Accommodatie in Marrakech

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Marrakech

Vakantiewoning in Marrakech: Vakantiehuizen in Marrakech

Marrakech is een van de grootste steden van het Noord-Afrikaanse land Marokko en de afgelopen jaren ontzettend gestegen in populariteit vanwege de vele goedkope vluchten die er regelmatig heen gaan. Marrakesh heeft, net zoals de hoofdstad Casablanca, een lange imperialistische geschiedenis waarvan nog veel kenmerken te zien zijn in het huidige straatbeeld. Er is altijd leven in Marrakesh, dat al eeuwenlang dient als een ontmoetingsplaats en marktplaats waar veel dorpelingen en buitenlanders samenkomen om te handelen. Tegenwoordig spelen de markten nog steeds een grote rol en genieten ze grote bekendheid in de hele wereld. Door de jaren heen is Marrakesh erg toeristisch geworden en zijn er veel hotels en hostels te vinden waar je kan overnachten. Voor wie een typische Marokkaanse accommodatie zoekt en het authentieke gevoel wilt beleven – kijk dan eens naar de vele bed and breakfasts die te vinden zijn op Wimdu!

Fun Facts

 • Alfred The Man Who Knew Too Much – een van de meest beroemde werken van Alfred Hitchcock werd gefilmd in Marrakesh.
 • Winston Churchill was een groot fan van Marrakesh, waar hij ook een groot deel van zijn leven heeft geleefd.
 • De naam Marrakesh betekent vrij vertaald het Land van God.
 • Een van de sectoren die erg snel groeit in Marrakesh is golf – veel golfers vinden hier de prachtigste banen.

Bezienswaardigheden in Marrakesh

Marrakesh kan gemakkelijk worden gescheiden in twee helften: de oude ommuurde Medina en de koloniale Ville Nouvelle – gebouwd door de Fransen in de jaren 50 van de 19e eeuw. Allebei hebben ze hun eigen charme, waar de Medina zich vooral kenmerkt door de rijke historie met oude paleizen en de traditionele markten en manier van leven. De Ville Nouvelle biedt een modernere en meer chique sfeer met vele leuke tuinen, boulevards en terrassen. Het hart van de stad is het oude plein van Djemma el Fna – dat van oudsher een ontmoetingsplaats is voor de lokale bevolking. Nu vind je er van alles – van straatartiesten tot slangenbezweerders die alle toeristen graag entertainen. Ook de prachtige tuinen van Menera en Majorelle die de stad omringen zijn van hoge schoonheid en hier kan je even lekker wandelen in de rust om de drukte van de stad te ontlopen. Voor wie meer wilt weten over de plaatselijke kunst is het een goed idee om het Marrakech Museum te bezoeken – te vinden in een voormalig paleis en heeft een grote collectie aan traditionele en hedendaagse Marokkaanse kunst. Ook leer je hier meer over de geschiedenis van de stad en hoe de Islam de stad altijd heeft beïnvloed. Eindig de dag met een heerlijke muntthee die onlosmakelijk verbonden is met Marrakesh.

Marrakesh haar bekende markten: de Soek

Een bekende Arabische markt is de Soek en ook deze wijk is in Marrakesh werkelijk waar een ervaring die veel mensen aantrekt. Het kleurrijke, exotische en onvoorspelbare winkelen op een Soek is een ontdekkingstocht die zijn gelijke niet kent. Verdiep je in de vele lokale producten en verdwaal je tussen de marktkramen die werkelijk alles verkopen – van specerijen tot juwelen en van souvenirs tot doeken. De Soek is een van de kenmerken van Marrakesh die niet vergeten mogen worden bij een bezoek en kijk ook niet raar op als de marktlieden een aardig woordje Nederlands praten. Ze zullen al zien waar je vandaan komt als je de marktkraam benaderd en wees niet bang om flink te onderhandelen – anders betaal je vaak veel te veel. Je zult zien dat het een soort wedstrijd wordt waar in je zo weinig mogelijk wilt betalen en oefening baart in dezen zeker kunst!

Vervoer in en naar Marrakesh

Marrakesh ligt op ongeveer 2500 kilometer afstand van Amsterdam en de vluchttijd duurt gemiddeld een uurtje of 3 en je landt dan op de internationale luchthaven van Marrakesh. Er vliegen regelmatig vluchten vanaf Amsterdam en Eindhoven – waarvan de laatste zich specialiseert in low cost airlines waardoor je voor een klein bedrijf naar Marokko kan reizen. Bij aankomst in Marrakesh is het ongeveer 10 kilometer naar het centrum – en er zijn meer dan genoeg taxi's die staan te springen om je mee te nemen. Een andere mogelijkheid is om een auto te huren, maar dit kan nog wel eens tot problemen zorgen in het doorgaans chaotische verkeer. Wees hier dus op voorbereid als je besluit om een auto te huren! Je kan ook vanaf het vliegveld de bus pakken – maar wees wel zeker dat je de juiste bus te pakken heeft aangezien het voor een buitenstaander soms nogal verwarrend kan zijn. Eenmaal in Marrakech is het prima te ontdekken te voet – en als je het wandelen beu bent zijn er genoeg taxi's op elke straathoek!

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen