Accommodatie in Brussel

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Brussel

Welkom in Brussel

Ontdek Brussel

Brussel is meer dan de clichés van chocola, bier en Europese politiek. De grootse stad van België is levendig en kosmopolitisch, de plek waar heel Europa samenkomt om te discussiëren en debatteren en niet alleen in het Europees Parlement. De officiële talen in Brussel zijn Frans en Nederlands maar de meeste gesproken taal in de bruisende cafés in de stad is Engels.

Over Brussel

Brussel heeft veel pluspunten inclusief de titel van meest groene hoofdstad van Europa. 53% van de oppervlakte van Brussel is park, tuin of bos.

  • Brussel heeft meer dan 100 restaurants per vierkante kilometer, waarvan er 14 met een
  • Michelin ster bekroond zijn.

Vind jouw ideale appartement in Brussel

Overnachten in Brussel

Overnachten in Brussel

De binnenstad van Brussel is opgedeeld in 9 wijken die allemaal hun eigen karakter en persoonlijkheid hebben. Les Marolles staat bekend als de wijk waar de oorspronkelijke bewoners wonen en heeft veel leuke antiek winkeltjes en sfeervolle cafétjes. Op het Place du jeu de boule is iedere ochtend een vlooienmarkt waar je de leukste prullaria vindt. Om het beste beeld te krijgen van de stad overnacht je in het historische centrum, er zijn veel appartementen te huur in de straten rondom de Grand Palace en de Gare Centrale. Een andere populaire buurt in Brussel is Mont des Arts, gelegen tussen het Park, het Koninklijk Paleis en het Koninklijk Plein. In deze buurt vind je de meeste musea zoals het Museum van muziekinstrumenten en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten. In de leuke kunstenaarsbuurt Saint Gilles kan je overnachten in een van de prachtige huizen in Art Nouveau stijl.

Wat te doen in Brussel

Wat te doen in Brussel

De Grote Markt is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Brussel en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De Grote Markt is een prachtig historisch plein omringd door indrukwekkende bouwwerken in gotische stijl zoals het Stadhuis van Brussel, het Broodhuis en diverse Gildehuizen. Symbool van Brussel is Manneke Pis, dit standbeeldje van een plassend jongetje staat in het centrum op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat en is in zijn leven al meermaals beschadigd of weggehaald en weer gerepareerd en teruggezet. Het beeldje heeft een al net zo beroemde garderobe, met bijzondere gelegenheden wordt hij in een van zijn 70 pakjes aangekleed. Zijn gehele garderobe is te zien in het Stedelijk museum het Broodhuis op de Grote Markt. Andere Musea in Brussel zijn het Museum voor Moderne Kunsten, het Paleis voor de schone kunsten, het Museum voor muziekinstrumenten en het Magritte Museum. Absoluut niet over te slaan bij een bezoek aan Brussel is het beroemde Atomium. Dit bijzondere bouwwerk van ijzer stelt een ijzer kristal 165 biljoen keer vergroot voor en staat in het Heizelpark een stukje buiten het centrum. Het Atomium is gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1958 in Brussel en is sindsdien een symbool voor de stad.

Eten en drinken in Brussel

Eten en drinken in Brussel

In Brussel vind je een overvloed aan restaurants, cafés en bars waar je zowel de lokale specialiteiten kan proeven als verschillende internationale keukens kan ontdekken. Een bezoek aan de stad is niet compleet zonder de moules e frites (mosselen met friet) te proberen. Andere typische gerechten zijn stoemp (stamppot) en chicon gratin (witlof met spek en kaas). Voor de zoetekauwen zijn er de Belgische wafels en de wereldberoemde Belgische chocola. John Neuhaus introduceerde de bonbons in Brussel in 1912. De beste chocolaatjes van de stad koop je bij Neuhaus, Godiva, Guylain en Leonidas. Liefhebbers van bier komen in Brussel zeker aan hun trekken, de meer dan 800 verschillende Belgische bieren zijn te proeven in de vele bars en cafétjes die de stad rijk is. Voor de meeste keus ga je naar Delirium, deze bar staat in het Guinnes Book of Records met meer dan 2000 verschillende soorten bier op de kaart!

Reizen in en naar Brussel

Reizen in en naar Brussel

Met de Thalys of Intercity reis je in 2 uur comfortabel van Amsterdam naar Brussel. De dichtstbijzijnde luchthavens van Brussel zijn Brussel Airport in Zaventem op 12 km van de stad en Brussel Charleroi op 46 km afstand. Aangekomen in Brussel kan je de bussen, trams en de metro’s van MOBIB/STIB gebruiken om je reis in de stad voort te zetten. Een los kaartje voor een rit kost 2 euro en is een uur geldig. Je kan ook een strippenkaart kopen voor tien ritten voor 13.50 euro. Als je met de Metro reist kan je kunstwerken van Belgische kunstenaars in de metrostations bewonderen. Om veel van te stad te zien zonder veel te lopen pak je tram 94, deze doorkruist het centrum van Brussel. Brussel heeft net zoals de meeste Europese steden een fietsverhuur systeem. De fietsen van Villo! kan je overal in de stad oppikken en achterlaten. Voor een abonnement op dit fietsverhuursysteem betaal je met je credit card bij een van de fiets ophaalpunten.

Klaar om te boeken?

ONZE APPARTEMENTEN SCOREN GEMIDDELD EEN 9/10! DIT IS DE MENING VAN ONZE GASTEN:

B&A
B&A
10 Uitstekend
september 2018
Studio 50m2 2mn Brusselse metro

Een prima plek om Brussel en omgeving te verkennen. Dichtbij de metro (lijn 1, halte Tomberg), een Carrefour en je bent ook snel in Waterloo of Leuven. Het Jubelpark is prima te lopen. Wij deden echter alles met de auto i.v.m. minder goe...

Juliana
Juliana
10 Uitstekend
september 2018
Toison d'Or 201 - 2 Bedrooms - Center

wij hebben erg genoten van het appartement, alles wat je nodig hebt was er. Winkels en supermarkt direct onder het appartement aanwezig. Wij zullen er zeker nog een keer terug komen.

Vita
Vita
10 Uitstekend
maart 2018
Berlaymont 301 - 1 Bedroom - Center

Super leuke flat.. we hebben er veel van genoten! Het bad en het uitzicht is geweldig!

Danny
Danny
8 Erg goed
februari 2018
Florence-Brussels Midi Station&Center

Prima locatie in Brussel. Het appartementencomplex is niet ver van het station gelegen. Met een ruim kwartiertje lopen ben je op de Grote Markt. Dus een prima ligging! De kamers waren ruim en prima. Misschien niet allemaal meer tip top i...

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

… en we zijn dol op onze appartementen