Accommodatie in Mexico-Stad

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Mexico-Stad

Vakantiewoning in Mexico-Stad: Vakantiehuizen in Mexico-Stad huren

Appartement in Mexico City Mexico City: niet alleen de hoofdstad van Mexico maar ook de grootste hooggelegen stad. Hoewel de stad in het Dal van Mexico is gelegen, ligt het toch ruim 2.000 meter boven de zeespiegel. Met in totaal meer dan 23 miljoen inwoners is de hoofdstad de belangrijkste stad in Mexico op het gebied van politiek, economie en cultuur. Mexico City, of Ciudad de México in het Spaans, werd al in 1325 opgericht, maar stond toen bekend onder de naam Tenochtitlan. De Azteken stichtte en breide de stad uit totdat het een van de grootste steden van die tijd werd. De stad werd op 1521 veroverd door de Spanjaarden en in 1821 werd het dan eindelijk de hoofdstad van het Mexico zoals we dat vandaag de dag kennen. Het overgrote deel van de bevolking is katholiek. In Mexico-stad zijn natuurlijk ontzettend veel hotels en hostels te vinden voor verschillende budgetten. Wil jij echter de toeristen massa een beetje ontsnappen en meng je je liever met de locals? Denk er dan eens aan om een bed and breakfast, appartement of studio te huren via Wimdu. Zo krijg je een ervaring om nooit te vergeten.

Fun Facts

 • Mexico-stad was de thuishaven voor de Olympische Spelen in 1968
 • Leontien van Moorsel heeft het werelduurrecord op de wielerbaan in Mexico City verbroken.
 • Mexico-stad was de eerste hoofdstad in Midden- en Zuid-Amerika dat het homohuwelijk toestond en legitiem maakte.
 • Door het belang van de stad, is Mexico City gelijk aan een Federaal District. In het Spaans wordt deze stad dan ook wel simpelweg 'D.F' genoemd.
 • De bekende vulkaan Popocatépetl ligt vlakbij Mexico-stad.

Kijken, ervaren, genieten

Mexico City is enorm. Het is een oude stad met haar wortels in de Azteekse gebruiken en tradities en huist een variëteit aan prachtige bouwwerken en interessante bezienswaardigheden. Onmogelijk om allemaal te noemen. Om je toch wat tips te geven, hebben we een aantal bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen op een rijtje gezet, zodat je alvast een goed beeld hebt van de stad zelf. Een goede plek om je bezoek aan de stad te beginnen is het oude centrum. Hier bevinden zich de meest belangrijke bezienswaardigheden zoals het Nationaal Paleis, de Spaanse kathedraal, de templo mayor (een Azteekse tempel) en een van de grootste pleinen ter wereld: het Zócalo. Vervolg vanaf hier je weg via de Avenida de los Insurgentes. Deze weg voert je naar de Paseo de la Reforma. Dit is een drukke straat met vele rotondes, kruisingen en opstoppingen. Toch zijn er langs deze weg ook een aantal indrukwekkende monumenten te bezichtigen. Neem bijvoorbeeld de Ángel de la Independencia, de Torre Mayor (een van de hoogste gebouwen ter wereld) en, als afsluiter, het park Chapultepec. Hier kun je je dag perfect afsluiten met de locals en even ontsnappen uit de drukte van de stad. Hoewel de stad prachtige culturele monumenten en erfgoed heeft, is er, zoals in elke grote stad, ook een donkere kant. Mocht je in de gelegenheid zijn, dan raden we je aan om een bezoek te brengen aan het Plein van de Drie Culturen. Hoewel het een indrukwekkend plein van zichzelf is, heeft het en nare en recente geschiedenis. In 1968, in het jaar van de Olympische Spelen, vond hier een bloedbad plaats toen veiligheidsdiensten, waaronder het leger, een grote demonstratie neersloegen. Sta zeker even stil bij het monument, waar elk jaar op 2 oktober nog herdenkingen worden gehouden.

Culinaire hoogtepunten

Zoals in de meeste Midden- en Zuid-Amerikaanse landen kun je in Mexico en in het bijzonder in Mexico City goed terecht voor lekker hapjes, bijzondere drankjes en heerlijke avondjes uit. Voor het goede leven en het juiste eten, raden we je aan om de wijk Roma te bezoeken. Deze wijk huist ontzettend veel kleine cafés en restaurantjes en is een prima plek om je dag af te sluiten. Maar voordat je teruggaat naar je appartement of B&B, kun je vast nog wel een afzakkertje gebruiken. Een glaasje tequila is dan een goede aanrader. Deze kun je zeker nuttigen in de wijk Polanco waar de beste bars en de meeste hippe clubs van de stad te vinden zijn. Wil je je graag wat meer mengen met de locals, dan raden we je aan om richting Plaza Garibaldi te gaan. In de buurt van Cuauhtémoc treden vaak bandjes op en is een gezellige mix van locals en toeristen te vinden. Vergeet de volgende dag tijdens de lunch niet om een heerlijke tortilla, burrito of taco te bestellen. Zo goed vind je ze nergens en het is een perfecte maaltijd mocht je de avond ervoor iets te veel van de beruchte tequila hebben genoten. Natuurlijk is er in Mexico City meer te eten dan alleen burrito's en taco's. Ook kun je hier goed terecht voor een heerlijke steak. In dat geval raden we je aan om restaurant Gotan eens een bezoek te brengen. Het staat bekend om zijn steak, vriendelijke service en heerlijke toetjes. Een aanrader!

Vervoer

Doordat de stad zo immens groot is, is het bijna onmogelijk om alles lopend af te leggen. De stad heeft dan ook een goed metrosysteem, maar deze is zeker rond de spits overvol. We raden dan ook ten zeerste af om rond de spits tijden te reizen, gezien dit zelfs gevaarlijk kan zijn als je de regels niet kent. Het reizen per metro is daarnaast wel erg goedkoop; je betaalt zo ongeveer 5,- dollar voor een kaartje (studenten betalen 3,- dollar). Binnen de stad kun je ook gebruikmaken van taxi's. Let wel goed op welke taxi's je gebruikt. Het beste kun je gebruikmaken van een taxicentrale. Deze chauffeurs spreken vaak wel een beetje Engels. Zorg ervoor dat je van te voren een idee hebt van de prijs en controleer of er 'taximetro' op de taxi staat. Zo weet je dat je een taxi hebt met een meter en dus niet kan worden afgezet. Van of naar de stad zelf toegaan kan via de luchthaven Benito Juárez International Airport. Kom je vanuit een andere stad in Mexico City, dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van touringcars zoals de ADO.

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen