Appartementen in Madrid

Bezoek de eeuwenoude hoofdstad van Spanje en ontdek de fascinerende geschiedenis, het bruisende nachtleven en geniet van de lekkerste tapas.

De Puerta de Alcalá

Ontdek Madrid

In het hart van Spanje ligt de grootste stad van het land en door de aanwezigheid van het Koninklijk Paleis en de vele politieke functies ook meteen de belangrijkste. In de stad wonen meer dan 3 miljoen mensen, verspreid over 21 stadsdistricten. De stad heeft een rijke geschiedenis en biedt de bezoeker prachtige gebouwen, musea en ontelbaar veel barretjes.

Van al-Majrit tot Madrid

De geschiedenis van de stad begint veel later dan de meeste grote steden van Spanje. De locatie was destijds van weinig belang voor handel met andere steden. Hier kwam verandering in toen de emir van het Arabische rijk Al-Andalus, wat destijds een groot gedeelte van het Spaanse rijk in handen had, een paleis op de plek van het huidige Madrid liet bouwen. Het paleis keek uit over de rivier Manzaneres, ook wel al-Majrit genoemd, waar de naam Madrid vandaan komt. In 1123 werd Madrid officieel erkend als een stad en groeide het uit tot een van de belangrijkste steden in het Spaanse rijk. De stad werd opgeknapt: er werd ruimte gemaakt voor parken, het Koninklijk Paleis werd gebouwd en belangrijke verkeersaders zoals de Gran Vía werden aangelegd. Het uitgaansleven bloeide op en de stad staat vandaag de dag bekend als de stad die nooit slaapt.

De top 25 accommodaties in Madrid: