Vakantiehuizen en appartementen Lefkada - Wimdu base64Hash Vakantiehuizen en appartementen Lefkada - Wimdu

Vakantiehuizen en appartementen Lefkada

Lefkada
Om het even wanneer
Gasten
Lefkada
Om het even wanneer
Gasten
Ontdek kwaliteit vakantiewoningen en stadsappartementen!

Welkom op Lefkada

Ontdek Lefkada

Het eiland Lefkada, of Lefkas behoort tot de Ionische eilandengroep van Griekenland en ligt ten zuiden van Corfu en ten noorden van Kefalonia. Lefkada heeft een oppervlakte van 325 km2 en dankt zijn naam aan de witte stranden en rotsen van Kaap Lefkatas. Het eiland wordt van het Griekse vasteland bij Akarnania gescheiden door een smalle zeestrook, maar is gemakkelijk te bereiken middels een brug.

Over Lefkada

De lange geschiedenis van Lefkada heeft ervoor gezorgd dat de bewoners van het eiland met een rijke cultuur gezegend zijn en uitblinken als kunstenaars.

  • Houtsnijden en schilderen is iets dat al generatieslang op het eiland beoefend wordt.
  • Lefkada heeft een lange traditie op het gebied van muziek en cultuur. Al sinds 1830 worden er theatervoorstellingen gegeven en bestaan er zangkoren.
Overnachten

Overnachten

Lefkada stad is het bestuurlijk, economisch, cultureel en handelscentrum van de streek. Hier bevindt zich de brug die Lefkada met het vasteland verbindt. Het historische centrum van Lefkada stad heeft traditionele huizen, steegjes die met keien bestraat zijn en een centraal plein. Ook bevinden zich hier verschillende musea en prachtige stranden. Dit alles maakt Lefkada stad een van de populairste vakantiebestemmingen op het eiland. Veel mensen zoeken dan ook naar een accommodatie in de buurt van Lefkada stad. Een andere toeristische plek op Lefkada is het kustplaatsje Nidri; schitterend gelegen aan een groen afgesloten baai langs de oostkust van het eiland en erg geliefd bij zeilers. Ben je echter op zoek naar een wat minder toeristische plek om te verblijven, dan is een accommodatie in of nabij de traditionele dorpjes Poros, Syvota of het vissersdorpje Vassiliki aan te raden. Hier kun je de echte Griekse sfeer proeven en genieten van de rust.

Wat te doen

Wat te doen

Surfers en zeilers komen graag op Lefkada omdat zich hier twee van de beste surfstranden van het Middellandse Zeegebied bevinden, namelijk Vasiliki en Ai Giannis. Maar buiten watersporten kun je ook mooie fiets- en wandeltochten maken. Vliegtuigliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de vliegclub van Lefkada, waar regelmatig wedstrijden zweefvliegen en modelvliegen georganiseerd worden. Voor prachtige zandstranden aan de open zee moet je aan de westkant van Lefkada zijn, zoals Kathisma, Agios Nikitas, Egremni en Porto Katsiki. Aan de oostkant zit je aan de binnenzee, waar eveneens mooie strandjes en baaien te vinden zijn. Verder zijn de Nidri watervallen de moeite waard om te bezoeken. Vanaf Nidri kun je hier gemakkelijk heen wandelen. En sla Nicopolis niet over; een oude stad die vroeger erg belangrijk was. Nu een ruïne met nog hele stukken stadsmuur, een Odeon-theater en een Arena. Ook vind je er gerestaureerde mozaïekvloeren die prachtig zijn om te bekijken.

Eten en drinken

Eten en drinken

Als je van lekker eten houdt en goede wijn, dan zit je op Lefkada goed. Een aantal van de specialiteiten die het eiland rijk is, zijn honing en tijm uit Athani, olijfolie van de eeuwenoude olijfbomen, linzen, salami en andere worsten, en gezouten viskuit uit de viskwekerij van de lagune. Het eiland beschikt over een uitgebreide Griekse keuken en kent veel traditionele gerechten, waaronder veel gerechten met verse en smakelijke vis. Probeer de visgerechten Savoro (vis in zure saus) en Alida (knoflookpuree met vis) eens; echte aanraders. In de bergdorpen van Lefkada worden weer hele andere gerechten geserveerd, bijvoorbeeld macaroni met haan en vele traditionele hapjes. Op een hoogte van 200 tot 700 meter wordt de zeldzame druivensoort Vertzami verbouwd. Deze wordt beschouwd als de beste druivensoort van Griekenland. Je begrijpt dus wel dat je de wijn die hiervan gemaakt wordt, geprobeerd moet hebben.

Reizen in en naar Lefkada

Reizen in en naar Lefkada

Het dichtstbijzijnde vliegveld voor Lefkada is luchthaven Aktion op een afstand van 15km, ook wel luchthaven Preveza genoemd vanwege de ligging 7km ten zuiden van de stad Preveza. In de zomer vliegen er verschillende vliegmaatschappijen vanuit Nederland op de luchthaven. Lefkada is dan per bus, taxi of huurauto te bereiken via een brug tussen het eiland en het vasteland. Deze brug vormt de enige wegverbinding met het eiland. Lefkada heeft een van de beste wegennetwerken van de Griekse eilanden en een goed georganiseerde haven met faciliteiten voor toeristisch bootverkeer. Zo zijn er vanaf Nidri en Vasiliki dagelijks veerverbindingen met Kefalonia en Ithaki. Bovendien kun je meerdere malen per dag de veerboot naar het naast gelegen eiland Meganisi nemen. Het eiland kun je verkennen door gebruik te maken van bussen. Let wel op dat deze over het algemeen alleen naar de grotere dropen gaan en niet altijd op tijd zijn. Een huurauto is dan ook aan te raden als je nergens aan gebonden wilt zijn.

Andere populaire bestemmingen

Bestemmingen die het bezoeken waard zijn in de buurt van Lefkada

Interessante bestemmingen om te overwegen voor je volgende reis

image-tag