Accommodatie in Jeruzalem

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Jeruzalem

Vakantiewoning in Jeruzalem: Vakantiehuizen in Jeruzalem huren

Jeruzalem is de hoofdstad van Israël en zonder twijfel een van de beroemdste steden ter wereld met een rijke, turbulente geschiedenis. Door de gemengde bevolking met een groot Joodse en Arabische bevolking is het door de jaren heen het epicentrum geweest van de international politiek en het Israelisch-Palestijnse confict. Ondanks het feit dat er nog steeds rommelt in de stad, zijn er wel veel prachtige bezienswaardigheden die elk jaar veel pelgrims en andere toeristen aantrekt. De fascinerende geschiedenis gekenmerkt door de verschillend religieuze en culture gebeurtenissen maken het volgens vele het historische centrum van de wereld. Wat veel mensen niet weten is dat Jeruzalem ook een erg moderne, toeristische kant heeft en er zijn door de hele stad genoeg prachtige hotels en hostels te vinden. Benieuwd hoe het is om in een authentiek Israëlisch verblijf te overnachten? Kijk dan eens naar de accommodaties en bed and breakfasts die te vinden zijn op Wimdu!

Fun Facts

 • In de oude binnenstad van Jeruzalem vind je maar liefst 4 wijken: een Joodse, Arabische, Armeense en Christelijke wijk!
 • De naam Jeruzalem komt al voor in stukken gevonden in de 19e eeuw voor Christus!
 • Het Jeruzalem Syndroom is een term in de psychiatrie dat aantoont dat mensen psychotische verschijnselen krijgen na een religeuze ervaring.
 • De beroemde actrice Natalie Portman is geboren in Jeruzalem.

Bezienswaardigheden in Jeruzalem

Jeruzalem is een unieke mix van verschillende eeuwen, meningen, religies en verhalen die je alleen kan ervaren door er heen te gaan en je ogen en oren open te houden. Begin de ontdekkingstocht bij de Oude Stad, een ervaring door de Joodse, Arabische, Armeense en Christelijke wijken. Je kan het bereiken via de Jaffa Gate en er zijn meer dan genoeg rondleidingen te vinden. De vele leuke winkeltjes en kraampjes maken de binnenstad tot een bijzondere ervaring op een indrukwekkende plaats. Combineer de oude stad met een bezoek aan de Klaagmuur – een iconische plek die onlosmakelijk verbonden is met Jeruzalem en de heilige plaats voor Joden. Een belangrijke plaats voor de moslims in Jeruzalem is de Rotskoepel – gebouwd aan het einde van de 9e eeuw en torent fier boven de stad uit met de kenmerkende gouden koepel. Bezoek ook het Israel Museum zodat je een beter beeld kan krijgen over de historie en je de oudste Bijbelse teksten ter wereld kan vinden op de Dode Zee rollen. Als je nog wat energie over hebt, maak dan een bezoek aan de Olijfberg – vanuit hier heb je werkelijk een prachtig uitzicht over deze bijzondere stad.

Waar moet je rekening mee houden in Jeruzalem?

Jeruzalem is een stad als geen andere en je zult versteld staan van alle bijzondere dingen die je hier ziet en meemaakt. Voor veel mensen is deze plaats erg bijzonder en hemels en heb hier ook respect voor bij een bezoek aan de, voor vele, heilige stad. Bezoek de religieuze plaatsen in de juiste kleding – en doorgaans wordt dit je bij de ingang verteld. Hoewel Jeruzalem open staat voor alle soorten religie liggen de verschillen nog wel gevoelig bij de plaatselijke bevolking – en houdt hier rekening mee als je een gesprek aan gaat. Daarnaast moet je niet raar opkijken bij veiligheidscontroles bij het toetreden van bepaalde gebouwen of gebieden. Daarnaast geldt door heel Israël een beleid van lange militaire dienst, dus de straten kunnen gekleurd zijn met mensen gehuld in militaire kleding. In het begin zul je hier door verrast zijn, maar na een tijdje verrast het je niet meer. Houd deze dingen in gedachten om bij een verblijf in Jeruzalem niet voor rare verrassingen te staan en optimaal te genieten!

Vervoer in en rondom Jeruzalem

Bij een bezoek aan Israel land je na een uur of 5 op de internationale luchthaven Ben-Gurion in Tel Aviv landen. Bij aankomst zul je merken dat de veiligheid anders is dan je gewend bent en een grondige controle zal plaatsvinden. Vanuit het vliegveld rijden er ook kleine busjes naar Jeruzalem, maar het is aan te raden om naar het centrum van Tel Aviv te reizen en hier de bus of trein te nemen. Het is ook mogelijk om op het vliegveld een auto te huren en op deze manier je reis te vervolgen! In Jeruzalem zelf is het goed geschikt om de stad al wandelend te ontdekken. Je zult zien dat er veel iconische gebouwen op elke straathoek staan en de oude binnenstad is alleen te voet te bereiken. In de stad zelf rijden er veel stadsbussen en daarnaast is er een gloednieuwe tram die het vervoer in de stad nog gemakkelijker maakt. Vanuit Jeruzalem rijden er ook veel bussen naar omliggende gebieden als Tel Aviv en de dode zee – waardoor een rondreis door dit bijzondere land er gemakkelijk is!

Klaar om te boeken?

ONZE APPARTEMENTEN SCOREN GEMIDDELD EEN 9/10! DIT IS DE MENING VAN ONZE GASTEN:

Charlotte
Charlotte
8 Erg goed
oktober 2015
Gezellige Bright Studio in Holyland

De boeking bij Windu verliep vlot en zonder problemen. Het was relatief goedkoop voor een toch als bekend staande luxe wijk. Het was een lux apartementje en een hele aardige behulpzame verhuurder, waar gelijk goed contact mee was. Een mo...

Rolien
Rolien
8 Erg goed
juni 2015
Een dak in Baka

Ruim appartement met dakterras op een half uurtje lopen van de oude stad. De eigenaars zijn aardig en behulpzaam, goed appartement om langer te verblijven. Wij hebben het er prima gehad!

Christiaan
Christiaan
10 Uitstekend
maart 2015
Quiet and Comfortable Apartment

Fijn appartement in een rustige buurt op maar 10 minuten afstand van het Oude Jeruzalem (met de auto). Nieuwe keuken (o.a. magnetron, oven en vaatwasser) en nieuwe ruime badkamer en ruimte genoeg voor vier personen. Tevens gratis gebr...

Rolien
Rolien
10 Uitstekend
mei 2014
Gloednieuwe flat in de genen - Jeruzalem

Geweldig mooi appartement op de vierde etage (geen lift). Echt aan alles is gedacht en het is leuk ingericht! Met vier personen echt een prima tijd gehad. Het ligt op ruim een half uur lopen van de oude stad, in een mooie en veilige omge...

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen