’s Werelds meest indrukwekkende bergen - Wimdu base64Hash ’s Werelds meest indrukwekkende bergen - Wimdu

’s Werelds meest indrukwekkende bergen

Bergen
Om het even wanneer
Gasten
Bergen
Om het even wanneer
Gasten

’s Werelds meest indrukwekkende bergen

Ze zijn vaak de achtergrond voor mythische en epische verhalen, worden overwonnen door sommigen en geliefd door velen: bergen. Een vakantie in de bergen betekent genieten van de schoonheid van de omgeving en veel wandelen. De echte sportievelingen maken van een bergvakantie een once-in-a-lifetime ervaring door een beklimming te doen, anderen genieten van een vakantie in de bergen met alles wat de natuur en omgeving hier te bieden heeft. We delen onze selectie meest indrukwekkende bergen ter wereld met je, hopelijk voor wat extra inspiratie voor je volgende vakantie in de bergen. Ontdek de meest indrukwekkende bergen nu met Wimdu!

De Grossglockner in Oostenrijk

Großglockner, Oostenrijk

De Großglockner is de hoogste berg van Oostenrijk en bevindt zich in het gebied de Hohe Tauern. Dit is een bergmassief in de Oostenrijkse Alpen van zo’n 120 kilometer lang en 50 kilometer breed. De Grossglockner wordt veel bezocht door dagtoeristen, maar ook wielrenners en mountainbikers bezoeken het bergmassief graag.


Drei Zinnen, de bijzondere rotsformaties in Italië

Tre Cime de Lavaredo, Italië

Tre Cime di Lavaredo, ook wel bekend als de Drei Zinnen, is een rotsformatie behorende tot de Dolomieten. De rotsen zijn zo’n 200 miljoen jaar geleden ontstaan. De Tre Cime di Lavaredo zijn zeven keer onderdeel van de Ronde van Italië geweest. Daarnaast is dit gebergte een erg populaire toeristische bestemming bij gezinnen, vanwege de goede bereikbaarheid. De bergen zijn namelijk met de auto of met het OV te bereiken via een tolweg. Deze loopt helemaal door tot de Rifugio Auronzo, de berghut die je op de foto ziet. Voor een vakantie met kinderen in deze regio vind je hier kindvriendelijke appartementen in Italië.


De bijzondere Schrekhorn met platte zijflank

Schreckhorn, Zwitserland

De Schreckhorn, rechts op de foto, vind je in Zwitserland in het kanton Bern. Deze berg ligt in de Alpen in het skigebied Grindelwald, en is de meest noorderlijke berg van de Alpen met een hoogte van boven de vierduizend meter. De Schreckhorn is een prachtige berg, maar één van de moeilijkste vierduizenders van de Alpen om te beklimmen. De omgeving is echter prachtig en ook als je geen expeditie naar de top hebt gepland, zeker de moeite waard om te bezoeken.


De iconische Matterhorn in Zwitserland

Matterhorn, Zwitserland

De Matterhorn is één van de meest iconische bergen ter wereld. Veel mensen zullen deze berg meteen herkennen aan de specifieke vorm die doet denken aan een gehaakte tand die hoog in de lucht prijkt. De berg ligt op het grensgebied tussen Zwitserland en Italië en staat bij de Italianen bekend als Monte Cervino. In de buurt van de Matterhorn zijn er veel activiteiten te doen. Zo heb je vanaf de Gornergrat, op zo’n drieduizend meter hoogte, een fantastisch uitzicht over de Matterhorn. Het skigebied rondom de berg, Zermatt/Breuil-Cervinia/Valtournenche, is het hoogste skigebied van Europa.


De geliefde Mont Blanc in Frankrijk

Mont Blanc, Frankrijk (/Italië)

De Mont Blanc is de hoogste berg van de Alpen en ligt op het grensgebied tussen Frankrijk en Italië. Vroeger stond de berg voor lange tijd bekend als Mont Maudit(e) wat ‘de vervloekte berg’ betekent. Er werd namelijk geloofd dat er kwade geesten rondom de bergtoppen ronddwaalden. De eerste beklimming van de Mont Blanc vond plaats in 1786, waarna er vele beklimmingen volgden. Het skigebied Chamonix ligt aan de voet van de Mont Blanc en is een erg populaire wintersportbestemming.


Denali, ook wel bekend als Mount McKinley

Denali (Mount McKinley), Alaska

De Denila, eerder Mount McKinley genoemd ligt middenin het Denali National Park en is de hoogste berg van Noord-Amerika. Op 7 juni 1913 werd de eerste officiële beklimming geregistreerd. De naam Denali komt uit het Koyukon en wordt meestal vertaald als “The Great One”. In 2015 werd onder Obama’s goedkeuring de naam veranderd in Denali.

Het bovenste gedeelte van Denali is permanent bedekt met sneeuw en temperaturen kunnen hier zakken tot -60 graden Celcius. Elk jaar wordt de berg door veel mensen beklommen, maar lang niet iedereen haalt de top. Het percentage geslaagde beklimmingen ligt rond de 60%.


Het nationaal park Torres del Paine met de drie beroemde rotstoppen

Torres del Paine, Chili

De Las Torres del Paine zijn drie rotsformaties in het nationaal park Torres del Paine in Chili. Ze steken boven de andere rotsen in het Paine massief uit en zijn een visueel spektakel. Door het park Torres del Paine lopen verschillende trekking routes, in verschillende moeilijkheidsgraden. Naast de drie rotsformaties zijn ook Lago Pehoe, de gletsjer Grey, de watervallen Salto Chico en Salta Grande en de meren Nordenskjöld en Pahoe aanraders om te bezoeken.


Eén van de meest prachtige nationale parken ter wereld in Patagonië met Cerro Chaltén als bergtop

Cerro Chaltén, Patagonië

Cerro Chaltén, of Fitz Roy, is een indrukwekkende granieten rots in het Andes gebergte. De grens tussen Chili en Argentinië loopt over de top van deze berg. Omdat er vaak wolken rondom de top blijven hangen is de berg de naam Chaltén gegeven, wat in het Tehuelche “rokende berg” betekent.

Ondanks de hoogte van 3375 meter is de Cerro Chaltén een ontzettend moeilijke berg om te beklimmen. Dit komt ondat de rotsflanken erg stijl zijn en daardoor een zeer hoge klimervaring vereisen. Er zijn maar enkele mensen per jaar die het lukt om de top te bereiken.


Drie stratovulkanen maken het bergmassief Kilimanjaro in Tanzania

Kilimanjaro, Tanzania

De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en staat in Tanzania. Het bergmassief bestaat uit drie vulkanen. De hoogste hiervan is de Kibo, de oudste de Shira. De berg wordt jaarlijks door tienduizenden toeristen bezocht en is ook erg populair bij bergbeklimmers. Aan de zuidoostelijke kant van de derde vulkaan, Mawenzi, ligt het Chalameer. Dit helderblauwe meer bevindt zich in een krater en is ontstaan door water dat vanaf de Kilimanjaro naar beneden loopt.


Stratovulkaan Fuji, de hoogste berg van Japan

Mount Fuji, Japan

Op het eiland Honshu in Japan vind je de Fujiberg. Deze slapende vulkaan is de hoogste berg van het land. De top van de berg is in julie en augustus per voet te bereiken, en vele Japanners maken een bedevaartstocht hier naartoe. Vanuit de Japanse hoofdstad Tokio kan bij helder weer de berg gezien worden in de verte.


Eén van de mooiste bergen ter wereld, Ama Dablam

Ama Dablam, Nepal

De Ama Dablam vind je in het Himalayagebergte. Deze berg ligt in het Himalayagebergte en de route over de South West Ridge is volgens vele bergbeklimmers één van de mooiste klimroutes van de Himalaya’s. De hoogste piek van de berg bevindt zich op 6812 meter hoogte en de eerste beklimming tot aan de top vond plaats in 1961.

Sommigen noemen de Ama Dablam de Matterhorn van de Himalaya’s, voornamelijk vanwege de karakteristieke en snel herkenbare vorm van de top.


Vakantie in de bergen Himalaya

Mount Everest, Nepal

Natuurlijk is de afsluiter van onze lijst de Mount Everest in Nepal. Deze berg is de hoogste maar ongetwijfeld ook de bekendste berg ter wereld. Met ruim 8850 meter hoogte is Mount Everest een indrukwekkende manifestatie van rots, sneeuw en ijs. Everest ligt op het grensgebied tussen Nepal en Tibet en de officiële naam van de berg is Chomolungma. De berg is door meer dan zesduizend mensen beklommen.

Mount Everest is de hoogste berg vanaf zeespiegel gerekend, maar er zijn twee andere bergen die deze titel ook deels verdienen. De Mauna Kea op Hawaï is vanaf de zeebodem de grootste berg op aarde. Chimbrazo, gelegen in de Andes van Ecuador is het verst verwijderd van de aardkern, en kan dus op deze manier gezien worden als hoogste berg op aarde.


De bergen in vergelijking:

Meters

Bergen: Top verblijven

Huis Fanabygda
€140 per nacht
Huis ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
Fanabygda, Fana, Bergen
Details
Agoda
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Appartement Minde
€71 per nacht
Appartement ∙ 5 gasten ∙ 1 slaapkamer
Minde, Bergen, Noorwegen
Details
Agoda
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Appartement Gravdal
€87 per nacht
Appartement ∙ 4 gasten ∙ 1 slaapkamer
Gravdal, Laksevåg, Bergen
Details
Agoda
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Appartement Espeland
€107 per nacht
Appartement ∙ 5 gasten ∙ 3 slaapkamers
Espeland, Bergen, Noorwegen
Details
Agoda
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis Nordnes
€279 per nacht
Huis ∙ 6 gasten ∙ 2 slaapkamers
Nordnes, Bergenhus, Bergen
Details
Agoda
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Appartement Solheim Nord
€61 per nacht
Appartement ∙ 3 gasten ∙ 1 slaapkamer
4.2
"Goed" (122 beoordelingen)
Solheim Nord, Bergenhus, Bergen
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis Arna
€117 per nacht
Huis ∙ 8 gasten ∙ 4 slaapkamers
4.7
"Zeer goed" (4 beoordelingen)
Arna, Arna, Bergen
Details
Vrbo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Vakantiepark Breistein
€60 per nacht
Vakantiepark ∙ 4 gasten ∙ 1 slaapkamer
3.7
"Ruim voldoende" (157 beoordelingen)
Breistein, Åsane, Bergen
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis Fanabygda
€114 per nacht
Huis ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
4.8
"Uitstekend" (5 beoordelingen)
Fanabygda, Fana, Bergen
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Appartement Breistein
€78 per nacht
Appartement ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
4.8
"Uitstekend"
Breistein, Åsane, Bergen
Details
Agoda
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Appartement Sentrum
€81 per nacht
Appartement ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
Sentrum, Bergen, Noorwegen
Details
Vrbo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Appartement Sentrum
€112 per nacht
Appartement ∙ 4 gasten ∙ 1 slaapkamer
4.5
"Zeer goed"
Sentrum, Bergen, Noorwegen
Details
Agoda
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Bed & Breakfast Vågen
€106 per nacht
Bed & Breakfast ∙ 7 gasten ∙ 1 slaapkamer
5.0
"Uitstekend"
Vågen, Bergenhus, Bergen
Details
Agoda
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Appartement Nøstet
€137 per nacht
Appartement ∙ 2 gasten ∙ 1 slaapkamer
Nøstet, Bergenhus, Bergen
Details
Vrbo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Appartement Nøstet
€121 per nacht
Appartement ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
Nøstet, Bergenhus, Bergen
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Appartement Marken
€167 per nacht
Appartement ∙ 10 gasten ∙ 4 slaapkamers
3.4
Marken, Bergenhus, Bergen
Details
Agoda
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Camping Sædalen
€99 per nacht
Camping ∙ 4 gasten ∙ 1 slaapkamer
4.0
"Goed" (6 beoordelingen)
Sædalen, Fana, Bergen
Details
HomeToGo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Appartement Nygård
€229 per nacht
Appartement ∙ 4 gasten ∙ 1 slaapkamer
Nygård, Nygårdshøyden, Bergen
Details
Agoda
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Huis Breistein
€214 per nacht
Huis ∙ 5 gasten ∙ 2 slaapkamers
5.0
"Uitstekend" (15 beoordelingen)
Breistein, Åsane, Bergen
Details
Vrbo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Appartement Eidemarken
€100 per nacht
Appartement ∙ 3 gasten ∙ 2 slaapkamers
Eidemarken, Bergenhus, Bergen
Details
Vrbo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
Appartement Rå
€106 per nacht
Appartement ∙ 3 gasten ∙ 1 slaapkamer
Rå, Fyllingsdalen, Bergen
Details
Vrbo
Bekijk aanbieding
Bekijk aanbieding
image-tag