Appartementen in Porto

De stad staat bekend om de heerlijke port en het oude historische stadscentrum. Bezoek Porto en dompel je onder in de Portugese cultuur.

Uitzicht over Porto

Ontdek Porto

In het noorden van Portugal ligt de tweede grootste stad van het land aan de rivier de Duoro. De Romeinen gaven de stad de naam Portus Cale, waar nu de hedendaagse naam Portugal van komt. Het stadscentrum is onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vindt er gezellige cafés en restaurants waar je natuurlijk een glaasje port moet hebben geproefd.

Port uit Porto

De stad was voor de Romeinen een belangrijk haven- en handelsgebied en werd na de stichting al gauw een belangrijke stad op het Iberische schiereiland. Porto is korte tijd door de Moren veroverd, maar kwam in 868 onder het bewind van Portugal. Porto bloeide op door de goede handelsrelaties tussen Portugal en Engeland en werd vooral bekend om de productie van de port. Het is dan ook in deze periode dat vele belangrijke gebouwen werden opgericht zoals de kathedraal, de stadsmuur en de kerk de Igreja de Cedofeita. Deze gebouwen staan er vandaag de dag nog en worden door UNESCO erkend als werelderfgoed. Neem dan ook zeker de tijd om door de binnenstad te wandelen en de geschiedenis van de stad te verkennen. Geniet van je vakantie in Port en verken de Portugese cultuur, tradities en natuurlijk de lekkernijen.

De top 25 accommodaties in Porto: