Accommodatie in begur

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in begur

Vakantiewoning in Begur: Vakantiehuizen in Begur huren

In het hart van de Costa Brava is Begur te vinden – een schilderachtig klein dorpje met prachtige natuur en de schilderachtige stranden zoals je ze gewend bent aan de oostkust van Spanje. Er wonen ongeveer 4500 inwoners, maar in de zomer wordt dit vaak vertienvoudigd door het aantal toeristen. Ondanks de grote druk van het toerisme is het historische erfgoed niet verloren gegaan en is er nog erg veel te zien die de rijke geschiedenis doen herleven. Er is voor iedereen wat te doen in deze stad: van de strandganger tot de cultuurliefhebber – niemand hoeft zich te vervelen. Er zijn in deze regio veel campings en hotels die deze enorme stroom toeristen graag willen opvangen – maar misschien ben je op zoek naar iets anders! Kijk dan eens op Wimdu naar de vele accommodaties en bed and breakfasts die aangeboden worden.

Fun Facts

 • De lokale van Begur en omgeving kenmerkt zich door de vele schaal-en schelpdieren en visgerechten – vers gevangen in de zee.
 • Er zijn veel stranden te vinden bij Begur die nog niet zijn ontdekt door het grote publiek en je een heerlijk plekje kan vinden.
 • Er zijn in het stadje veel historische opgravingen gedaan – zelf tot in de prehistorie!
 • Er komen elke zomer meer dan 40.000 toeristen richting Begur om hier een heerlijke vakantie te hebben.

Bezienswaardigheden in en rondom Begur

Het meest bekende gebouw van Begur is het middeleeuwse kasteel dat er te vinden is. Het stamt uit de vroege elfde eeuw en de eerste bewoner was Don Arnust van Begur. Het is gelegen boven op de heuvel en kijk fier uit over Begur en de omgeving. Ook de vele uitkijktorens zijn een bezienswaardigheid met een rijk verleden. Er zijn er hedendaags 6 bewaard gebleven, maar in vervlogen tijden waren er elf die dienden als uitkijkpost om aanvallen van piraten te voorkomen. Het oude deel van de stad is Esclanya – te vinden ten noord-westen van de stad en bezoek hier het Sant Esteve de Esclanya - een bijzondere kerk waarin vele Romeinse kenmerken terug te zijn. Als je door dit dorp loopt waan je jezelf terug in de tijd en lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan!

Prachtige stranden en ruige baaien in Begur

De kust van Begur kenmerkt zich door prachtige kliffen waar mooie stranden tussen liggen aan de kristalheldere Middellandse zee. In tegenstelling tot veel andere steden aan de Costa Brava is het hier nog relatief ongerept en er zijn meer dan 8 stranden te vinden langs de kust. Het Playa del Raco is het langste strand van het dorp is te vinden in het noorden. Vanuit hier heb je ook een prachtig uitzicht op de Medes eilanden – een onbewoonde archipel van zeven eilanden die te vinden zijn op ongeveer een kilometer van de kust en tegenwoordig een erg populaire duikspot is. Een van de populairste en drukste stranden van Begur is het Cala de Illa Roja – bekend vanwege het kenmerkende rotsachtige eilandje dat rood kleurt. Onze tip is Playa Fonda: een door zijn ligging iets verscholen strand aan de voet van de Kaap van Begur – en nog niet ontdekt door het grote publiek. Het water heeft hier een prachtige turquoise kleur en maakt het geheel tot een schilderachtig tafereel.

Een actieve dag in Begur!

Door de ligging aan de zee is er in Begur ontzettend veel te beleven en de prachtige omgeving leent zich perfect voor verschillende vormen van recreatie. Voor de liefhebbers van watersport is er de mogelijkheid om te leren duiken bij een van de vele duikscholen en leer de rijke onderwaterwereld van de Costa Brava kennen. Ook zijn er vele zeilscholen en zul je veel surfers zien die hier proberen te wind- of golfsurfers. Kortom, mogelijkheden genoeg! Een andere sport die erg populair in deze regio is golf – de golfbanen in de omgeving van Begur zijn schitterend en goed onderhouden. Op zoek naar meer sensatie en geen last van hoogtevrees? Er zijn in de omgeving van Begur ook mogelijkheden om te gaan paragliden en heb een prachtig uitzicht op de zee en de omgeving van Begur!

Vervoer in en rondom Begur

Er zijn veel verschillende opties om naar Begur te reizen, maar een goedkope en snelle manier is om te vliegen naar de luchthaven van Girona – gelegen op ongeveer 45 kilometer ten westen van de stad. Vanuit hier is het aan te raden om een auto te huren en op deze wijze je weg te vervolgen richting Begur. Er is binnen 30 kilometer omtrek van Begur geen treinstation te vinden en de busverbinding is ook niet optimaal. Mocht je vanuit Nederland met de auto komen, dan is Begur prima te bereiken maar houdt rekening met lange files die kunnen ontstaan door de vele toeristen die elke zomer de zon op gaan zoeken. In de regio is het heerlijk wandelen en het is ook aan te raden om een fiets te huren – een goedkope en gezonde manier om Begur en haar omgeving te ontdekken!

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen