Vakantiehuizen en appartementen Lanterna - Wimdu base64Hash Vakantiehuizen en appartementen Lanterna - Wimdu

Vakantiehuizen en appartementen Lanterna

Lanterna
Om het even wanneer
Gasten
Ontdek kwaliteit vakantiewoningen en stadsappartementen!

Vakantiewoning in Lanterna: Vakantiehuizen in Lanterna huren

Lanterna is een gebied en stad in het noorden van Kroatië gekenmerkt door de prachtige stranden en een wereldberoemde camping die tot een van de grootste campings van Europa behoort. Met vele duizenden staplaatsen trekt het elk jaar vele toeristen aan die hier de zomer komen spenderen, aan een van de vele zwembaden of aan het strand. Er is daarnaast ook een grote hoeveelheid aan winkeltjes en markten te vinden waar onder andere vers fruit en groente gekocht kan worden. Daarnaast hoeft er absoluut niet gekookt te worden in deze regio! Er zijn meer dan genoeg restaurants en bars die je van alle gemakken voorzien. Genoeg van de campings en op zoek naar een alternatief verblijf? Bekijk dan een van de accommodaties en bed and breakfasts die Wimdu aanbiedt.

Fun Facts

  • Lanterna is vooral bekend van de camping, die een capaciteit heeft voor bijna 10.000 mensen!
  • Niet ver van Lanterna af ligt Porec, waar nog veel te vinden is van het Romeinse rijk!
  • In de zomer kan het goed warm worden in dit deel van Kroatie: gemiddeld meer dan 10 uur zon per dag en de temperatuur overstijgt vaak de 30 graden!
  • Het aantal inwoners van Lanterna wordt elke zomer ruim overstegen door het aantal bezoekers.
  • Kroatie was altijd al een populaire vakantiebestemming, maar heeft pas vanaf de jaren 70 echt een grote rol gespeeld onder de Europese toerist.

Vermaak en vertier in Lanterna

Dit gebied staat in het teken van een heerlijke vakantie waar je nergens zorgen om hoeft te maken. Er is dus ook genoeg te doen voor zowel jong als oud. Er zijn veel activiteiten waaraan deelgenomen kan worden en daarnaast is het aan te raden om een fiets te huren om de prachtige omgeving te bekijken. Ook zijn de Prachtige Stranden vaak enorm druk in de zomer, waar veel jongeren genieten van de Kroatische zomer en veel sporten beoefenen. Je kan op alle stranden veel mensen zien Beachvolleyballen of voetballen, waar iedereen mee kan doen en elk niveau doorgaans welkom is! Wil je meer zien van het rijke onderwaterleven van Lanterna? Er zijn veel plaatsen waar het mogelijk is om te snorkelen of om te leren hoe het is om te duiken. De wateren van Kroatië zijn erg rijk aan vissen en ook de stranden zijn bekroond met de Blauwe Vlag – een indicator voor de hoogste kwaliteit. Voor iemand die nog meer avontuur zoekt zijn er op zee veel mogelijkheden om met een speedboot over de golven te vliegen. Ook zijn er verscheidene plaatsen waar het mogelijk is om een jetski te huren en je hiermee uren te vermaken. U hoort het wel, het maakt niet uit wat uw voorkeuren zijn – er is in Lanterna altijd veel te beleven!

Steden in de omgeving van Lanterna

Niet heel ver zuidelijk van Lanterna zijn de twee pittoreske plaatsjes Teer en Varbiga te vinden. Deze steden zijn heerlijk om een dag te vertoeven, met veel gezellige kroegen en restaurants, waar de Kroatische cultuur goed te proeven is. Ook is de natuur hier erg mooi waar heerlijk doorheen gewandeld of gefietst kan worden. Een iets grotere stad met een rijke geschiedenis is te vinden in Porec – de meest bezochte stad van het land in de zomer. Met ongeveer 20.000 inwoners heeft het een gezellig karakter, dat een rijke historie heeft. Bezoek hier onder andere de Basiliek van Eurphrasius – gebouwd in byzantijnse stijl in de 6e eeuw. Het bouwwerk staat ook op de erfgoedlijst van UNESCO en is te bezichtigen met een rondleiding. Ook het Romaanse Huis is de moeite waard – een 13e eeuw huis dat een bijzonder houten balkon heeft. Dit gebouw is kenmerkend voor de Romaanse geschiedenis die onlosmakelijk verbonden is met Porec.

Vervoer in en naar Lanterna

Op ongeveer 70 kilometer van Lanterna ligt Luchthaven Pula en het is aan te raden (mits u niet met eigen vervoer reist) om hier een auto te huren om de reis te vervolgen. Op deze manier ben je niet afhankelijk van het lokale openbare vervoer, wat niet optimaal te noemen is. Vaak zijn de dienstregelingen verouderd en is het niet zo punctueel als wij gewend zijn. Het is ook mogelijk om vanuit de luchthaven een bus te nemen naar Porec om vanuit hier de reis te vervolgen. Lanterna is ook goed bereikbaar met de auto, maar in de zomer kunnen er lange files ontstaan op de drukke wegen. Lokaal gezien zijn de wegen goed te noemen en is de auto het beste vervoersmiddel. Onze tip: huur als je op de plaats van bestemming bent een fiets – goedkoop en nog gezond ook!

Wij zijn Wimdu…

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

Andere populaire bestemmingen

image-tag