Accommodatie in Limburg an der Lahn

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Limburg an der Lahn

Vakantiewoning in Limburg an der Lahn: Vakantiehuizen in Limburg an der Lahn huren

Limburg an der Lahn is een gemeente te vinden in de deelstaat Hessen in Duitsland. Door de relatief eenvoudige bereikbaarheid vanuit Nederland en de vele prachtige bezienswaardigheden is Limburg an der Lahn erg populair onder toeristen. Het wordt vaak verkort vermeld als Limburg – niet te verwarren met de provincie Limburg. Aan de rivier de Lahn kwam in de 9e eeuw deze prachtige stad tot leven en door de jaren heen heeft het dit historische karakter goed behouden! Er zijn veel hotels en hostels te vinden die zowel in de zomer als winter veel toeristen ontvangen. Voor wie eens op zoek is naar een typische Duitse woning – kijk dan eens naar de vele accommodaties en bed and breakfasts op Wimdu. Wie weet zit er jouw pareltje tussen voor een prachtige vakantie!

Fun Facts

 • Er zijn weinig steden in Duitsland waar het historisch erfgoed zo mooi bewaard is gebleven als in Limburg an der Lahn.
 • De eerste vermelding van de plaats dateert terug naar het begin van de 10e eeuw!
 • Er wonen ongeveer 33.000 mensen in Limburh an der Lahn, maar in de zomer is het altijd een stuk drukken door de vele bezoekers!
 • In Duitsland wordt er na Ierland het meeste bier gedronken – berekend per hoofd van de bevolking.

Bezienswaardigheden in Limburg an der Lahn

Als je Limburg an der Lahn binnenrijdt dan kan je er niet omheen – De Limburger Dom is iconisch voor de stad en verheft zich hoog boven de stad uit. In de prachtige beschutte groene omgeving is de Dom een bijzondere verschijning die meteen opvalt. Gebouwd in 1235 is de laatromaanse basiliek onlosmakelijk verbonden met de stad en heeft het ook veel vroeggotische kenmerken en elementen. De zeven torens en typerende rode kleur maken de Limburger Dom tot bezienswaardigheid nummer 1 en een bezoek aan Limburg an der Lahn is niet compleet zonder de Limburger Dom te hebben bezocht. Een ander bijzondere plek die niet vergeten mag worden bij een bezoek aan Limburg an der Lahn is de 600-jaar oude Lahn Brug die tegenwoordig beschermd wordt. Door de jaren heen heeft Limburg an der Lahn altijd een belangrijke rol gespeeld in de transport door Duitsland. Al in de middeleeuwen speelde de Lahn brug een grote rol in het toelaten van bezoekers van de stad – via de Via Publica die hier over de brug liep.

Kunst en cultuur in Limburg an der Lahn

Er zijn ook door het gehele jaar veel evenementen te vinden in Limburg an der Lahn die altijd ontzettend gezellig zijn en de typische Duitse sfeer met zich meebrengen. In de hele zomer zijn er op de weekenden leuke bandjes en andere muzikale evenementen te vinden in het kader van de Limburger Zomerfeesten. Ook is er in de maand juni Het Feest van de Binnenstad en in juli zijn de Rheingauer Wijndagen – waar de nadruk vooral ligt op de heerlijke plaatselijke Riesling die in het wijnbouwgebied in de Rheingau wordt verbouwd. Waar Duitsland internationaal meer bekendheid geniet om de vele soorten bier die er gebrouwen en geëxporteerd worden – is het aandeel op het gebied van wijn ook erg groot. Een ander gebied waar Duitsland erg beroemd is, zijn de geweldige kerstmarkten die door het hele land als paddenstoelen uit de grond schieten zodra de wintermaanden invallen. Ook in de binnenstad van Limburg an der Lahn is een erg gezellige kerstmarkt te vinden! Er zijn daarnaast ook veel interessante museu te vinden waar je meer te weten kan komen over de rijke geschiedenis van dit gebied. Vergeet sowieso niet om het bijzondere Katzenturm te bezoeken. Dit gebouw was ooit deel van de stadsmuur, maar is tegenwoordig een museum waar je meer te weten komt over marine.

Vervoer naar en in Limburg an der Lahn

Limburg an der Lahn is gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland en tussen de 3 en 4 uur is het al mogelijk om de bestemming te bereiken. Houd er wel rekening mee dat er stukken worden gereden op de Duitse snelweg – waar geen snelheidslimiet geldt en je niet raar moet op kijken als je met hoge snelheid wordt ingehaald. Limburg an der Lahn heeft ook een eigen treinstation en heeft directe verbindingen naar Frankfurt en Koblenz – waardoor het makkelijk is om ook een van deze omliggende steden te bezoeken bij een verblijf aan Limburg an der Lahn. Ook luchthaven Frankfurt ligt in de buurt waar altijd veel internationale vluchten aankomen en

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen