Accommodatie in Lara

Laragne-Montéglin
Om het even wanneer
2 gasten
Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Lara

Huis
vanaf €65
10,0 "Uitstekend"
Boek nu!

Huis

Laragne-Montéglin, Hautes-Alpes, Frankrijk
Huis
4 gasten
Huis
vanaf €53
9,0 "Zeer goed" (3 beoordelingen)
Boek nu!

Huis

Laragne-Montéglin, Hautes-Alpes, Frankrijk
Huis
5 gasten
Huis
vanaf €80
Boek nu!

Huis

Laragne-Montéglin, Hautes-Alpes, Frankrijk
Huis
6 gasten
Chambres d'hôtes L'Eglantine du Buëch
vanaf €71
Boek nu!

Chambres d'hôtes L'Eglantine du Buëch

Laragne-Montéglin, Hautes-Alpes, Frankrijk
Bed & Breakfast
Chambre Myrtille
vanaf €84
Boek nu!

Chambre Myrtille

Laragne-Montéglin, Hautes-Alpes, Frankrijk
Bed & Breakfast
2 gasten
Bekijk alle 13 appartementen in Laragne-Montéglin

Vakantiewoning in Lara: Vakantiehuizen in Lara huren

Lara is een wijk en district in het bekende Antalya en ligt in een populair vakantiegebied in Turkije. De bijnaam van deze relatief nieuwe vakantiebestemming is het Las Vegas van Turkije, vanwege de vele replica’s en thematische hotels die hier in grote getale te vinden zijn. De wijk is opgekomen in de jaren 80, toen het toerisme hoogtij vierde en heeft zelf weinig geschiedenis en is puur gebouwd voor toerisme. Het is doorgaans iets luxer dan de andere bestemmingen aan de Turkse riviera en veel toeristen beginnen de prettige ambiance te ontdekken. Er zijn dus veel hotels hier die graag de vele toeristen kunnen opvangen, maar wie op zoek is naar iets anders – kijk even naar de accommodaties en bed and breakfasts die te vinden zijn op Wimdu!

Fun Facts

  • Lara wordt ook wel het Las Vegas van Turkije genoemd, door de vele replica's van bekende gebouwen.
  • Het strand van Lara is een van de langste en beste zandstranden van Turkije.
  • Antalya heeft een lang verleden als havenstad: het werd al in de 2e eeuw voor Christus opgericht.
  • De dolmus is een openbare taxi, een soort minibusje waar je overal kan in- en uistappen.
  • Ondanks dat het niet het officiële valuta is, kan er op veel plaatsen wel met de euro betaald worden!

Bezienswaardigheden rondom Lara

Natuurlijk de beroemdste plaats in deze omgeving is Antalya, een van de drukst bezochte badplaatsen die Turkije rijk is. Het is bekend als badplaats en is voor vele de ideale zon bestemming, met de prachtige stranden en vele dagen zon. Het staat bekend als een uitstekende plaats voor de golfliefhebber en onder andere Belek heeft erg mooie golfbanen op een klein stukje rijden van de stad af. Het Antalya Archeologisch Museum is een goed bewaard amfitheater waar in de zomermaanden ook nog vaak voorstellingen gegeven worden. Het is een van de grootste musea uit de regio van Lara en heeft vele prijzen gewonnen als beste museum van Turkije. Lekker van de natuur genieten en afkoelen kan je in het Karaalioglu Park – een relatief klein park met een mooi uitzicht voor de zonsondergang. Een andere mooie bezienswaardigheid in de omgeving rond Lara zijn de Dudenwatervallen, een indrukwekkend natuurverschijnsel in een bescherm natuurpark. Ook de Ruines van Perge zijn een bezoek waard – een opgraving waar veel oude overblijfselen te vinden zijn van de oude Griekse stad die ook nog door de Romeinen is bewoond. Op een iets grotere afstand is het Hierapolis te vinden, een prachtige archeologische vindplaats. Met een imposant theater en verschillende constructies is het goed voor een hele dag vermaak. Heb je genoeg van de hitte? Verfris jezelf in het zwembad dat nog steeds in gebruik is.

Bezienswaardigheden in Lara

Veel mensen denken dat hier niet veel meer te zien is dan zon, zee en strand en dat is deels niet geheel onjuist, maar desondanks heeft het stadje best wat te bieden. Veel mensen gaan naar het nabijgelegen centrum Antalya, maar ook in Lara zijn dingen te bezichtigen zoals het leuke haventje van Kaleici Marina. Lara bestaat uit een relatief klein centrum met veel gezellige kroegen en restaurants. Het Lara beach park is ook echt de moeite waard net zoals de vele replica's die in deze stad te vinden zijn – zoals een nagemaakt Kremlin en een kopie van het Topkapipaleis uit Istanbul.

Temperatuur in Lara

Voor een bestemming die vaak gekozen wordt voor het lekkere weer en om van de zon te genieten, mag er verwacht worden dat de zon regelmatig schijnt. Het weer is er inderdaad om te genieten, met een gemiddelde temperatuur van rond de 19 graden. Op meer dan 300 dagen van het jaar staat de zon hoog aan de hemel en is het klimaat Mediterraans te noemen. Zeker in de zomermaanden kan het hier naar hoge temperaturen stijgen, dus houdt daar rekening mee in de dagindeling. Tussen november en maart is het doorgaans wat regenachtiger en kunnen er ook flinke buien vallen die voor wateroverlast kunnen zorgen.

Vervoer naar en in Lara

Vliegen vanuit Nederland duurt ongeveer een uur of 4 en het makkelijkste is om te landen op het Vliegveld van Antalya. Vanaf hier is het verstandig om een auto te huren, waarmee u binnen een korte tijd in Lara bent. Het openbaar vervoer is in de regio ook goed geregeld, en er rijden zowel kleine busjes als grote bussen op en af tussen de verschillende badplaatsen. Let wel op dat er geen stopknop is, maar dat er duidelijk gecommuniceerd moet worden dat je er uit wilt. Een andere populaire manier van vervoer is een scooter huren – let wel goed op met de verzekeringen zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan! h2>

Wij zijn Wimdu…

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

… en we zijn dol op onze appartementen

Huis
Huis
Huis
Chambres d'hôtes L'Eglantine du Buëch
Chambre Myrtille
Bekijk alle 13 appartementen in Laragne-Montéglin

Andere populaire bestemmingen

image-tag