Accommodatie in Ardennes

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen

Vakantiewoning in Ardennes: Vakantiehuizen in Ardennes huren

Je hebt je vliegticket naar Ardennes al geboekt, nu nog een geschikte accommodatie vinden. Een hotel of hostel is makkelijk gevonden, maar wellicht wat onpersoonlijk. Wil je een authentieke ervaring hebben dan is het interessant om bij Wimdu een vakantiehuis, appartement of bed and breakfast te boeken. Je overnacht dan bij de host thuis en die zal je veel over Ardennes kunnen vertellen. De kans is groot dat hij de volgende tips voor je heeft.De Ardennen is een gebied dat zich hoofdzakelijk bevindt in België, maar ook uitstrekt tot stukken van Noord-Luxemburg en aangrenzend Frankrijk. De schitterende landschappen met glooiende beboste heuvels, doorgesneden door rivieren en stroompjes geven het gebied een uniek karakter. Ook het ruime aanbod aan kastelen en abdijen is onlosmakelijk verbonden met deze regio. De Ardennen lenen zich perfect voor een sportieve vakantie en veel toeristen overnachten kamperend op een van de vele campings die in deze regio te vinden zijn, of kiezen voor een comfortabelere overnachting in een van de hotels. Je kan ook kiezen voor een alternatief verblijf in een van de vakantiehuizen of appartementen die worden aangeboden door Wimdu!

Fun Facts

 • Een paar keer per eeuw ligt er meer dan een meter sneeuw en is wintersport mogelijk in de Ardennen.
 • Het laatste grote aanval van het Duitse leger vond plaats in de Ardennen: het Ardennenoffensief.
 • In de Ardennen is er een kans dat je herten of wilde zwijnen tegenkomt.
 • De Ardennen liggen niet stil: ze bewegen per jaar met ongeveer 1 centimeter omhoog.
 • Durbuy (gelegen in de Ardennen) claimt de kleinste stad ter wereld te zijn.

Bezienswaardigheden in de Ardennen

De Ardennen hebben een imago als perfecte bestemming voor de sportieveling, maar ze hebben voor iedereen wat te bieden. Er zijn vele routes waar je heerlijk kan wandelen, fietsen of kanoën door de prachtige natuur en ook de cultuurliefhebber hoeft zich niet te vervelen dankzij een groot aanbod aan boeiende bezienswaardigheden en leuke, pittoreske steden en dorpjes. In Bastenaken is de mooie Sint Pieterskerk te vinden en herinnert een tentoongestelde tank ons aan het Ardennenoffensief - een zware strijd die in december 1944 plaatsvond in Bastenaken. Een spectaculaire roofvogelshow is te vinden in Bouillon en vergeet hier ook niet een bezoek te brengen aan de indrukwekkende Burcht van Bouillon! Waar in de Ardennen zeker geen tekort aan is zijn de vele grotten, waaronder de grot van Han gelegen in het dorpje Han-sur-Lesse – een uurtje van Brussel af. Deze grot trekt al eeuwen toeristen aan van over de hele wereld en is geroemd om de schoonheid van haar kalkafzettingen en ontzettend grote zalen veroorzaakt door de Lesse, een rivier die haar weg baant recht door de kalkrots. Vele abdijen en kastelen in de regio lijken de tand des tijds te hebben doorstaan, waaronder burcht Reinhardstein - gebouwd in 1354 en toegankelijk voor toeristen.

Kunst en cultuur in de Ardennen

In de Ardennen vindt u kunst niet alleen in de musea, ook is er prachtige kunst te vinden in de buitenlucht zoals bij de Watertuinen van Annevoie. Als onderdeel van het Waals Erfgoed zijn deze tuinen goed onderhouden en kan men kenmerken terugvinden van verscheidene Europese invloeden, waaronder de Franse en Italiaanse. In deze tuinen word je constant verrast door de omgeving dat zich afwisselt met grotten, fonteinen en oeroude bomen. Het natuurcentrum Botrange biedt een mooie kijk op alle dieren die in de omgeving van de Ardennen leven, terwijl het Euro Space Center in Transinne ons alles leert over de ruimtevaartwetenschap en technologie. Ook voor de keramiekliefhebber is er wat te vinden - bezoek het keramiekmuseum gelegen in Andenne en leer alles over keramiek!

Eten en entertainment in Ardennen

Een mooie wandeltocht kan gemaakt worden naar de Watervallen van Coo, met een hoogte van ongeveer 15 meter meter een aanzienlijke waterval en zonder twijfel de beroemdste van België. Op een kleine afstand van de waterval is een klein pretpark te vinden. Indien u geen hoogtevrees heeft is een bezoek aan de Parc Chlorophylle zeker de moeite waard, een groot bos waar je met een loopbrug tussen de toppen kan lopen van de vele bomen die het park rijk is. Een echte wielertocht kan men ervaren in een van de vele routes die worden aangeboden, zoals een kopie van de bekende Luik-Bastenaken-Luik etappe. Ook is een bezoekje aan de Duitse Eifel binnen fietsafstand bereikbaar en is er een speciaal Eifel-Ardennen fietspad aangelegd, startende in Prüm. Dit is een fietsroute van ongeveer 40 kilometer lang, maar kan eenvoudig worden uitgebreid voor de sportieve fietsers onder u. Voor hen die de normale fiets of mountainbike beu zijn kan er bij Elsenborn iets speciaals gedaan worden, namelijk over het rails rijden met een railbike. De railbikes bieden plaats voor 4 personen, dus het hele gezin kan mee op deze spoorfiets!

Vervoer

Het openbaar vervoer in de Ardennen is prima, maar niet alle bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te bereiken met bus of trein, aangezien ze vaak ver verscholen liggen in de ongerepte natuur. Tussen de steden in is het vaak goed bereikbaar met de plaatselijke buslijn of trein en een kaartje kan gekocht worden in de bus op of het station voor ongeveer dezelfde prijs als in Nederland. Taxi’s zijn vaak te vinden op standplaatsen in de grotere steden en zijn zelfs vaak iets goedkoper dan in Nederland.