Appartementen in Parijs

De stad van de liefde. Je kunt hier dagen ronddwalen, opgeslokt door de cultuur, het bruisende nachtleven en het gastronomische landschap.

De Eiffeltoren in park Champ de Mars

Ontdek Parijs

De stad wordt niets voor niets de stad van de liefde genoemd en staat bekend om de vele verliefde stelletjes die een slotje hangen aan de Pont des Arts. Maar er is zoveel meer. Van het prachtig Louvre tot aan de statige Notre Dame en van de luxe restaurants tot aan de beste croissant van Frankrijk, je vindt het allemaal in de stad van het licht.

Parijs: het verhaal van de stad aan de Seine

Parijs is altijd al de plek voor cultuur, literatuur, kunst en liefde geweest. De stad kent een lange geschiedenis die terug gaat naar 4000 voor Christus. Na de verovering van de plek door het Romeinse Rijk groeide het tot dan toe onbeduidende plaatsje uit tot een stad. Vanaf de 11e eeuw begon Parijs zich te ontwikkelen en groeide het uit tot een belangrijke plek voor internationale handel, wat zorgde voor een groei in het aantal inwoners. De stad breidde zich uit naar de huidige vorm van 20 arrondissementen, met als centrum het Île de la Cité en de daarop gelegen Notre Dame. De stad biedt vele bezienswaardigheden waaronder de wereldberoemde Eiffeltoren en de Champs d’Elysees. Maar ook zeker een bezoek waard is de prachtige wijk Montmartre met de Sacre Coeur en het pittoreske Canal Saint Martin in het 10e arrondissement.

De top 25 accommodaties in Parijs: