Appartementen in Sevilla

Deze exotische stad ligt in Zuid-Spanje aan de rivier Guadalquivir. Ontdek de stad met de grootste historische binnenstad in heel Europa.

Het Koninklijk Paleis van Sevilla

Ontdek Sevilla

Sevilla is de belangrijkste stad in het zuiden van Spanje en heeft een rijke geschiedenis. Dit is goed terug te zien in de vele historische monumenten verspreid over de gehele historische binnenstad. De stad staat bekend om de hete zomers en de milde winters. Perfect om lekker te overwinteren of juist te genieten van de warme zomermaanden.

Geschiedenis en ontdekkingen in het zuiden van Spanje

Ook in Sevilla speelt geschiedenis een belangrijke rol. De stad werd gesticht door de Romeinen en in 712 veroverd door de Moren. In deze periode bloeide de stad op en werd het een van de belangrijkste steden ter wereld. Dit is ook de periode dat de beroemde Giralda en het Alcázar zijn gebouwd. Vanaf 1248 behoorde Sevilla officieel tot het Rijk van Castilië. Na de ontdekking van Amerika door Columbus werd Sevilla een belangrijke havengebied voor de handel tussen de Spaanse koloniën en het Spaanse rijk. Dit trok vele immigranten en handelaren aan, waardoor de stad zich nog meer uitbreidde. De stad heeft vandaag de dag vele historische gebouwen en staat bekend om de prachtige architectuur. Maar vergeet ook niet de gezellige barretjes te bezoeken en te proeven van het heerlijke Spaanse eten.

De top 25 accommodaties in Sevilla: