Accommodatie in Lacanau

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Lacanau

Vakantiewoning in Lacanau: Vakantiehuizen in Lacanau huren

De gemeente Lacanau omvat verschillende dorpen verspreid langs het gelijknamige meer: Lacanau Medoc, het historische dorp aan de oostkant van het meer, Le Moutchic en Carrevre in het noorden, La Grande Escroure en Longarisse op de zuidwestelijke wal. La Huga ligt tussen het meer en de oceaan. En ten slotte de plek die bekend staat om het surfen, de surfscholen en enorme stranden is Lacanau Ocean, een waar paradijs voor surfers. Zomers komen er veel toeristen op deze plaatsen af en je vindt er veel hotels en campings. Voor een authentieke vakantie raden we je aan eens een kijkje op onze site te nemen. Wimdu biedt in Lacanau een groot aantal appartementen, vakantiehuizen en bed and breakfasts. Zo zal je tussen al het toeristische geweld toch nog een authentieke vakantie hebben. De host van het appartement kan je vertellen welke stranden rustig zijn of waar je de beste golven kunt vinden om te surfen. Om je alvast een idee te geven van de mogelijkheden hebben we hier een lijst met nuttige tips en informatie samengesteld.

Lacanau, een plaats, een verhaal

Lacanau en haar omgeving wordt omgeven door zandduinen en wordt al jaren lang bedreigd door hun opmars. Daarom zijn er een grote aantal methoden ontwikkelt om de voortgang van de duinen zoveel mogelijk te voorkomen. De beweging van de duinen is gevolg van de zeewind en onophoudelijke sedimenten van de oceaan. Al in de Middeleeuwen zag men het belang in van het tegenhouden van de duinen, met als gevolg dat de duinen werden ommuurd. Vanaf 1750 verplichtten statuten voor iedere inwoner de aanplant van helmgras. Vakbonden, Staatsbosbeheer en de waterschappen grepen in om de voortschrijdende duinen een halt toe te roepen. Heden ten dage heeft men een oplossing gevonden in het aanplanten van pijnbomen, die met hun sterke wortels het zand in bedwang houden.
Toerisme in Lacanau heeft in de loop der tijd enige veranderingen doorgemaakt. Er zijn drie tijdperken te onderscheiden: het tijdperk van de overheersing en overwinning van de kust, de periode van het massatoerisme en aansluitend de periode in de jaren ’00 van een meer en meer verantwoord toerisme. Aanvankelijk was Lacanau geliefd om haar verwilderde kant. De bourgeoisie, die net over nieuwe rijkdom beschikte, legde de nadruk op het bouwen van nieuwe faciliteiten en het overwinnen van de natuur. Na de jaren ’50, tijdens de Trente Glorieuses kwamen de toeristen en masse naar Lacanau. Het was toen dat er meerdere “waterfronten” werden aangelegd, die het massatoerisme mogelijk maakte, maar tegelijkertijd bijdroeg aan de erosie van de kust. Het is pas vanaf de jaren ’00 dat de economische ontwikkeling van Lacanau ondergeschikt wordt aan de milieubescherming.

Wat te zien en te doen in Lacanau

Op het gebied van sport en wellness ben je in Lacanau aan het juiste adres. Om te beginnen is het gebied uitstekend voor fietstochten – er ligt zo’n 100 kilometer aan fietspaden. Daarnaast kunt een eenvoudig een wandeling maken van het meer naar de oceaan, via een van de vele wandelpaden. Dwaal door de rustgevende dennenbossen en geniet van het prachtige landschap. Naast wandelen en fietsen is de belangrijkste activiteit de watersport. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan een zeilboot huren, maar de het overgrote deel van de toeristen kiest ervoor om te surfen. Er zijn volop surfscholen waar je de basistechnieken kunt leren en waar je uiteindelijk de ware koning van de oceaan kunt worden.

Eten en drinken in Lacanau

De gastronomie van de regio Aquitaine is er een om van te watertanden. Na alle activiteiten op of in het water moet je natuurlijk ook aan de inwendige mens denken. De grootste dichtstbijzijnde plaats is Bordeaux en je kunt er dus vanuit gaan dat je in omgeving van heerlijke wijnen kunt genieten. Probeer vooral de rode wijnen uit de Medoc, werkelijk onovertroffen. Daarnaast zijn er nog meer heerlijke producten voor de fijnproever. Zo liggen er voor de kust befaamde oesterbanken en de oesters zijn niet te versmaden. Uit de regio komt verder sublieme foie gras (ganzenleverpaté) die een ware verwenning van de smaakpapillen is. Ten slotte kan je er ook uitstekende truffels proeven. Het is niet voor niets dat de regio royaume de la geulle (koninkrijk van de mond) wordt genoemd.

Vervoer in en om Lacanau

Lacanau en de dorpjes die tot de gelijknamige gemeente behoren zijn allen vrij klein en daarom goed te voet te verkennen. Wil je wat meer van de omgeving zien dan is de fiets het vervoersmiddel bij uitstek. Vanuit Nederland is Lacanau goed per auto te bereiken. Je hebt dan ook meer vrijheid om het gebied te verkennen. Je kan echter ook vliegen naar de regio. Je vliegt dan vanuit Amsterdam of Eindhoven naar Merignac Aeroport nabij Bordeaux. Van daaruit neem je de regionale bus 702 die je in dik anderhalf uur naar het strand van Lacanau Ocean brengt.

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen