en vierbaanswegen en de auto's rijden hier op volle snelheid. Denk dus niet dat je nog even snel over kunt steken, want ongelukken gebeuren hier regelmatig. Een aantal hoogtepunten die je absoluut niet mag missen tijdens je weekendje weg in Moskou zijn onder andere het Rode Plein, het Kremlin, de Pokrovkathedraal en, voor de shopliefhebbers onder ons: het GUM. Het Rode Plein is het centrum en kloppend hart van de stad. Na een grote en alles verwoestende brand in de 15e eeuw ontstond er een open ruimte in het hart van de stad wat al gauw dienst deed als plek voor de lokale markt. Het plein kreeg een steeds belangrijkere betekenis en werd gebruikt voor openbare ceremonies. Hoewel veel mensen denken dat de naam is afgeleid van de rode omringende muren van het nabijgelegen Kremlin, betekent de naam eigenlijk het Mooie Plein. In het oud-Russisch is de benaming voor rood gelijk aan de benaming voor mooi. En mooi is het plein zeker. Dit komt vooral door de Pokrovkathedraal die aan het einde van het plein fier de wacht houdt. De kathedraal is echt prachtig en zeker een bezoek waard. Als je over het Rode Plein loopt, ontkom je bijna niet aan het Mausoleum van Lenin. Het is een indrukwekkend stuk van de Russische geschiedenis, dus mocht je daar de tijd voor hebben, dan raden we je zeker aan om af te dalen naar de sarcofaag. Aan de rechterkant van het Rode Plein kun je het Kremlin vinden. Hoewel bijna elke grote stad in Rusland een kremlin heeft, is dit toch wel de meeste bekende. Het betekent letterlijk 'versterkte stadskern' en dat is dan ook direct wat je ziet. Omgeven door een grote dikke muur vind je hier binnen niet alleen de regering maar ook prachtige huizen en zelfs paleizen. Heb je even genoeg van alle historische gebouwen en politieke geschiedenislessen? Steek dan het Rode Plein over en loop naar het GUM. Het GUM is een enorm warenhuis en ook als je niets koopt, is het al prachtig om hier door heen te wandelen. In het warenhuis zitten ruim 150 winkels en je waant je even in een andere tijd door de prachtige architectuur, het glazen dak, de kleine ornamenten en de fonteinen.

De Russische menukaart en de hipste clubs

Het eten in Rusland is vaak iets anders dan je gewend bent, maar zeker niet minder lekker! Wil je echt traditioneel Russisch eten, probeer dan eens Café Pushking. Wees wel bereid om wat dieper in de buidel te tasten, het eten en de wijn zijn behoorlijk prijzig. Wil je wat meer low-budget uit gaan eten? Ga dan naar Grably. Het is een keten met meerdere vestingen en vaak verspreid over meerdere verdiepingen. De bistro serveert traditionele Russische gerechten en ook de locals weten deze plek te waarderen. Ga hier op tijd heen om lang wachten te voorkomen. Moskou staat erom bekend een wild nachtleven te hebben. Je komt hier dan ook de meest rare clubs tegen en er zijn weinig barretjes waar je 'gewoon' een biertje kunt drinken. Voor het echt stappen kun je naar club First waar vele miljonairs komen. Ook clubs zoals Fabric en Infiniti staan hoog op de lijst. Het handigste is om na het uitgaan gewoon een taxi te nemen. De tarieven zijn niet al te hoog en ze brengen je veilig naar je appartement, B&B of studio in het centrum van Moskou.

Onderweg naar je studio in Moskou

De stad heeft een uitgebreid netwerk aan openbaar vervoer. De metro kan je overal brengen op grote snelheid. De haltes liggen alleen wel erg ver uit elkaar, dus let goed op dat je niet een halte te vroeg of te laat uitstapt! De meeste bezienswaardigheden kun je goed belopen, maar soms is het gebruik van een bus of taxi ook even fijn. Zeker de bus is hierbij een aanrader omdat deze erg goedkoop is en ook vaak rijdt. Je betaalt ongeveer 50 cent voor een kaartje.

Wij zijn Wimdu…

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

Andere populaire bestemmingen

Wat zijn de beste wijken in Moskou?

Interessante bestemmingen om te overwegen voor je volgende reis

image-tag