Appartementen in Lissabon

Op het meest westelijke puntje van Europa vind je een stad vol kronkelende straten en zonovergoten pleinen. Laat de vakantie maar beginnen!

Tram in Lissabon

Ontdek Lissabon

De stad is de grootste stad op het meest westelijke punt van Europa en ligt op een steenworp afstand van de Atlantische Oceaan. Het is een stad met een rijke geschiedenis die door de straten en de gebouwen heen sijpelt. De rijke kleuren, vele exotische invloeden en het milde klimaat maken van Lissabon de perfecte vakantiebestemming.

Lissabon: een stad van vele invloeden

Lissabon is een oude stad en heeft een lange geschiedenis met verschillende bestuurders. Al rond 1200 voor Christus ontstaat er een handelspost op de huidige plek van de stad. Na overname door het Romeinse Rijk volgt een lange periode van conflicten, oorlogen en veroveringen. Deze onrustige geschiedenis legt de basis voor de huidige vorm van de stad en is de reden dat we er tot op de dag van vandaag nog vele Arabische en Europese invloeden tegenkomen. In 1255 werd Lissabon officieel tot hoofdstad van Portugal benoemd en kwam de stad tot bloei. In deze periode zijn vele bekende gebouwen en attracties ontstaan zoals de Elevador de Santa Justa, de Ponte 25 de Abril en de kathedraal van Lissabon. Wandel door de kleine kronkelstraatjes, geniet van het bruisende nachtleven en dompel je onder in het prachtige Lissabon.

De top 25 accommodaties in Lissabon: