Vakantiehuizen en appartementen in Hellendoorn - Wimdu base64Hash Vakantiehuizen en appartementen in Hellendoorn - Wimdu

Vakantiehuizen en appartementen in Hellendoorn

Hellendoorn
Om het even wanneer
Gasten
Ontdek kwaliteit vakantiewoningen en stadsappartementen!

Beste vakantiewoningen in Hellendoorn

Bungalow Hellendoorn
€38 per nacht
Bungalow ∙ 6 gasten ∙ 1 slaapkamer
Hellendoorn, Overijssel, Nederland
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk alle 47 appartementen in Hellendoorn

Vakantiewoning in Hellendoorn: Vakantiehuizen in Hellendoorn huren

Hellendoorn is een gemeente en gelijknamig dorp gelegen in de provincie Overijssel en natuurlijk bekend vanwege het attractiepark dat hier te vinden is. De bekendste plaatsen zijn Nijverdal en Hellendoorn, samen goed voor iets meer van 30.000 inwoners. Er worden in deze gemeente erg veel activiteiten georganiseerd, dus je hoeft je hier absoluut niet te vervelen in de zomer. Op zoek naar een authentieke plaats waar je wilt overnachten? Kijk eens naar de verschillende bed and breakfasts en accommocaties die je kan vinden op Wimdu. Van luxe appartement tot een huisje in de bossen – er is voor iedereen wat wils!

Fun Facts

  • Attractiepark Hellendoorn is ooit begonnen als theehuis – maar hier is tegenwoordig weinig van terug te vinden.
  • Voetballer Ola John is geboren in Liberia, maar opgegroeid in Nijverdal.
  • In de winter is er in Hellendoorn een kerstmarkt te vinden die in het teken staat van de 19e eeuw!
  • Een inwoner van Hellendoorn wordt een Hellendoorner genoemd!

Avonturenpark Hellendoorn

Het Avonturenpark Hellendoorn is bij afstand de populairste attractie van de gemeente Hellendoorn en omgeving en trekt elk jaar vele bezoekers. Wat ooit ontstond als een terras met wat speeltoestellen is inmiddels door de jaren uitgegroeid tot groot attractiepark met vele grote attracties. De durfal moet in het park niet vergeten een ritje te pakken in de Tornado – de klassieker met een welbekende looping en kurkentrekker die je hartslag zeker zullen doen laten stijgen. Ook de bekende wildwaterbaan Sungai Kalimantan is een bijzondere ervaring – deze wildwaterbaan is de langste van Nederland en geopend sinds 1997. Een leuke toevoeging aan het park is Slidepark Aquaventure dat dit jaar zijn opening kende en waar vele glijbanen voor urenlang plezier zorgen. De focus ligt volledig op de glijbanen, waar elke glijbaan een eigen uitglijd-bak heeft. Dit park is een leuke toevoeging aan het attractiepark en biedt een heerlijke verkoeling op een warme zomerdag in Hellendoorn.

Een dagje erop uit in Hellendoorn

Hellendoorn staat lokaal bekend vanwege de vele activiteiten die hier georganiseerd worden, dus er is altijd wel wat te doen. Het popfestival Dauwpop vindt elk jaar plaats op Hemelvaartsdag en is na een kleine tussenstop weer in volle glorie terug in Hellendoorn. Het biedt een ruim aanbod aan culturele diversiteit (van theater tot muziek) en heeft elk jaar een goede line-up die zeker de moeite waard is. Ben jij sportief en denk je wel tegen een stootje te kunnen? De Strongmanrun vindt hier ook elk jaar plaats – een terugkerende hindernisloop van meer dan 18 kilometer lang waar je 23 hindernissen moet overwinnen. Ook de Goldrush Survivalrace, te vinden in Nijverdal, is een van de zwaarste races van Nederland en een soort cocktail tussen avontuur en survivallen.

Een dagje erop uit in Overijssel

Avonturenpark Hellendoorn brengt elk jaar veel bezoekers naar Overijssel toe, maar er is meer – combineer een trip met de vele andere mooie bezienswaardigheden die deze provincie rijk is. Wellicht een van de bekendste plaatjes van Overijssel is het prachtige Giethoorn – een schilderachtige plaats die door haar vele bruggetjes en waterkanalen wereldwijd bekend staat als het Venetië van Nederland. Dit stadje ademt romantiek en het is hier ook mogelijk om met een bootje over de waterwegen te varen en een heerlijke dag uit te hebben. Een andere bijzondere plek in Overijssel is Kampen – een historisch stadje waar je de bijzondere Koornmarktspoort en de Bovenkerk kan vinden. Een leuke manier om alle bezienswaardigheden van deze stad te bezichtigen is door een flinke wandeling te maken op de Thea Beckman-route. Onderweg is er echt van alles te zien, van oude kerken tot de kenmerkende stadsmuren die onlosmakelijk verbonden zijn met Kampen. De route is vernoemd naar de bekende schrijfster, die in deze plaats haar inspiratie vond voor veel van haar boeken. Niet zo ver van Hellendoorn af is Ommen te vinden, waar onder andere vele mooie, nog steeds werkende, molens te vinden zijn. Ook voor het feestbeest is hier Zaal Dijk te vinden – een uitgaansgelegenheid die vrijwel elke dag open is en waar je kan feesten totdat de zon op komt.

Vervoer in en rondom Hellendoorn

De gemeente Hellendoorn is gemakkelijk te bereiken met de auto, volg de provinciale weg N347. Er zijn wel vaak flinke opstoppingen waar de N347 en de N35 kruisen, dus houdt hier rekening mee. Een andere optie is om de trein te nemen en te stoppen in Nijverdal – vanuit hier kan verder gereisd worden met de bus naar omliggende steden als Hellendoorn. Het openbaar vervoer is goed geregeld in de gemeente Hellendoorn, zodat wat verder afgelegen steden als Almelo en Ommen ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Een ander alternatief is om de fiets mee te nemen of te huren – een leuke manier om deze prachtige omgeving te ontdekken. Hellendoorn en de omgeving hebben dus veel meer te bieden dan alleen een attractiepark!

… en we zijn dol op onze appartementen

Bungalow 85 m²
Bekijk alle 47 appartementen in Hellendoorn

Wij zijn Wimdu…

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

Andere populaire bestemmingen

image-tag