Accommodatie in Jura Gebergte

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Jura Gebergte

Vakantiewoning in Jura: Vakantiehuizen in Jura huren

De Jura is een bekend gebergte in het oosten van Frankrijk en te vinden bij de grens met Zwitserland. Het oude berggebied loopt van het noorden naar het zuiden en deze mooie omgeving trekt elk jaar veel toeristen aan die op een van de vele campings hun vakantie vieren. De Jura kenmerkt zich daarnaast door de grote hoeveelheid bossen – waarvan er veel diversiteit is vanwege de verschillende hoogtes waarop deze bomen groeien. Ook zijn er veel bekende druipsteengrotten te vinden die door de vele miljoenen jaren gevormd zijn. Op zoek naar een authentiek Frans verblijf? Kijk eens naar de vele accommodaties en bed and breakfasts die aangeboden worden op Wimdu – en geniet van je eigen plekje op vakantie!

Fun Facts

 • Het hoogste punt van de Jura is de Cret de la Neiga – met 1718 meter hoog de top van de Jura.
 • In tegenstelling tot veel andere gebieden in Frankrijk is de Jura niet uitgesproken warm en valt er daarnaast relatief vel neerslag.
 • De ouderdom van de Jura is naar schattig ongeveer 200 mljoen jaar oud.
 • De bekende scheikundige en bioloog Louis Pasteur is geboren in deze regio.

Bezienswaardigheden in en rondom de Jura

Veel mensen denken bij de Jura aan de prachtige natuur, maar er zijn ook flink wat bezienswaardigheden die de moeite zijn om te bezoeken. Een bijzonder gebouw is het Chapelle Notre-Dame-du-Haut, te vinden in Ronchamp. Door de aparte vormgeving heeft het een plaatsje gekregen op de werelderfgoedlijst. In de Jura is ook de wereldberoemde Louis Pasteur opgegroeid – waar het proces pasteuriseren van afgeleid is. Zijn oude woonhuis is omgetoverd tot museum waar je meer te weten kan komen over deze bekende Fransoos. Daarnaast is er in Saint Claude een museum te vinden die je meer verteld over de geschiedenis van de diamantair en pijpenmakers – die erg veel furore hadden in deze streek.

De Natuur van de Jura

Er zijn heel veel mooie gebieden te vinden in Jura die heerlijk zijn om door heen te wandelen of een mountainbike te huren en er lekker op uit te gaan. Maak een wandeltocht vanuit Doucier naar de Cascade de L'eventail – een waterval van ongeveer 65 meter hoog. Een andere mooie wandeling start bij de Cirque de Bauma – waar je een leuke wandeling kan vinden die door een grot gaat en ook bij een waterval eindigt. Er zijn ook veel meren waar je verschillende soorten watersport kan doen of een hengeltje uit kan werpen. Bezoek het prachtige Lac de Nantua waar vele forellen en karpers aan het wachten zijn om gevangen te worden. Een ander meer waar het mogelijk is om te windsurfen is het Grand Lac de Clairvaux – gelegen op meer dan 500 hoogte bij Clairvaux-les-Lacs en altijd goed voor vel toeristen. Ook zijn er verspreid over de Jura vele excursies te vinden waar je op zoek gaat naar de Gems - een hoefdier die het meeste lijkt op een grote geit!

Dorpen en steden in de Jura/h2>Aangezien de Jura niet rijk is aan wereldsteden moet je niet verwachten grote metropools tegen te komen. Toch zijn er veel plaatsen die echt de moeite waard zijn om te bezoeken vanwege de heerlijke sfeer en authenticiteit die goed bewaard is gebleven. Maak een bezoekje aan Belfort – een charmante stad van grote schoonheid. Een ander leuk wijndorpje is Chateau-chalon, omringd door glooiende wijngaarden en waar natuurlijk ook de gelijknamige wijn moeten worden geproefd. Voor de liefhebber van mooie foto's is hier helemaal op de juiste plaats, waar het landschap een prachtige situatie creëren voor een schilderachtig plaatje. Een ander leuk plaatsje is Baume-les-messieus, waar meer te zien is dan alleen maar natuur – in dit dorp zijn veel kloostergebouwen te vinden van de Abbaye Imperiale die prachtig bewaard zijn gebleven.

Vervoer in en rondom Jura

De Jura is prima te bereiken met de auto vanuit Nederland en elk jaar trekken er veel Nederlanders zuidwaarts richting deze mooie regio. Houd er dus rekening mee dat het erg druk kan worden op de wegen – resulterend in lange files. Een andere mogelijkheid is om de TGV naar Parijs te nemen en daarna overstap richting Dijon. Vanaf daar reis je verder met het openbaar vervoer, maar de afgelegen dorpjes zijn soms lastig te bereiken. Een andere mogelijkheid is om naar de luchthaven van Genève te vliegen en vanuit daar verder te reizen met de trein. Onze tip is om in deze regio vooral te wandelen of een fiets te huren – op deze manier kan je optimaal genieten van de prachtige omgeving op een gezonde en sportieve manier!

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen