Accommodatie in ameland

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in ameland

Vakantiewoning in Ameland: Vakantiehuizen in Ameland huren

Voor het beste appartement, bed and breakfast of vakantiehuis in Ameland moet je bij Wimdu zijn. Kies je ervoor om in een accommodatie van Wimdu te verblijven dan zal je een authentieke vakantie hebben. De host zal je tips geven over welke wijken je het beste kan bezoeken en over welke restaurants de beste keuken hebben. Als dat nog niet genoeg is hebben wij ook nog een lijst voor je gemaakt.

Ameland is een van de 5 bewoonde Waddeneilanden die ons land rijk is en behoort tot de provincie Friesland. Het Waddeneiland bestaat voornamelijk uit zandduinen is het thuis van 4 pittoreske dorpjes, waarvan Hollum met bijna 1400 inwoners de grootste is. Er is een groot drassig natuurgebied waar het zoute zeewater doorheen stroomt en thuis is van veel vogels. Ameland trekt elk jaar veel bezoekers aan die verblijven in een van de vele hotels of andere slaapplaatsen. Mocht je op zoek zijn naar een authentiekere beleving, kijk dan naar een van de vele accommodaties en vakantiehuizen die aangeboden worden door Wimdu!

Fun Facts

  • Bij laag tij kan je nog resten vinden van een onvoltooide 19-eeuwse dam tussen het vaste land en Ameland.
  • Amelands is de voertaal op het eiland onder de lokale bewoners, maar natuurlijk verstaat iedereen hier ook Nederlands.
  • Restaurants zijn er genoeg op Ameland, op elke honderd inwoners is er een restaurant te vinden!
  • Robben komen veel voor in deze regio en kunnen bezichtigd worden met een boottocht!
  • Een luchthaven is ook te vinden op het eiland, maar wordt enkel gebruikt voor recreatief gebruik.

Bezienswaardigheden op Ameland

De natuur op een eiland is niet hetzelfde als de natuur op het vaste land, en dit bewijst Ameland maar eens te meer. Met een ontzettend grote variatie op een relatief klein stuk land vindt men bossen, duinen, maar ook landerijen en natuurlijk het strand. Er zijn verscheidene wieler- en wandelroutes, zoals langs het Zwanenwater. Ga op Robbentocht met rondvaartbedrijf de Zeehond en ga op zoek naar een echte zeehond van dichtbij, of ga Waddenhoppen tussen Ameland en Terschelling – plezier gegarandeerd! Vergeet ook niet om de folkloristische dansgroep De Amelanders te bekijken, die circa 20 originele dansen in hun repertoire hebben.

Kunst en Cultuur op Ameland

Ondanks dat veel mensen voor de omgeving een bezoek maken aan Ameland, is er voor de cultuurliefhebber ook het een en ander te vinden. Bezoek de Vuurtoren van Ameland en beklim de 236 treden naar de top. Ook het Natuurcentrum Ameland is een bezoek waard en bestaat uit en zeeaquarium en biedt veel informatie over de lokale flora en fauna en inzicht in het ontstaan van het waddengebied. De molen De Verwachting in Hollum is niet zo oud als je zou verwachten - pas in 1994 herbouwd op de plaats waar vroeger het origineel stond dat inmiddels gesloopt is. Ook het Cultuur-Historisch Museum Sorgdrager is een bezoek waard, waar de cultuur van de eeuwenlang geïsoleerde Amelanders goed in kaart worden gebracht. Ondanks dat het behoort tot de provincie Friesland, zal men weinig Fries tegenkomen op dit eiland. Een soort mengdialect, gebaseerd op het Fries wordt hier gesproken door vrijwel alle inwoners.

Eten en entertainment op Ameland

Op de verscheidene strandpaviljoens die u tegenkomt tijdens de wandelingen en fietstochten is het prima vertoeven, maar er is ook een enorm aanbod in restaurants en lunchrooms. Probeer een verse vis in het visrestaurant Rede van Nes, of ga voor een goede steak naar Frankie’s Rib & Steakhouse. Voor een luxueuze ervaring is het restaurant Nobel een goede keuze met een menukaart die zich aanpast aan de jaargetijden. Bezoek ook Bakkerij de Jong voor lokale specialiteiten zoals het Amelander Roggebrood en een grote variatie aan andere specialiteiten. In de zomer zijn er op Ameland regelmatig rommelmarkten en braderieën te vinden die een grote variatie aan spullen aanbieden, en daarnaast valt er vaak een plaats te vinden om een hapje te eten. Voor de actieveling is er naast het fietsen en het wandelen ook iets bijzonders – Waterrafting. Bij Beach Ameland peddel je samen met een groep de golven tegemoet. Sluit de dag dansend af bij Discotheek Swinging Mill en ga tot de vroege uurtjes door.

Vervoer rondom op Ameland

Ondanks dat het een dunbevolkt eiland is, is er een prima verbinding tussen het vaste land en het eiland. Vanaf Holwerd verzorgen comfortabele veerboten de overtocht naar het eiland in ongeveer 45 minuten en zijn in staat om zowel personen als auto’s en caravans te vervoeren. Indien u van plan bent uw auto en evt. caravan met u mee te brengen, dan dient u van te voren te reserveren. Eenmaal aangekomen op het eiland is er de mogelijkheid om fietsen te verhuren, of neem een taxi bij Taxi-service Cosi-tax die verschillende manieren van vervoer aanbiedt.

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

… en we zijn dol op onze appartementen