Accommodatie in Hongarije

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Hongarije

Vakantiewoning in Hongarije: Vakantiehuizen in Hongarije huren

Hongarije is een land in het midden van Europa met Boedapest als bekende hoofdstad. De hoofdstad wordt in de volksmond ook wel de Koningin van de Donau genoemd vanwege de vele prachtige bezienswaardigheden die doormidden gesneden wordt door de Donau – en Boeda van Pest scheiden. Daarnaast staat het hele land op zijn kop in de maand augustus als het Sziget-festival plaatsvindt – een meerdaags festival dat bijna 400.000 bezoekers trekt, waarvan zo'n 5 procent Nederlands is. Het Balatonmeer trekt ook elk jaar veel mensen naar Hongarije – grote groepen jongeren gaan naar de badplaats Siofok om hun zomervakantie er te vieren. Door heel Hongarije is een groot aanbod te vinden aan plaatsen waar je kan overnachten, van simpele tent tot luxe hotel. Voor wie op zoek is naar een authentiek verblijf en een keer iets anders wilt, kijk eens naar de vele accommodaties en bed and breakfasts die Wimdu aanbiedt!

Fun Facts

 • In Hongarije is het heel normaal dat de achternaam voor de voornaam komt.
 • De balpen en de Rubik's cube zijn uitgevonden door iemand uit Hongarije.
 • Hongarije is na Rusland en Finland het land waar het meeste alcohol gedronken wordt.
 • Er wordt in Hongarije niet met de euro betaald maar met de Forint.
 • Er wonen in totaal ongeveer 10 miljoen mensen in Hongarije!

De hoofstad van Hongarije: Boedapest

Boedapest is de 2000 jaar oude hoofdstad van Hongarije en heeft vele bezienswaardigheden waar je wel een tijdje zoet mee bent. De stad is erg goed wandelend te ontdekken en heeft ontzettend veel te bieden voor iedereen. Eerst even wat over de naam Boedapest: het is een verdeling van de ene kant van de Donau genaamd Boeda en de andere kant van het water Pest. Op het het heuvelachtige gebied van Boeda vind je de Budavari Palota – een oud kastelencomplex. Dit immens grote gebouw is het grootste bouwwerk dat zich bevindt in Hongarije en staat symbool voor de stad. Een bezoek aan de stad is ook niet compleet zonder het Parlementsgebouw, gelegen aan de Pest-zijde van de stad. Het gotische bouwwerk is erg goed bewaakt, maar kan worden bezichtigd met een rondleiding. Kom wel vroeg zodat je kan reserveren, want later op de dag is het vaak niet meer mogelijk om dit imposante gebouw in te komen! Ook staat Boedapest bekend om de heerlijke Thermische baden en bronnen. Er zijn verschillende plaatsen waar je heerlijk tot rust kan komen, waaronder de Gellert Baths waar je in het doolhof van zwembaden je goed kan vermaken.

Eten en drinken in Hongarije

De Hongaarse keuken zijn traditioneel vleesgerechten met seizoensgebonden groenten, waaronder veel koolsoorten en asperges. Van oudsher heeft het door de verschillende tijdsperioden van bezetting invloeden van Turkse en Oostenrijkse invloeden. Het resultaat is een ontzettend gevarieerde keuken met verschillende kookwijzen. De Hongaarse Hete Vissoep is een bekend gerecht, waar veel rivaliteit om heen hangt in de verschillende steden. Vaak worden er verschillende wedstrijden gehouden wie de beste vissoep maakt en jij zelf kan ook op verschillende plekken deze regionale trots proeven. Wees voorbereid dat veel gerechten in Hongarije flink gepeperd zijn, waardoor ze niet voor iedereen zijn weggelegd. Ook de Goulash is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met Hongarije. Het is de nationale schotel met honderden verschillende varianten – waaronder in Nederland in de goulashkroket. In het algemeen wordt er in de Hongaarse keuken veel gebruik gemaakt van paprika's en rode uien, dat samen met de dikke room Tejfol kenmerkend is voor de Hongaarse Keuken.

Het klimaat in Hongarije

Hongarije ligt in Centraal-Europa en is een relatief droog land omdat het weinig last van de Middellandse zee heeft aangezien het is ingesloten door heuvel – en berggebied. In de zomer is het doorgaans erg warm en zijn er regelmatig hittegolven te vinden. De winters zijn vanwege het landklimaat erg koud en het meeste toerisme vindt dan ook plaats in de zomer.

Vervoer naar en in Boedapest

De luchthaven van Boedapest is de internatoinale luchthaven van Hongarije en vanaf hier is het omgelijk om de shuttle bus naar het centrum te nemen. Ze rijden 24 uur per dag en kaartjes zijn beschikbaar in de aankomsthallen. Ook rijd bus 200 vanaf de luchthaven naar een metrostation, vanuit waar gemakkelijk de binnenstad bereikt kan worden. Een taxi is ook een mogelijkheid, maar houdt er rekening mee dat dit prijzig uit kan vallen – vraag dus altijd of ze op de meter willen rijden. Het vervoer tussen de grote steden in Hongarije is prima geregeld, maar lokaler worden de verbindingen vaak slechter. Daarnaast is het wegennetwerk goed geregeld, maar staan er vaak files op de drukke gebieden aangezien het de grote hoeveel wegverkeer niet altijd goed aan kan.

Klaar om te boeken?

ONZE APPARTEMENTEN SCOREN GEMIDDELD EEN 9/10! DIT IS DE MENING VAN ONZE GASTEN:

Hans
Hans
10 Uitstekend
januari 2018
All in 10 apartment, Budapest downtown

Wat een heerlijk appartement!! In de aankondiging wordt niets meer beloofd dan ook wordt waargemaakt. De ligging is ronduit uniek. Centraal gelegen in het kloppend hart van de mooie stad Boedapest, tref je dit appartement aan. Het uitste...

anne
anne
8 Erg goed
oktober 2017
Walking Street 2-Room Apartment

Wij verbleven in het appartement Vaci Utca 56 van 20 sept. tot 26 sept. 2017. Het appartement is ruim, goed ingericht met veel bergruimte, fijne bedden en echt alles wat we nodig hadden voor een goed verblijf Voordeel is dat het midden ...

JNT
JNT
8 Erg goed
september 2017
Káldy Design Apartment

Het ruime en schone appartement ligt midden in het centrum van Boedapest, op loopafstand van de metro en veel bezienswaardigheden. De levendige Kiraly Straat is om de hoek, vol met gezellige bars en restaurants. Desondanks absoluut geen ...

Eliene
Eliene
8 Erg goed
augustus 2017
Luxe Moderne met WiFi

Leuk appartement! Alle voorzieningen die je nodig hebt! Heel goede airco! Ligging ook heel goed. Alles rondom je te bezoeken te voet of met openbaar vervoer! Winkel + bakker op 2 minuten vh appartement... goede service en hulp vd host!! ...

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen