Over Wimdu. Alles wat er over ons te weten valt.

Maak kennis met ons team en kom erachter wat wij doen.

Aboutus polaroids
 • "Mensen met leegstaande kamers... verhuren hun kamers aan toeristen en verdienen zo een klein fortuin..."
  — The Telegraph, Dec 28th 2011
 • "Wimdu is no shoestring operation: in June it raised $90m from its core investors."
  — The Economist, Aug 6th 2011
 • "Hotel alternative…Berlin-based Wimdu is one you might want to keep your eye on."
  — New York Post, Sep 26th 2011
Bezoek onze perswebsite

Het bedrijf

Wij zijn Wimdu, een van 's werelds grootste online marktplaatsen voor particuliere accommodaties. Wij geloven heilig in de kracht van reizen en streven elke dag ernaar om waardevolle reiservaringen beter toegankelijk te maken voor iedereen. Met meer dan 350.000 woningen in meer dan 150 landen, biedt Wimdu reizigers authentieke en betaalbare accommodaties, van appartementen in Barcelona, tot chique studio's in Parijs, ruime lofts in New York en strandhuizen op het exotische eiland Bali.

Onvergetelijke reiservaringen zijn van onschatbare waarde, dat is waarom we reizigers en verhuurders verbinden over de hele wereld. Waar je ook naar toe reist, je bent er van verzekerd levenslange herinneringen te creëren met Wimdu. Wij zijn er van overtuigd dat het de kleine, lokale ontdekkingen zijn, die van de vakantie iets bijzonders maken. Onze appartementen zijn de ideale basis voor het ervaren van de vele verschillende facetten van een stad, of het nu gaat om grote wereldsteden als Parijs, Barcelona of Rome, of in kleinere, meer ontspannen dorpen.

Wimdu biedt ook de mogelijkheid je eigen ruimte te verhuren aan mensen die op zoek zijn naar accommodatie. Je ruimte adverteren bij ons is gratis, en je kunt geld verdienen met je extra ruimte, terwijl je anderen helpt de wereld te verkennen.

Het verhaal achter Wimdu

Wimdu is opgericht in maart 2011 door Arne Blackwenn en Hinrich Dreiling, twee goede vrienden die voor de oprichting van Wimdu met succes samen al twee andere bedrijven hadden opgericht. Steeds ontevredener geworden met dure, anonieme hotels, besloot het paar om Wimdu te creëren; een bedrijf dat technische knowhow, een passie voor reizen en meer aandacht voor de individuele behoeften van de gebruikers zou combineren. In juni 2011 was Wimdu al de op één na grootste online marktplaats voor privé-accommodaties ter wereld geworden.

In 2012 kwam het echt van de grond, een uitgebreid team verwelkomde de vele nieuwe initiatieven in het aanbod. Dit zette door in 2013 toen de eerste grote integratie van het aanbod plaatsvond. Echter, de meest spannende verwezenlijking van 2013 was de lancering van onze eerste tv-marketing campagne in Duitsland.

Tegen het einde van 2014 besloten Bleckwenn en Dreiling om af te treden als de CEO’s van Wimdu en zich aan te sluiten bij de Raad van Bestuur. De CEO taken werden aan het begin van 2015 vrijwillig overgedragen aan Arne Kahlke en Soren Kress. Gedurende deze periode maakte Wimdu ook een aantal structurele veranderingen door zoals de opening van een nieuw kantoor in Berlijn en de verhuizing van de Klantenservice afdeling naar Lissabon. Ook de tv-marketing campagne werd in dit jaar uitgebreid, onze advertentie verscheen niet meer alleen in Duitsland maar ook in Spanje en Italië op de televisie.

In 2016 is er veel veranderd voor Wimdu en tegen het einde van het jaar maakten we deel uit van Novasol en Wyndham Vacation Rentals, 's werelds grootste aanbieder van vakantiehuizen.

Wat heeft de toekomst in petto? We hebben al meer dan 2,5 miljoen gebruikers getrokken die meer dan 10 miljoen overnachtingen met Wimdu hebben genoten, en hier zal het niet bij blijven. Wij geloven in het potentieel van de ‘sharing economy’. We zullen aan kracht winnen door ons aanbod aan accommodaties uit te breiden en extra diensten te gaan aanbieden. Altijd met als uiteindelijke doel om reizen voor iedereen toegankelijker te maken. Deze nieuwe en authentieke manier van reizen heeft de toekomst, doe mee!

Overzicht

Opgericht:
Maart 2011
Hoofdkantoor:
Berlijn, Duitsland
 • > 15 talen
 • > 150 landen
 • > 150 medewerkers
 • > 350.000 accommodaties
 • > 2,5 miljoen geregistreerde gebruikers
 • Vitals Financing

De Wimdu ervaring

Wimdu verbindt hosts en gasten van over de hele wereld

Avatar 1
Ahman

Jason & Sarah zijn een fantastisch koppel en het was geweldig om ze te onmoeten. We hebben vele uren gezellig gepraat. Ze zijn sociaal, netjes, ordelijk en daarnaast ook erg respectvol. Eigenlijk alles wat je van een gast zou kunnen vragen. Ik zou ze zo nog een keer verwelkomen! Ik wens jullie het allerbeste! A & B

Avatar 2
Jason & Sarah

Wij zijn op onze tweede huwelijksreis en maken een tour door Europa, waarbij we wel op ons budget moeten letten. Wij hebben onze accommodaties bij Wimdu geboekt omdat wij naar een meer persoonlijke ervaring zochten waarbij we de kans zouden krijgen andere mensen te ontmoeten. Wij kunnen alleen maar positief zijn. Ahman en Bruce waren aardig en vriendelijk. Ze hebben een hele gezellige en uitnodigende woning. We vinden het echt jammer dat we maar drie dagen zijn gebleven!

Avatar 3
Anna

Als je de deur van je huis opent voor Nicole en Anne, heb je het gevoel alsof je oude vrienden verwelkomt. We hebben echt een hele leuke tijd gehad. Nicole en Anne zijn hele aardige mensen, makkelijk in de omgang, vriendelijk en erg enthousiast. We kunnen ze aan elke host aanbevelen. Wij wensen deze moeder en dochter het allerbeste toe. Bedankt dat jullie voor ons hebben gekozen en natuurlijk zijn jullie meer dan welkom om nog een keer terug te komen. Groetjes van Anna en Jordy, Barcelona :)

Avatar 4
Nicole

Onze beide hosts gaven ons het gevoel dat we meer dan welkom waren. Tijdens mijn verblijf met mijn dochter in een vreemde stad, was het geweldig om Anna's en Jordy's huis als thuisbasis te hebben. Alles in Barcelona is makkelijk met de metro of te voet te bereiken en om zo dicht in de buurt van Park Guell te zitten maakt het natuurlijk extra bijzonder. (...) Maar onze tijd daar was vooral zo bijzonder omdat Anna en Jordy zo goed voor ons gezorgd hebben. Bezoek hen! Nicole