Accommodatie in Blanes

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Blanes

Vakantiewoning in Blanes: Vakantiehuizen in Blanes huren

Blanes is een van de meest populaire badplaatsen van Spanje en staat bekend om het wilde nachtleven waar elk jaar vele toeristen op af komen. Het is een van de vele pareltjes aan de Costa Brava en een graag geziene plek voor Nederlanders en andere Noord-Europeanen. Door de ligging vlakbij metropool Barcelona is er meer dan genoeg te doen om een heerlijke vakantie door te brengen. Er zijn door heel Blanes veel All-inclusive resorts te vinden en luxe hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Ben jij op zoek naar een authentiek Spaans verblijf tussen dit massatoerisme? Kijk eens naar de vele mooie accommodaties en bed and breakfasts die worden aangeboden op Wimdu!

Fun Facts

 • Blanes is in de zomer vooral bekend onder feestende jongeren – die hier overdag op het strand uitrusten voor en na een flinke avond stappen.
 • In de 17e eeuw vond er een grote brand plaatst die veel van de architectonische pracht in Blanes heeft verwoest.
 • Zelf in de winter wordt het regelmatig warmer dan 15 graden in Blanes, wat er voor zorgt dat veel mensen hier overwinteren.
 • Een lokale lekkernij is een broodje fuet – een stokbroodje met worst en olijfolie – ingesmeerd met knoflook en tomaat!

Volop genieten in Blanes

Door de ligging aan de Costa Brava heeft Blanes alles te bieden om een heerlijke vakantie te hebben waarin je geen zorgen hoeft te hebben. Het mooie strand is heerlijk vertoeven en het water is ondanks de vele boten erg helder. Het kan in de zomer wel erg druk worden, maar aan het einde van de dag wordt het minder druk en tot een uur of 7 is het zeker goed vertoeven op het strand. Maak na een stranddagje een wandeling op de gezellige boulevard die vol staat met verschillende kraampjes die allerlei sieraden en andere souvenirs verkopen. De boulevard begint bij de rots die in zee ligt en gaat door tot het toeristische gebied Los Pinos. Bij deze rots in de zee is vanaf eind juli ook vaak een spectaculaire vuurwerk show te vinden. Elke dag moet een ander land deze vuurwerkshow organiseren en vaak duurt het hele vuurwerkfestijn ongeveer 25 minuten – bezichtigd vaak door meer dan 100.000 bezoekers. Een andere mooie wandeling is naar San Juan, beter bekend als Het Gat van Blanes. Deze uitkijktoren staat boven op een berg van waar uit je een prachtig uitzicht hebt over Blanes en de rest van het binnenland. Ook het nachtleven van Blanes is geweldig te nomen, met vele kroegen en discotheken waar je de hele avond kan feesten. Bezoek Arena en de Sala Vega voor een vergetelijke avond tot in de vroege uurtjes.

De botanische tuinen van Blanes

Natuurlijk komen veel mensen naar Blanes om lekker aan het strand te liggen en vooral zo min mogelijk inspanning te leveren – maar het is heerlijk om de dag af te wisselen met een bezoek aan een van de twee prachtige Botanische tuinen die Blanes rijk is. Een grote kleurrijke plantentuin is Mar I Murtra – meer dan 15 hectare aan bloemenfestijn waar meer dan 4000 plantensoorten te vinden zijn. Vooral in de lente en zomer staat het volledig in bloei en trekt het elk jaar meer dan 300.000 bezoekers! Een andere bekende tuin die te vinden is in Blanes is Pinya de Rosa – waar je ook een groot aanbod aan aloes en cactussen kan bezichtigen. Voor plantenliefhebbers en wandelaars is dit een heerlijke dag en veel van de te vinden exemplaren worden bestempeld als de beste ter wereld!

Vervoer in en rondom Blanes

Het gemakkelijkste is om met het vliegtuig richting Blanes te reizen en te landen op Barcelona Airport. Dit is een vlucht van ongeveer 2 uur en vanuit de luchthaven rijden er bussen en treinen naar Blanes of huur een auto bij een van de vele verhuurmaatschappijen. In het hoogseizoen is het echter wel lastig om een parkeerplaats te vinden en let op dat ze streng zijn op foutparkeren. In Blanes rijdt er elk half uur een bus naar het treinstation waarmee je gemakkelijk in alle kustplaatsen zit tot aan Barcelona. Ook is het mogelijk om vanuit Blanes een bus te pakken naar nabijgelegen plaatsen Lloret de Mar en Girona. Met het eigen vervoer is het ook prima te bereiken en ook rijden er bussen vanuit Nederland richting Blanes. Houd wel rekening met het feit dat er vaak vele groepen jongeren deze kant op trekken in de zomer en het niet aan te raden is om een bus te pakken met feestende jongeren. Onze gezonde tip is om een fiets te huren en op deze manier de omgeving te leren kennen!

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen