Hoe Wimdu werkt

Wimdu is Europa's grootste platform voor vakantie appartementen. Ontdek hieronder hoe je een accommodatie kunt boeken.

Begin vandaag met geld verdienen
Accommodatie verhuren

HOE WORD JE EEN HOST BIJ WIMDU

Verdien geld door je extra ruimte of je gehele appartement te verhuren bij Wimdu! Lees hieronder hoe je een host bij Wimdu kunt worden.
Placeholder

Advertentie aanmaken

Je kunt je volledige appartement of een enkele kamer verhuren via Wimdu in slechts een paar eenvoudige stappen. Jij bepaalt de details van je advertentie, inclusief de omschrijving, de prijs en de huisregels. Wimdu kan je zelfs helpen bij het maken van foto's van je accommodatie.
Placeholder

Accepteer boekingen

Zodra je advertentie online is geplaatst, kun je boekingsaanvragen ontvangen van gasten! Zodra je een notificatie per e-mail hebt ontvangen met een boekingsaanvraag, heb je 24 uur de tijd om deze te accepteren. Maak gebruik van het berichtensysteem van Wimdu om op vragen over je accommodatie te reageren en om de sleuteloverdracht te regelen.
Placeholder

Verwelkom gasten

Voordat je een gast kunt ontvangen, is het van belang om ervoor te zorgen dat je appartement schoon en opgeruimd is en dat er schone handdoeken en beddengoed klaar liggen. Wanneer je gasten aankomen, ontmoet ze bij je accommodatie om de sleutels over te dragen, een korte rondleiding te geven en de huisregels uit te leggen. Een paar tips over de buurt zijn ook altijd van harte welkom!
Placeholder

Betaling ontvangen

24 uur nadat je gasten zijn gearriveerd en ingecheckt, maakt Wimdu automatisch de betaling over naar je bankrekeningnummer. Omdat Wimdu de transactie overziet, is je betaling altijd veilig.
Placeholder

Laat een recensie achter

Het platform van Wimdu is gebaseerd op vertrouwen en recensies zijn daar een belangrijk onderdeel van. Wanneer je een recensie over je gasten achterlaat, betekent dit ook dat zij sneller geneigd zijn om een recensie over jou achter te laten. Blije gasten laten positieve recensies achter, wat ervoor zorgt dat anderen sneller geneigd zijn om ook je accommodatie te boeken!
check reviews save lock money headphones globe photos triple-tick conditions guests ribbon description

Waarom een host bij Wimdu worden?

 • Verdien geld met je accommodatie

  Hosts bij Wimdu verdienen gemiddeld € 900 per maand - terwijl ze slapen! Gebruik het geld voor je volgende reis of betaal je rekeningen met het extra inkomen dat je verdient met je leegstaande ruimte.

 • Jouw ruimte, jouw voorwaarden

  Bij Wimdu bepaal jij de voorwaarden van je accommodatie, inclusief de prijs, het aantal gasten, de huurperiode, de annuleringsvoorwaarden en de voorwaarden met betrekking tot huisdieren.

 • Je gegevens zijn veilig

  Niemand anders dan de gasten waarbij je een boeking hebt bevestigd, hebben toegang tot je volledige naam en je contactgegevens. Alleen je voornaam en de algemene locatie van je accommodatie op de kaart zijn zichtbaar op de website.

 • Uitgebreide service

  Wimdu biedt onder andere fotografie aan om ervoor te zorgen dat jouw advertentie er geweldig uitziet. Zodra je advertentie online staat, kun je via je account van deze services gebruikmaken.

 • Gratis 24/7 klantenservice

  Onze meertalige klantenservice is 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen met vragen of opmerkingen. Maak gebruik van de 'Help' knop om met ons in contact te komen.

Gastvrijheid bij Wimdu

We werken samen met onze hosts om ervoor te zorgen dat gasten een heerlijk verblijf hebben. Voor meer informatie, lees onze gastvrijheidsrichtlijnen voor hosts.
Onze gastvrijheidsrichtlijnen
Placeholder

Basis FAQ

 • Hoe kan ik mijn kalender op Wimdu synchroniseren met mijn andere kalenders?

  Ga op je gebruikersaccount naar 'Mijn advertenties' en naar 'Bekijk kalender'. Scroll naar beneden naar 'Importeer en synchroniseer je kalender' en plaats hier de ICAL link van de kalender waarmee je jouw Wimdu-kalender wilt synchroniseren. Klik vervolgens op 'Importeren'.

 • Wat voor een accommodaties kan ik op Wimdu plaatsen?

  Een verscheidenheid aan accommodaties kunnen op Wimdu worden geplaatst, waaronder appartementen, vakantiehuizen, privé-kamers, villa's, chalets, boerderijen, kastelen, boomhutten, boten en auto's.

 • Hoe reageer ik op de 'Je hebt een bericht op Wimdu' notificaties?

  Zodra een gast contact met je heeft opgenomen via het berichtensysteem van Wimdu, verschijnt het bericht in je inbox op je gebruikersaccount. Om het bericht te lezen, klik je op 'Inbox' en vervolgens op 'Bekijk'. Je kunt een reactie naar de gast terugsturen door in het beschikbare veld te schrijven.

 • Hoe kan ik Instant Boeking activeren?

  Als je advertentie in aanmerking komt voor Instant Boeking, verschijnt er automatisch een Instant Boeking banner op ‘Mijn Account’ op je gebruikersaccount. Door op deze banner te klikken kun je Instant Boeking aanvragen voor je advertenties. We informeren je verder zodra deze feature is geactiveerd.