Accommodatie in Grindelwald

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Grindelwald

Welkom bij Grindelwald

Ontdek Grindelwald

Het Eiger–dorp Grindelwald in het Berner Oberland ligt verscholen in een lieflijke en groene dal, omgeven door een imposant bergdecor. Grindelwald is het grootste skigebied in de Jungfrauregio en met zijn prachtige decor en talloze uitzichtpunten en activiteiten is de regio een van de meest populaire en kosmopolitische bestemmingen van Zwitserland.

Over Grindelwald

 • In 1908 ontstond hier de eerste kabelbaan van de Alpen op de Wetterhorn en in 1912 bereikte de spoorbaan het Jungfrauregio; nog steeds is de top het hoogste spoorwegstation van Europa.
 • De Eiger is een 3970 meter hoge berg naast Grindelwald en is voor het eerst beklommen in 1858.

Vind jouw ideale appartement in Grindelwald

Overnachten in Grindelwald

Overnachten in Grindelwald

Wil je overnachten in Grindelwald kijk dan naar het grote assortiment op Wimdu, van chalet tot kamer met balkon. Een chalet is de benaming van een houten woning of boerderij, zoals die in de Alpenlanden vaak worden gebouwd. Kenmerkend zijn het betrekkelijk vlakke zadeldak met overhangende dakranden, alsmede balkons of galerijen. Een origineel chalet is gewoonlijk van zwaar hout gebouwd, ter isolatie. Deze houten wanden rusten op een natuurstenen muurtje. Ook zijn er zware luiken voor de vensters, om de mensen tegen de sneeuw en de koude weersomstandigheden te beschermen. Het woord vindt zijn oorsprong uit het woord Chahtelét in het Alpitaans sprekende Alpengebied en komt vermoedelijk van het Middeleeuws Latijnse woord casalis, dat schuilplaats betekent. Met een chalet werd oorspronkelijk dan ook een herdershut aangeduid. Later is het woord overgegaan op veel grotere behuizingen, waar één of meerdere gezinnen konden wonen. Dit zijn nu de grotere herbergen voor gasten die het gebied komen bezoeken. Boek een van Grindelwalds prachtige chalets op onze site!

Wat te doen in Grindelwald

Wat te doen in Grindelwald

De wintersportmogelijkheden in Grindelwald zijn adembenemend. Niet dat de pistes er nou zo anders zijn vergeleken met andere skigebieden, maar het uitzicht op bergen als de Eiger, Mönch, Jungfrau en Wetterhorn zijn werkelijk uniek te noemen. De twee skigebieden bieden 160 kilometer pistes tot 2500 meter. De spectaculairste piste van de regio is zonder twijfel de afdaling van de Lauberhorn bij Wengen, bekend van het wereldbekercircus. In de winter en in de zomer heeft men de keuze uit 80 kilometer wandelpaden met uitzicht over zeven bergen van 4000 meter of meer en majestueuze gletsjers. Natuurlijk zijn er in Grindelwald tal van andere takken van wintersport en buiten activiteiten mogelijk. Grindelwald is ook geliefd om zijn mooie meren. Het meer Thunersee en Brienzersee liggen dichtbij en in de zomer kan je er tal van watersporten beoefenen. Fietsen, wandelen en zwemmen zijn de activiteiten die plaats vinden wanneer de sneeuw op de meeste plaatsen in Grindelwald is gesmolten.

Eten en drinken in Grindelwald

Eten en drinken in Grindelwald

Culinair Zwitserland is een luilekkerland, dat van plaats tot plaats opnieuw ontdekt moet worden. Want naast enkele nationale gerechten staan er vooral regionale specialiteiten op het menu. In het dal of in een berghut, de restaurants van Grindelwald bieden heerlijke regionale- en internationale specialiteiten. De Zwitserse keuken combineert invloeden uit Duitse, Franse en noord Italiaanse keuken. Per regio is het verschil groot; de taalregio’s kunnen als een soort grove indeling worden beschouwd. Maar veel gerechten hebben de lokale grenzen overschreden en zijn in heel Zwitserland geliefd. Hieronder vallen o.a.; kaasfondue, raclette, alpenpasta, rösti, Zwitserse kaas en Zwitserse chocolade. In Zwitserland wordt meestal tussen de middag een warme maaltijd genuttigd. Veel restaurants prijzen dan een voordelig Tagesmenu of Tagesteller aan. Soms kan men deze menu's of schotels 's avonds niet meer bestellen dan moet een keuze worden gemaakt uit de kaart.

Reizen in en naar Grindelwald

Reizen in en naar Grindelwald

Grindelwald ligt op circa 900 km van Utrecht. Je rijdt over de relatief rustige A5 in Duitsland richting Basel waar het tijdens vakanties en op wisseldagen toch druk kan zijn. Een alternatief is de nabijgelegen grensovergang bij Weil am Rhein. Vergeet geen vignet voor de Zwitserse Autobahn te kopen (Alleen te verkrijgen per jaar: CHF 40)! Grindelwald heeft een treinstation die in ieder geval open is in de zomer, in de winter is het verstandig hier navraag over te doen i.v.m. lawine gevaar. Het vervoer per trein naar het Jungfraujoch is ronduit spectaculair. Met het vliegtuig vlieg je op het vliegveld van Bern, 50km gelegen van Grindelwald. De skipistes in Grindelwald en de dorpjes in het dal zijn goed met elkaar verbonden met een netwerk van bussen. Het skigebied heeft ongeveer 160 kilometer aan skipistes en alle connecties zijn goed uitgevoerd. Voor zowel beginners als gevorderden is dit een ideaal gebied en ook langlaufers en snowboarders kunnen zich hier uitstekend vermaken.

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen