Accommodatie in Elba

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Elba

Vakantiewoning in Elba: Vakantiehuizen in Elba huren

Elba is een eiland behorende tot Italië en is te vinden voor de kust van Livorno. Het behoort tot de Toscaanse Archipel bestaande uit zeven bewoonde eilanden, waarvan Elba zonder twijfel de bekendste is. Een ander bekend eiland in deze archipel is Montecristo, bekend van het boek Alexandre Dumas. Al sinds de 5e eeuw voor Christus was het eiland bewoond en hedendaags is het voor ongeveer 30.000 mensen de woonplaats. Van vroeger uit is Elba meer een toeristische plaats voor Duitse toeristen, maar de afgelopen jaren komt het meer in trek onder de Nederlandse toerist. Het geniet grote bekendheid als het eiland – toen nog in Franse handen - waar de Franse keizer Napoleon Bonaparte ongeveer 10 maanden verbleef, voordat hij weer vertrok terug naar Frankrijk. Wat veel mensen niet weten is dat hij hier de leiding had, het eiland reorganiseerde en de economie sterk verbeterde. Sinds 1861 behoort het eiland tot Italië. Door het aantrekkende toerisme zijn er meer dan genoeg hotels en hostels die de vele toeristen een overnachting aanbieden. Voor wie een alternatief verblijf zoekt in een van de authentieke verblijven van Wimdu – bekijk ons aanbod aan accommodaties en bed and breakfast eens!

Fun Facts

 • In het boek De Graaf van Monte-Cristo van Alexandre Dumas, speelt het eiland Elba ook een rol.
 • Er zijn veel edelstenen en andere soorten mineralen te vinden op het eiland, waaronder de toermalijn.
 • De winters op Elba zijn prima te overleven – met een gemiddelde temperatuur van 16 graden zijn er veel mensen die hier overwinteren.
 • Honderd dagen was het tijdsbestek tussen de ontsnapping van Napoleon op Elba en zijn uiteindelijke nederlaag in de Slag bij Waterloo.
 • Ook Sint-Helena is net zoals Elba bekend geworden door de aanwezigheid van Napoleon – op dit eiland leefde hij er zijn laatste jaren in ballingschap.

Bezienswaardigheden op Elba

De ontdekkingsreis op Elba begint op de veerboot die aanmeert in de hoofdstad van Elba: Portoferrario. Dit oude centrum is een wirwar aan straatjes en biedt de perfecte gelegenheid voor een heerlijk dag terrassen op een van de vele pleinen die de stad rijk is. De Cheisa della Misericordia is een van bezienswaardigheden van de stad – een 17e eeuwse kerk met onder andere de bijzondere Bronzen Kopie van de hand van Napoleon. Een andere aanrader in de hoofdstad van Elba is het Pallazzina dei Mulini – een grote villa gebouwd door de wereldberoemde Italiaanse familie de’ Medici. Als je een stukje doorloopt dan kan je niet om het Forte della Stella heen – een bijzonder fort dat gebouwd werd om de vijanden op een afstand te houden. Hedendaags dient het natuurlijk niet meer als fort, maar is het de ideale plaats voor een mooi uitzicht en een goede wandeling. Een ander prachtig uitzicht is vanaf de Monte Capanne die te bezoeken is via een unieke kabelbaan. Dit is niet geschikt voor de bang aangelegde toeristen, aangezien je in de kleine kooien van de kabelbaan moet springen – hij stopt niet voor je. Let wel op het weer, want bij een erge bewolking kan het uitzicht tegenvallen. Ook het Nationale Park van Elba is een absolute aanrader, waar de vele wijngaarden het landschap domineren. Probeer ook in een van de vele tentjes de lokale wijn, gecombineerd met een lokale lekkernij. Wie lekker naar het strand wilt gaan, moet absoluut gaan naar Procchio. De mooie stranden en prachtige baaien bieden de perfecte omgeving voor een lekkere dag genieten. Ook voor de duikliefhebbers dit eiland uitermate geschikt en worden er op verscheidene locaties duik – en snorkel excursies aangeboden.

De geschiedenis van Napoleon en Elba

De voormalig Keizer van Frankrijk Napoleon Bonaparte is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis en de huidige bezienswaardigheden van het eiland Elba. Hij verbleef op het eiland van 4 mei 1814 tot 26 februari 1815 nadat hij zijn macht verloor voor de eerste keer. Ondanks dat hij de keizer van het eiland werd en een klein (600 pax) leger mocht leiden, zag hij zijn tijd hier als een vernedering. Onder zijn bestuur werden er veel veranderingen doorgevoerd, waaronder een goede infrastructuur en werden er veel mineralen gewonnen uit de vele mijnen. Het zomerverblijf Villa Napoleonica, volgens de verhalen gekocht met een diamanten ketting van zijn zus, heeft een prachtige tuin gelegen in een schilderachtig landschap, en bezit nog veel voorwerpen die ooit behoorden tot de grote keizer.

Vervoer naar en rondom Elba

Aeroporte di Marina di Campo is het vliegveld van Elba en ligt in het kleine plaatsje La Pila. Er vliegen regelmatig vluchten en vanaf hier kan er de bus gepakt worden om de rest van het eiland te bezoeken. Met de boot kunt u vanaf Piombino Marittima in een uurtje het eiland bereiken, of kies voor de snellere vleugelboot die er iets langer dan een half uur over doet. De bussen op het eiland rijden regelmatig, maar het kan zijn dat het niet helemaal accuraat gaat of dat hij zelfs niet op komt dagen. Kies voor een zekerder vervoer voor de taxi of huur een auto bij een van de vele maatschappijen.

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen