Hoe Wimdu werkt

Wimdu is Europa's grootste platform voor vakantie appartementen. Ontdek hieronder hoe je een accommodatie kunt boeken.

HOE REIS JE MET WIMDU

Placeholder

Vind een accommodatie

Het vinden van een accommodatie is heel eenvoudig. Voer in het zoekveld gewoon je bestemming en je reisdata in om de beschikbare accommodaties te bekijken. Klik op een accommodatie voor meer informatie en om de recensies te lezen.
Placeholder

Boek je accommodatie

Voordat je een accommodatie boekt, raden we je aan om een bericht te sturen naar de host om meer informatie te krijgen en om te controleren of de accommodatie nog steeds beschikbaar is. Zodra je zeker weet in welke accommodatie je wilt verblijven, volg je de stappen op de betalingspagina om een boekingsaanvraag naar de host te sturen.
Placeholder

Ontvang de bevestiging

De host heeft 24 uur de tijd om je boekingsaanvraag te accepteren. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging zodra je boeking is geaccepteerd. Bij accommodaties die gebruikmaken van 'Instant Boeking' ontvang je direct per e-mail een bevestiging. Om ervoor te zorgen dat je betaling veilig is gesteld, maakt Wimdu het geld pas 24 uur nadat je bent ingecheckt over aan de host.
Placeholder

Geniet van je reis!

Zodra je boeking is bevestigd, kan je reis doorgaan! Je ontvangt de contactgegevens van de host zodat je hem of haar een bericht kunt sturen met daarin je verwachte aankomstdatum. De host wacht je op bij de accommodatie, geeft je een korte rondleiding en draagt dan de sleutels over.
Placeholder

Laat een recensie achter

Na je verblijf is het belangrijk om een recensie over de accommodatie achter te laten. Je feedback is erg belangrijk voor ons en het helpt toekomstige gasten om een beter beeld te kunnen krijgen van de accommodatie.
check reviews save lock money headphones globe photos triple-tick conditions guests ribbon description

WAAROM REIZEN MET WIMDU?

 • Bespaar tot 70%

  Ontdek de beste deals voor populaire steden en bestemmingen met onze Wimdu WOW Deals - en bespaar tot 70%!

 • Appartementen gecontroleerd op kwaliteit

  We willen ervoor zorgen dat onze gasten een prettige Wimdu-ervaring hebben. Daarom hebben we onze drievoudige Wimdu controle ingevoerd, zodat we de accommodaties op locatie kunnen bekijken en kunnen controleren of ze aan onze strikte eisen voldoen.

 • Enorm aanbod aan accommodaties

  Kies uit meer dan 350.000 vakantie appartementen in meer dan 150 landen over de hele wereld, van Berlijn tot Beijing. Zo weet je zeker dat je altijd de perfecte accommodatie vindt.

 • Duizenden betrouwbare recensies

  Intussen hebben al meer dan 1 miljoen gasten meer dan 5 miljoen nachten in een accommodatie van Wimdu doorgebracht, en we moedigen al onze gasten aan om een recensie achter te laten. Dit geeft jou een beter beeld van de accommodatie en helpt bij het maken van je keuze.

 • Gratis 24/7 klantenservice

  Of je nu vragen hebt over een accommodatie of over een betaling, ons meertalige Support Team staat graag voor je klaar. Om contact op te nemen, klik je op de 'Help' knop.

Gastvrijheid bij Wimdu

We werken samen met onze hosts om ervoor te zorgen dat gasten een heerlijk verblijf hebben. Voor meer informatie, lees onze gastvrijheidsrichtlijnen voor hosts.
Onze gastvrijheidsrichtlijnen
Placeholder

ONZE KWALITEITSSTANDAARDEN

 • Controle op locatie

  Om de kwaliteit te garanderen, controleren we de accommodaties op locatie. Duizenden accommodaties zijn op deze manier al gecontroleerd en er zullen er meer volgen.

 • 365 dagen controle

  Na een eerste controle op locatie blijven we de accommodaties door het jaar heen controleren om ervoor te zorgen dat de kwaliteit wordt gehandhaafd.

 • Recensies van gasten

  We vragen gasten die onlangs in een Wimdu-accommodatie hebben overnacht om een recensie over de accommodatie achter te laten voor toekomstige gasten.

Basis FAQ

 • Wordt mijn betaling veilig verwerkt?

  De betalingen worden veilig verwerkt via versleutelde verbindingen. Zodra je een boekingsaanvraag indient, wordt het volledige bedrag meteen op je account gereserveerd. Het bedrag wordt alleen van je account afgeschreven als de host je aanvraag ook accepteert.

 • Hoe kan ik contact opnemen met een host?

  Gasten kunnen heel gemakkelijk contact opnemen met hosts door gebruik te maken van het berichtensysteem van Wimdu. Stuur een bericht naar de host door te klikken op de 'Contact' knop die je vindt onder de profielfoto van de host aan de rechterkant van de advertentiepagina.

 • Wat moet ik doen als de host mijn boeking annuleert?

  Wanneer een host je boeking annuleert, brengen we je hiervan meteen op de hoogte. We helpen je bij het maken van een nieuwe boeking of je kunt ervoor kiezen om het volledige boekingsbedrag teruggestort te krijgen.

 • Waar kan ik mijn boekingsinformatie vinden?

  In de 'Geaccepteerde boeking' e-mail ontvang je ook de contactgegevens van de host en het volledige adres van de accommodatie. Deze informatie kun je ook terugvinden onder 'Mijn boekingen' op je gebruikersaccount.