Accommodatie in Veere

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Veere

Vakantiewoning in Veere: Vakantiehuizen in Veere huren

Veere is een klein stadje wat niet enorme bekendheid geniet onder het grote publiek, maar zeker de moeite waard is om te bezichtigen. Het is te vinden op het eiland Walcheren in de provincie Zeeland en ligt op korte afstand van Middelburg. Het is een prachtig stadje dat rijk is aan historie en waar je in het dagelijkse leven nog de gezelligheid proeft. De vele monumenten die de stad rijk is en de typische Zeeuwse omgeving maken Veere tot een populaire bestemming waar vooral in de zomer veel toeristen op af komen. Er zijn in Veere en omgeving best wat hotels en hostels te vinden die vele verschillende soorten kamers aanbieden in alle prijsklassen. Ben je een keer op zoek naar iets anders dan een hotel en zoek je een authentiek Zeeuws verblijf? Kijk dan eens op de vele accommodaties en bed and breakfasts die Wimdu aanbiedt!

Fun Facts

 • De officiele titel van onze koning Willem-Alexander is de adellijke titel markies van Veere en Vlissingen!
 • In Museum de Vierschaar in Veere is de zilveren beker van Maximiliaan van Bourgondië te vinden – een belangrijk historisch figuur.
 • Veere heeft niet altijd Veere geheten: vroeger stond het bekend als Kampvere – het kamp waar het veer vanuit vertrok.
 • Waar er tegen het einde van de 17e eeuw nog meer dan 750 huizen stonden binnen de stadsmuren, zijn dat er hedendaags nog maar amper 300.
 • Het carillon (muziekinstrument) dat te vinden is in de Stadhuis van Veere is verkozen tot een van de beste van Nederland!

Bezienswaardigheden in Veere

Door de rijke geschiedenis van Veere zijn er veel prachtige gebouwen die de tand des tijds hebben doorstaan en nu wachten om bezocht te worden. Veere is een beschermd stadsgezicht in Zeeland, mede dankzij de grote hoeveelheid monumenten die de stad rijk is. De Grote Kerk komt uit de 14e eeuw en is ook nog een tijdje gebruikt door soldaten van Napoleon als militair ziekenhuis. Het is een laatgotische basiliek die fier oven de stad uitsteekt en daarnaast open is voor bezichtiging. Tegen betaling kan er ook de toren worden beklommen. Een andere prachtig monument dat symbool staat voor de stad is het Stadhuis van Veere, waar het Stadhuismuseum de Vierschaar in te vinden is. In dit museum zijn verschillende exposities en kunstwerken gedurende het hele jaar te vinden. Het stadhuis was jarenlang de plaats vanuit waar de stad en omliggende gebieden bestuurd werden en dateert uit de 15e eeuw. Ook een bijzondere plaats zijn de Schotse huizen die vinden zijn aan de Kaai, origineel gebouwd door rijke kooplieden uit Schotland die hier neerstreken. Het is nu een museum dat dat veel beeldende kunst heeft en daarnaast ook de originele klederdracht van deze streek tentoonspreidt. Sluit de dag af met een bezoekje aan de Campveerse Toren – een bijzondere verdedigingstoren die de haven van Veere veilig moest houden.

Natuur in Veere en omstreken

Een gebied dat ligt onder de zeespiegel en omringd is door zoveel water heeft natuurlijk ook veel te bieden aan prachtige natuurgebieden met rijke flora en fauna. Een plaats waar je kan genieten van de natuur en vele vormen van watersport kan beleven is het Veerse Meer – te vinden in hartje Zeeland en meer dan 22 kilometer breed. Het is hier mogelijk om onder andere te surfen, zeilen of gewoon te kijken naar de vele watersporten vanaf de waterkant. Avontuurlijk ingesteld en klaar voor wat sensatie? Leer kitesurfen bij Wind & Kite Surfschool en wordt een ware professional in het berijden van de golven en het controleren van de wind. Daarnaast is Veere ook gelegen in een omgeving die zich perfect leent om te voet te verkennen. Dit had de gemeente ook door en dus zijn er veel wandelroutes uitgezet over de stadswal en door het bos van Veerse. Het is ook mogelijk om tegen betaling bepaalde wandelroutes te kopen bij het lokale VVV kantoor en in de zomer worden er ook wandelingen georganiseerd inclusief gids. De kosten hiervoor zijn ongeveer 8 euro en nemen je langs alle mooie bezienswaardigheden en door de rijke natuur. Je kan ook gaan wandelen of paardrijden door het prachtige Veerse bos waar je ontelbaar veel vogels tegen gaat komen en er bijzondere planten voorkomen die in andere gebieden van ons land moeilijk te vinden zijn. Door de dijkdoorbraak in 1945 zijn er veel kreken en loofbossen ontstaan in dit natuurgebied en is het nog een prachtig stukje ongerepte natuur.

Vervoer in en naar Veere

Zoals met veel plaatsen in Zeeland is ook Veere het gemakkelijkste te bereiken met de auto en zijn sommige delen lastig te bereiken met het openbaar vervoer. Het probleem is alleen dat er een strikt parkeerbeleid geldt in het centrum waardoor het lastig wordt om een parkeerplaats te vinden, dus parkeer je auto buiten het stadscentrum in een van de 2 parkeerterreinen. Mocht je met het openbaar vervoer willen komen, dan kan je gemakkelijk de trein naar Middelburg nemen en vanuit hier de bus pakken naar Veere. Onze tip voor als je in Veere aankomt: huur een fiets en ontdek de prachtige omgeving – goedkoop en nog gezond ook!

Klaar om te boeken?

ONZE APPARTEMENTEN SCOREN GEMIDDELD EEN 9/10! DIT IS DE MENING VAN ONZE GASTEN:

Ben
Ben
10 Uitstekend
mei 2017
Authentieke Zeeuwse woning in hartje Veere

Het huisje Oudestraat 31 in Veere is een uitermate plezierig onderkomen. Smaakvol ingericht en alle benodigdheden, die noodzakelijk zijn om er lang weekend te verblijven, zijn ruimschoots aanwezig. Aardig was zeker dat er een fles wijn ...

Jan
Jan
10 Uitstekend
september 2016
Veere, ideaal app 2-8p 96m² vlakbij zee!

Bij aankomst blij verrast met allerlij verwen producten op tafel, zoals wijn, fris , koekjes enz. Een heerlijk appartement, met echt alles wat een vakantie veraangenaamd. Boeken , speelgoed, spellen, zelfs een afwas en wasmachine en drog...

Ingeborg Helena
Ingeborg Helena
8 Erg goed
augustus 2016
Pittoresk vakantiehuisje in het centrum van de stad Veere

Een heerlijk huisje in Veere, alles in Veere is vanaf hier op loopafstand en het huisje zelf is heel knus en praktisch. Speciaal fijn met dit warme weer is je eigen privé buitenplaatsje om 's-avonds nog lekker buiten te zitten. Het is te...

René
René
8 Erg goed
november 2015
Veere 2

Groot comfortabel appartement, mooie tuin en heerlijk rustige locatie tussen de weilanden.

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen