Accommodatie in Glasgow

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Glasgow

Vakantiewoning in Glasgow: Vakantiehuizen in Glasgow huren

Als je alle bezienswaardigheden van Glasgow gezien hebt en als je buikje vol gegeten hebt in een van de vele uitstekende restaurants die de stad wil je natuurlijk ook een comfortabel bed om in te slapen. Het is maar goed dat Wimdu in Glasgow een ruim aanbod heeft aan accommodatie. Kies voor een vakantiehuis, bed and breakfast of appartement. Daarnaast zullen we je vertellen wat er allemaal op je bestemming te beleven is.

Vakantiehuizen, bed and breakfast & appartementen in Glasgow

Compleet verjongd en met een vrolijke vibe is Schotland grootste stad Glasgow groeiende in populariteit. Glasgow, gelegen aan de oever van de Clyde, heeft een bijzondere metamorfose ondergaan sinds de jaren 80 en is hedendaags een bruisende moderne stad. Je zal snel realiseren hoeveel deze stad te bieden heeft tijdens een bezoek, met zoveel te doen en te beleven. Glasgow heeft een groot aanbod aan hotels, bed and breakfast accomodaties en hostels waar voor ieders budget iets te vinden valt. Er zijn ook veel alternatieve accommodaties voor korter verblijf, beschikbaar voor hen die een iets andere ervaring willen beleven. Waarom zou je niet een vakantiehuis of appartement proberen gedurende je verblijf in Glasgow?

Fun Facts

 • Glasgow heette voorheen Glascu – wat zoiets betekent als 'geliefde groene plek'. Door invloed van het zware accent is het veranderd naar Glasgow.
 • The Horseshoe Bar heeft de langste bar in het Verenigd Koninkrijk – hij is 31.4 meter lang!
 • Glasgow had de eerste politiemacht, opgericht in 1789.
 • Glasgow stond vroeger bekend als de 'Tinderbox City' (tondeldoos: voorloper van de lucifer), vanwege het grote aantal huizen dat afbrandden.
 • Glasgow's Hampden Park voetbalstadion is het oudste internationale voetbalstadion in de wereld.

Bezienswaardigheden in Glasgow

Er zijn meer dan genoeg interessante attracties in Glasgow die je dagen bezig kunnen houden! We denken dat je een bezoek aan het Necropolis Kerkhof de moeite waard vindt, gelegen achter de indrukwekkende Glasgow Kathedraal. Het kerkhof had als inspiratie het Pere Lachaise kerkhof in Parijs en bezit een bijzonder gave collectie aan vervallen grafstenen, urnen, tempels en catacomben. Vanaf het kerkhof heeft u ook een spectaculair uitzicht over de stad. Je kan vanaf hier ook verschillende bekende plekken van Glasgow zien, waaronder de Tennent bierbrouwerij en de kathedraal.

Kunst en cultuur in Glasgow

Glasgow heeft een groot aanbod voor hen die geïnteresseerd zijn in kunst. Bekijk de Kelvingrove kunst galerij en museum – het staat hoog in aanzien en de toegang is gratis. Er is een groot aanbod aan kunstwerken en exposities die je kan bekijken. Zorg ervoor dat je de schilderijen van Rembrandt en Salvador Dali, verscheidende Egyptische relieken en harnassen niet mist. Er hangt ook een Spitfire uit de Tweede Wereldoorlog aan het plafond – deze kan je zeker niet missen! Het gebouw waar de Kelvingrove zich in bevindt is ook bijzonder – het is een typisch voorbeeld van de vroeg 19-eeuwse architectuur. Wat betreft architectuur – Charles Rennie Mackinthosh is een naam die voor altijd geassocieerd zal zijn met Glasgow. Mackintosh is voor Glasgow wat Gaudi is voor Barcelona. Veel van de gebouwen in het stadscentrum zijn door hem ontworpen. Maak een bezoek aan de kunstschool van Glasgow – een van Mackintosh beroemdste ontwerpen. Voor een lage toegangsprijs kan je een kijkje nemen in dit prachtig ontworpen gebouw. Tours (geleid door studenten) zullen je helpen om de architectuur verder te belichten, met name in sommige van de kamers die binnenin liggen. Door jaren van verwaarlozing na de gloriejaren hebben delen van Glasgow aan de oever van de rivier de Clyde flink geleden, een plek die vroeger nog een gerenommeerd centrum was in de grote scheepsbouw. Ze zijn hedendaags gerenoveerd en weer bruisend van activiteit. Bezoek ook het Glasgow Science Centre, een belichaming van het vooruitstrevende imago van de stad. Het is een van Glasgow zijn beste bezienswaardigheden, met inspirerende en innovatieve wetenschap en technologie exposities. Als je dan toch bent aangekomen bij de oever van Glasgow, waarom zou je dan niet een bezoekje maken aan een van juweeltjes van de stad – de Waverley Paddle Steamer? Een bezoek hier is het beste in de zomer, wanneer het op en af de Clyde vaart. Het is een leuke manier om te stad te ontdekken en lekker te ontspannen.

Eten en entertainment in Glasgow

Het centrum van Glasgow is geroemd om het grote aanbod van plaatsen waar je wat kan eten. Een van de beroemdste is Bothy: een traditioneel Schots restaurant dat lokale specialiteiten serveert. Bar 91 serveert ook uitstekend eten en het is een goede plek om de stad en de bewoners te aanschouwen – in de zomer kan je hier ook buiten zitten en dineren. Wee's Curry Shop verkoopt zelfgemaakte curry's en is erg populair onder de lokale bevolking. De bewoners van Glasgow houden van gefrituurde dingen en de lokale delicatesse is gefrituurde pizza – het smaakt verrassend goed! Gefrituurde Mars-repen zijn daarentegen niet voor iedereen weggelegd! Glasgow is ook beroemd voor het nachtleven en er is een groot aanbod aan kroegen, pubs en poppodia. King Tuts Wah Wah Hut is een bekende plek waar wordt opgetreden en elke nacht live muziek gespeeld wordt. Uisge Beatha is een sfeervolle, eigenzinnige plek waar je wat kan gaan drinken tussen de opgezette dierenkoppen en waar portretten van edelen aan de muren hangen. Er zijn hier 4 verschillende kamers en meer dan 100 verschillende whisky's.

Komen en gaan

Glasgow International Airport is de grootste luchthaven van Schotland en ligt op ongeveer 9 kilometer ten westen van de stad. Het is erg makkelijk om vanaf de luchthaven naar de stad te komen. Neem de airport shuttle bus die rechtstreeks naar het stadscentrum rijdt – een ritje van ongeveer 25 minuten. Eenmaal in Glasgow is het een makkelijke stad om te voet te verkennen of een van de vele bussen te nemen. Er zijn genoeg busroutes en taxi's te vinden, dus het is erg makkelijk om alle bezienswaardigheden te vinden. Een alternatieve, schilderachtige manier om de stad te zien is met de River Link Ferry: een veerpont die in de zomer over de Clyde vaart. Glasgow heeft snelle en veelvuldige verbindingen met Edinburgh, dus waarom niet ook een bezoek aan de hoofdstad van Schotland terwijl je aan het reizen bent?Glasgow heeft een divers en uniek aanbod aan leuke activiteiten voor bezoekers. De rijke geschiedenis van de stad in combinatie met het bruisende nachtleven, maakt de stad het bezoeken waard voor iedereen!

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen