Accommodatie in Biarritz

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Biarritz

Vakantiewoning in Biarritz: Vakantiehuizen in Biarritz huren

Met zicht op de prachtige Golf van Biskaje is Biarritz een van de mooiste en populairste badplaatsen van Frankrijk. Met een prachtig uit zicht op de Atlantische Oceaan trekt Biarritz al jaren veel toeristen aan en komt er een mix van de internationale jet-set, beroemdheden, surfers en zonaanbiddende gezinnen naar deze stad. De stad is gelegen op slecht 20 kilometer van de Spaanse grens en het lokale leven en cultuur hebben veel invloeden door de nabijheid van Spanje. Er is veel te zien en te doen in Biarritz en hieronder zullen we je de beste plaatsen van deze Franse stad en omgeving laten zien! Door het heerlijke mediterraanse klimaat en de zeebries die de Atlantische oceaan met zich meebrengt is Biarritz de perfecte plaats om je vakantie te vieren! Biarritz heeft veel hotels en villa's aan de kust, maar een verblijf in een van de vele accommodaties en bed and breakfasts op Wimdu garandeert je een unieke ervaring!

Fun Facts

 • Biarritz was al een populaire badplaats in de 19e eeuw en Napoleon was een graag geziene gast hier!
 • Biarritz kenmerkt zich als een van de meest luxe en populaire badplaatsen ter wereld!
 • Kijk niet raar op als je in Biarritz een beroemdheid rond ziet lopen, aangezien deze plaats een grote aantrekkingskracht heeft voor zowel het gezin als de bovenklasse.
 • Veel Nederlandse groepen jongeren komen naar Biarritz voor een surfvakantie met veel zon, surfen en feesten.

Actief bezig zijn in Biarritz

Er is geen betere manier om een Biarritz door te brengen dan te liggen op de strand en daarna te genieten van een maaltijd van de lokale vis met een goed glas Franse wijn. Toch zijn er ook nog veel andere dingen te beleven in Biarritz – begin met een heerlijke wandeling over het strand die begint bij de vuurtoren en langs de kust de oudste golfbaan van Frankrijk passeert. Loop door tot aan de beroemde brug die ontworpen is door Gustav Eiffel. Een andere bezigheid die onlosmakelijk verbonden is met Biarritz is het surfen – begonnen in 1957 na het opnemen van een film aan de kust van Biarritz en daarna is het balletje snel gaan rollen. De eerste surfclubs werden geopend en het Biarritz Surf Festival werd een van Europa's beste surffestivals. Er zijn daarnaast meer dan 10 golfbanen in de omgeving van Biarritz en een bekende golfbaan is het Biarritz Le Phare – een par 69 baan met 18 holes. Er worden naast wedstrijden ook lessen gegeven en door het lekkere klimaat is het mogelijk om het hele jaar door hier te komen surfen.

Wat te doen in Biarritz

Voor hen die nieuwsgierig zijn naar de omgeving en de geschiedenis van Biarritz zijn er verschillende uitstekende musea te vinden. Het Museum van de Zee is een bijzonder museum met meer dan 24 aquariums gevuld met vissen, haaien en zeehonden en geeft je een mooi beeld van de onderwaterwereld. Het museum is zeer geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en is gemakkelijk te vinden in het centrum van Biarritz. Een andere bijzonder museum is het Musee Asiatica – een museum gericht op Azië met een grote collectie aan kunst uit Nepal, China, India en Tibet. Er zijn hier meer dan 1000 kunstwerken te vinden verdeeld over 2 verdiepingen in een prachtig ontworpen gebouw. Genoeg van de musea? Ga dan de vele leuke kleine winkeltjes ontdekken in Biarritz – waar de verschillende kruideniers nog volgens het oude ambacht de kruiden te koop aanbieden. Ook zijn er veel winkels waar je de heerlijke Franse bonbons kan kopen en daarnaast is het iconische Kanouga erg geroemd in deze streek. Het is een chocoladekaramel dat vaak opgesierd wordt met walnoten of hazelnoten.

Vervoer naar Biarritz

Als je met de auto komt is het ongeveer 7 uur vanuit Parijs. Biarritz is gemakkelijk te bereiken en de belangrijkste wegen van Frankrijk verbinden de stad met de rest van het land. Houd wel rekening met het feit dat het in de zomer erg druk kan worden en lange files kunnen ontstaan doordat er veel toeristen de zon op zoeken in het zuiden. Biarritz heeft daarnaast een eigen station op ongeveer 3 kilometer van het centrum. Vanaf hier rijden er bussen naar het strand en een enkeltje kost maar 1 euro. Ook de International luchthaven van Biarrtiz-Anglet-Bayonne ontvangt directe vluchten vanuit Rotterdam en Burssel en er gaan vaak relatief goedkope vluchten richting Biarritz. Ook de stad is eenvoudig te ontdekken en het meeste is goed geschikt voor voetgangers. Sommige delen van Biarritz zijn echter heuvelachtig, dus houd hier rekening mee!

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen