De meest indrukwekkende skylines ter wereld - Wimdu base64Hash De meest indrukwekkende skylines ter wereld - Wimdu

De meest indrukwekkende skylines ter wereld

Om het even wanneer
1 gast
Om het even wanneer
1 gast

Steden met de meest indrukwekkende skylines ter wereld

Voor de globetrotters onder ons zal het een bekend uitzicht zijn: je vliegtuig komt steeds dichter in de buurt van je bestemming, en je ziet de hoge gebouwen opdoemen in de verte. Des te meer het vliegtuig daalt, des te duidelijker je de hoogtes en architectonische vormen van de verschillende gebouwen kunt zien. Overdag indrukwekkend vanwege de variatie en grandeur, ’s avonds en ’s nachts imponerend vanwege het lichtspektakel dat de verschillende gebouwen bieden. Indrukwekkende skylines vind je op vele plaatsen, en als je (een deel van) deze nog niet gezien hebt, pak dan je agenda er maar bij en plan je volgende reis!

Tokyo, Japan

Tokyo skyline en mt Fuji

De skyline van Tokyo met de berg Fuji op de achtergrond

De eerste stad waarvan je de skyline moet hebben gezien, is Tokyo. De hoofdstad van Japan heeft een ruime diversiteit in hoogbouw. De skyline van Tokyo is niet alleen bijzonder vanwege de verschillende gebouwen, maar ook vanwege de berg Fuji die achter de vele gebouwen prijkt. Fuji is een vulkanisch gebergte en tevens de hoogste berg van Japan. Naast Fuji als iconisch landschapskenmerk, staat Tokyo ook bekend om de roodwitte communicatie- en observatietoren, de Tokyo Tower genoemd. Het torenopwerp is gebaseerd op dat van de Eiffeltoren, en de gelijkenis is dan ook onmiskenbaar. De toren biedt veel vermaak voor bezoekers, zo zijn er observatiedekken die een prachtig uitzicht over de stad bieden, verschillende musea, cafés en restaurants gevestigd en zit er bijvoorbeeld ook een aquarium. Naast de Tokyo Tower is ook de Tokyo Skytree een fenomenale toren om te zien. Met zijn 634 meter hoogte is het één van de hoogste gebouwen ter wereld.

De verlichte Tokyo Tower

De Tokyo Tower

De Tokyo Skytree toren in Tokyo

De Tokyo Skytree

Hong Kong, China

Hong Kong skyline vanaf Victoria Harbor

De skyline van Hong Kong 's avonds

De imponerende skyline van Hong Kong in de avond

De Chinese stad Hong Kong heeft, net als Tokyo, een indrukwekkende skyline met verschillende soorten hoogbouw, allemaal in een vrij moderne stijl vormgegeven. Omdat de ruimte om te bouwen in Hong Kong beperkt is vanwege de omringende bergen en de zee, is er veel in de hoogte gebouwd. Dit heeft ervoor gezorgd dat de stad indruk maakt vanuit welke hoek je hem ook maar bekijkt.

De Hong Kong skyline heeft ontzettend veel hoogbouw

Hoogbouw in Hong Kong

De skyline is het meest indrukwekkend vanaf het water of vanaf de bergen. Een tip is om je te laten verwonderen als het donker is. Het lichtspektakel van de moderne gebouwen op de voorgrond en de lichtflarden afkomstig van de achterliggende bergen bieden samen een adembenemend geheel.

Hong Kong skyline vanaf het water

Hong Kong vanaf het water

Shanghai, China

Shanghai skyline

De skyline van Shanghai vanaf het water

Shanghai, de grootste stad van China, staat vooral bekend om twee torens: de Oriental Pearl Tower en de Shanghai Tower. De Oriental Pearl Tower wordt gebruikt als televisietoren en is 468 meter hoog. De Shanghai Tower is de hoogste wolkenkrabber van China en één van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld. Varend over de rivier Huangpu of flanerend langs de oevers zie je de verschillende vormen en kleuren van de gebouwen het best, en maken de beide torens een verpletterende indruk.

De Oriental Pearl Tower en de Shanghai Tower in het donker

De rood verlichtte Oriental Pearl Tower en de Shanghai Tower op de achtergrond (rechts)

Kuala Lumpur, Maleisië

De Petronas Towers als het donker wordt

De Petronas Towers in Kuala Lumpur

De skyline van Kuala Lumpur biedt een geweldig uitzicht met variatie in vormen. De gebouwen staan wellicht niet allemaal zo dicht op elkaar als in vele andere Aziatische steden, maar daarvoor wordt gecompenseerd met veel groen tussen de gebouwen door. Met de bergen op de achtergrond is het aangezicht van Kuala Lumpur een prachtig plaatje. De meest opvallende gebouwen zijn toch wel de Petronas Twin Towers. De bouw van deze torens werd in 1998 afgerond en op dat moment waren ze de hoogste ter wereld. De torens tellen 55 verdiepingen en torenen daarmee boven de andere gebouwen van Kuala Lumpur uit. Er zijn verschillende manieren om de skyline van Kuala Lumpur te bekijken. Bij deze accommodatie heb je bijvoorbeeld een geweldig uitzicht vanuit de infinity pool.

Skyline van Kuala Lumpur, Maleisië

De skyline van Kuala Lumpur met veel groen

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

De skyline van Dubai vanaf het water

Een deel van de Dubai skyline vanaf het water

Dubai staat bekend om de luxe en rijkdom die in de stad veelvuldig te vinden is. Van het aangelegde palmeneiland tot onderwaterhotels; in Dubai vind je de meest bijzondere bouwconstructies. Met 828 meter hoogte is de Burj Khalifa het hoogste gebouw ter wereld. Het ontwerp voor dit gebouw is afkomstig van een architectenbureau uit Chicago dat ook verantwoordelijk is voor de Jin Mao Tower in Shanghai en de Willis Tower in Chicago. De in de woestijn gelegen stad blijft zich ontwikkelen, wat in de toekomst ongetwijfeld voor nog meer interessante toevoegingen aan de skyline zal zorgen.

Palms Hotel, Dubai

Het Atlantis Hotel in Dubai

Dubai skyline met Burj Khalifa

De Dubai skyline met de Burj Khalifa op de achtergrond

Parijs, Frankrijk

Eiffeltoren, Parijs

De Eiffeltoren

De skyline van Parijs is een bijzondere. In de kantorenwijk La Défense vind je moderne constructies en kun je bijvoorbeeld in de SkyLine bar neerstrijken om het uitzicht te bewonderen. Het meest prominente kenmerk van Parijs is natuurlijk de Eiffeltoren, die aanzienlijk hoger is dan de direct omringende gebouwen. Daardoor kun je de Eiffeltoren vanaf ver zien staan. ’s Avonds wordt de Eiffeltoren verlicht met verschillende kleuren, wat zorgt voor een prachtig effect. Vanaf de observatieplatformen in de toren heb je een weids uitzicht over de stad. Een andere aanrader is naar het observatiedek van Tour Montparnasse te gaan om een panoramazicht van de stad te kunnen zien.

De Eiffeltoren en La Défense in Parijs

De Eiffeltoren met La Défense op de achtergrond

Amsterdam, Nederland

Amsterdam skyline

De skyline van Amsterdam

Je had misschien niet verwacht dat Amsterdam ook in ons rijtje staat van mooiste skylines, maar toch is het zo! Amsterdam heeft niet de meest indrukwekkende hoogbouw, maar de skyline is betoverend. Vanuit de hoogte heb je uitzicht op de prachtige herenhuizen en de verschillende kerktorens die boven de gebouwen uitstijgen. Wat de skyline van Amsterdam extra bijzonder maakt is de combinatie tussen oud en nieuw. In bepaalde delen van de stad geniet je van de ouderwetse stijl huizen en panden, terwijl je in andere wijken een modernere stijl tegenkomt. Zowel bij daglicht als wanneer het donker is, is de skyline van Amsterdam een pareltje.

Gracht Amsterdam met herenhuizen

De karakteristieke herenhuizen aan de grachten van Amsterdam

Rio de Janeiro, Brazilië

Skyline Rio de Janeiro

De skyline van Rio de Janeiro

Eén van de meest iconische en bijzondere skylines is die van Rio de Janeiro in Brazilië. De stad is omringd door bergen, waardoor je uitzichten hebt op de gebouwen vanaf verschillende plaatsen. Hoog op de berg de Corcovado staat het beeld Cristo Redentor (Christus de Verlosser), dat uitkijkt over de stad gelegen aan de voet van de berg. Het beeld is een toeristische trekpleister, en vanaf de berg heb je het ultieme uitzicht over de stad.

Cristo Redento op de berg

Cristo Redentor, het beroemde beeld in Rio de Janeiro

Sydney, Australië

Skyline van Sydney bij avond

Hoogbouw in Sydney

De skyline van Sydney

Sydney vanaf het water

Ook al heeft de Australische stad Sydney genoeg opvallende wolkenkrabbers, het meest kenmerkend voor zijn skyline is ongetwijfeld het Sydney Opera House. Liggend aan het water, is dit gebouw een iconisch herkenningspunt voor iedereen. De skyline van Sydney biedt de perfecte achtergrond voor de jaarlijkse vuurwerkshow tijdens oud&nieuw. Ook bij het aanschouwen van deze skyline geldt dat je het mooiste uitzicht krijgt vanaf het water.

Sydney Opera House

Het Sydney Opera House

New York, Verenigde Staten

Uitzicht op Manhattan met het Empire State Building
Manhattan skyline van dichtbij

Manhattan

Natuurlijk kan New York niet in deze lijst ontbreken. De grootste stad van de VS heeft voornamelijk op Manhattan diverse hoge gebouwen, waarvan de bekendste toch wel het Empire State Building is. Maar ook het One World Trade Center is indrukwekkend om te zien. Vanaf het Liberty State Park kun je genieten van het aangezicht van het eiland, maar ook vanaf het water is de aanblik van de stad erg mooi. Als je binnenkort een reis naar New York hebt gepland of wilt gaan plannen, bekijk dan ook dit éénslaapkamerappartement. De accomodatie biedt een fenomenaal uitzicht over de Manhattan skyline.

De skyline van New York vanaf het water

Ben jij helemaal weg van skylines en skyscrapers? Op 3 september is het International Skyscraper Day, genoeg reden om je liefde voor wolkenkrabbers te vieren en de hoogte in te gaan!

Nederland: Top verblijven

Huis Noordwijk
€98 per nacht
Huis ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
4.5
"Zeer goed" (119 beoordelingen)
Noordwijk, Zuid-Holland, Nederland
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis Heinkenszand
€54 per nacht
Huis ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
3.7
"Ruim voldoende" (7 beoordelingen)
Heinkenszand, Borsele, Nederland
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis De Koog
€58 per nacht
Huis ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
De Koog, Texel, Nederland
Details
BungalowSpecials.nl
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis Hellevoetsluis
€61 per nacht
Huis ∙ 4 gasten ∙ 1 slaapkamer
3.6
"Ruim voldoende" (22 beoordelingen)
Hellevoetsluis, Zuid-Holland, Nederland
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Bungalow Wemeldinge
€51 per nacht
Bungalow ∙ 4 gasten ∙ 3 slaapkamers
Wemeldinge, Kapelle, Nederland
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis Anjum
€74 per nacht
Huis ∙ 5 gasten ∙ 3 slaapkamers
Anjum, Dongeradeel, Nederland
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Vakantiepark Kampen
€85 per nacht
Vakantiepark ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
4.2
"Goed" (4 beoordelingen)
Kampen, Overijssel, Nederland
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Vakantiepark Breskens
€68 per nacht
Vakantiepark ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
Breskens, Sluis, Nederland
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis Nieuwvliet
€52 per nacht
Huis ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
4.0
"Goed" (138 beoordelingen)
Nieuwvliet, Sluis, Nederland
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis Groet
€68 per nacht
Huis ∙ 2 gasten ∙ 1 slaapkamer
4.6
"Zeer goed" (46 beoordelingen)
Groet, Bergen, Nederland
Details
Vrbo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis Cadzand
€46 per nacht
Huis ∙ 5 gasten ∙ 2 slaapkamers
4.0
"Goed" (9 beoordelingen)
Cadzand, Sluis, Nederland
Details
BungalowSpecials.nl
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis Anjum
€69 per nacht
Huis ∙ 3 gasten ∙ 2 slaapkamers
4.0
"Goed" (1 beoordeling)
Anjum, Dongeradeel, Nederland
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis Katwijk aan Zee
€46 per nacht
Huis ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
4.0
"Goed" (15 beoordelingen)
Katwijk aan Zee, Katwijk, Nederland
Details
BungalowSpecials.nl
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis Domburg
€64 per nacht
Huis ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
4.0
"Goed" (99 beoordelingen)
Domburg, Veere, Nederland
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis Ouddorp
€65 per nacht
Huis ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
4.0
"Goed" (51 beoordelingen)
Ouddorp, Goeree-Overflakkee, Nederland
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis Olburgen
€65 per nacht
Huis ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
4.0
"Goed" (15 beoordelingen)
Olburgen, Bronckhorst, Nederland
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Villa Cadzand-Bad
€64 per nacht
Villa ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
4.0
"Goed" (198 beoordelingen)
Cadzand-Bad, Cadzand, Nederland
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis Medemblik
€60 per nacht
Huis ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
3.9
"Ruim voldoende" (174 beoordelingen)
Medemblik, Noord-Holland, Nederland
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis Vlissingen
€86 per nacht
Huis ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
4.5
"Zeer goed" (186 beoordelingen)
Vlissingen, Zeeland, Nederland
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis Anjum
€102 per nacht
Huis ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
4.4
"Goed" (5 beoordelingen)
Anjum, Dongeradeel, Nederland
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Chalet Egmond aan Zee
€46 per nacht
Chalet ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
3.8
"Ruim voldoende" (315 beoordelingen)
Egmond aan Zee, Bergen, Nederland
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
image-tag