Accommodatie in Florence

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Florence

Vakantiewoning in Florence: Vakantiehuizen in Florence huren

Een vakantie in Florence is pas echt geslaagd als je een comfortabele plek om te overnachten hebt. Wimdu heeft voor je het ruimste appartement, meest ontspannende vakantiehuis en gezelligste bed and breakfast geselecteerd. Om je vakantie tot een succes te maken hebben we onze host in Florence gevraagd naar de beste restaurants en bezienswaardigheden. Zij weten als beste wat je in de stad kunt doen en welke plekken nog niet door toeristen zijn ontdekt.Florence is een van ‘s werelds grootste monumenten van de Rennaissance. Grote kunstenaars zoals Michelangelo, Botticelli, Dante en Macchiavelli verlichtten de stad met hun kunst, beelden en literaire werken, en zorgden ervoor dat Florence in de eeuwen erna bekend werd als de geboorteplaats van de Renaissance. Ooit was de stad het hart van de culturele en intellectuele scene van Europa, maar Florence is nu een testament van die periode van artistiek groei en een bruisende moderne kosmopolitische stad. Florence heeft echter een groot voordeel ten opzichte van andere Europese steden: het is perfect om te voet te verkennen – sterker nog het centrum kun je het beste te voet onderzoeken. Het compacte formaat van Florence zorgt ervoor dat het ideaal is om een appartement voor je verblijf te verhuren. Met volop supermarkten en markten in de omgeving is het huren van een appartement zowel cultureel als qua budget de beste oplossing om Florence als stad te ontdekken.

Geschiedenis

De geschiedenis van Florence gaat terug naar 59 v. Chr. toen de Romeinen er een kolonie vestigden. Uiteindelijk veroverden de Lombardijen Florence in de 6e eeuw en toen de Middeleeuwen eindigden was het inmiddels een onafhankelijke stadsstaat. Door de bloeiend wol- en textiel handel en een sterke bancaire sector groeide Florence in de 13e eeuw uit tot een van de belangrijkste machten in Italie. Toen de Medici, een rijke bankiersfamilie, aan de macht kwamen, kwam de geest van de Renaissance pas echt tot bloei. Na de italiaanse eenwording in 1860 was Florence tussen 185 en 1871 de hoofdstad van het koninkrijk Italie. Nu is het de hoofdstad van Toscane

Fun Facts:

 • Tijden de Tweede Wereldoorlog spaarde Adolf Hitler de Ponte Vecchio vanwege de kostbare kunstcollectie van de Medici die in de brug waren opgeslagen. Hij wist echter niet dat de collectie al in veiligheid was gebracht.
 • De Neptunus Fontein op Piazza della Signoria is ontworpen om de Florentijnen, Cosimo I de’Medici’s in het bijzonder, de heerschappij over de zee. Medici liet zijn gezicht in het beeld van Neptunus graveren.
 • De David in Piazza della Signoria is een kopie van Michelangelo’s beroemde werk. Het beeld symboliseerd de overwinning op de tyrannie

Verken

Het belangrijkste herkenningspunt van Florence is de Duomo, die hoog boven het hart van de stad uit torent. De dom is een uitstekened beginpunt om de Doperij, Campanile en Museo dell’Opera del Duomo te bezoeken. De koepel van de Dom is voor publiek geopend en geeft een geweldig uitzicht over de stad. Naar het oosten ligt de Santa Croce ker, waar veel fresco’s van Giotto te zien zijn. Ten zuiden van de Dom ligt Piazza della Signoria, het politiek centrum van de stad met het Palazzo Vecchio, het stadhuis van Florence, de Uffizi, een van de belangrijkste galerien van Italie, en Ponte Vecchio. Santa Maria Novella is de andere grote kerk van de stad, met vele freso’s. Het ligt ten westen van de Dom.

Eten en drinken

De koffiecultuur is sterk aanwezig in Florence, vooral rondom de belangrijkste pleinen en de Dom. Als je echter de menigte en hoge prijzen wilt ontvluchten, ga dan op zoek naar slamme steegjes en straatjes die stad rijk is. Ze liggen van de drukke pleinen af en zo vindt je bijvoorbeeld bij het Piazza Santa Croce het betaalbare, maar uitstekende Boccadama, dat Toscaanse gerechten serveert. Ga naar Pizzeria Toto vlakbij Piazza della Signoria en Dante’s huis vind je de beste pizzapunten van Florence. Direct naast de pizzeria ligt een uitstekende kruidenier en Ierse pub, mocht je ineens trek in een biertje krijgen. Ben je gek van desserts, en met name cannoli, is er geen betere plek om naar toe te gaan dan Caffe Paszowksi op Piazza della Reppublica. Florence heeft ook verschillende markten, en daarom is het ook zeker handig om je eigen keuken te hebben wil je heerlijke gerechten klaarmaken. De belangrijkste markt is Mercato Centrale, maar je kan ook heerlijk producten op de Mercato di Sant’Abrogio en de Parco delle Cascine vinden.

Vervoer

Florence kan je het beste te voet of per fiets verkennen. Taxi’s vind je echter door de hele stad door en kunnen handig zijn als je met bagage van of naar het belangrijkste station, Santa Maria Novella komt of gaat. Dit treinstation ligt op 10 minuten lopen van de Duomo. Het is het belangrijkste nationale en internationale treinstation van Florence. De stad heeft ook een uitstekend busnetwerk. Het Amerigo Vespucci vliegveld ligt ongeveer vier kilometer van het centrum de SITA/ATAF “Vola in Bus” buslijn rijdt tussen het vliegveld en het Santa Maria Novella treinstation. De rit duurt ongeveer 20 minuten.

Klaar om te boeken?

ONZE APPARTEMENTEN SCOREN GEMIDDELD EEN 9/10! DIT IS DE MENING VAN ONZE GASTEN:

Theo en Ada
Theo en Ada
8 Erg goed
november 2016
Cheerful Apartment

Het appartement is goed ingericht. De bedden zijn uitstekend. Op beide slaapkamers zijn er voldoende kasten voor kleding. Er is een erg kleine binnenplaats. Dit appartement ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het Palaccio Vecchio. De ...

pim
pim
8 Erg goed
oktober 2016
Cosy and bright apartment in Old Town

Prima appartement met alle gewenste voorzieningen, op uitstekende locatie tov oude centrum. 15 minuten lopen naar Ponte Vecchio. Op 300 meter supermarkt en dverse goede restaurants.

Henk
Henk
8 Erg goed
september 2016
B&B WIFI PARKING GIAGGIOLOFIRENZE ROSA

Prima uitvalsbasis om Toscane te verkennen. Rustige kamer met goed sanitair. Gebruik van gemeenschappelijke ruimte (keuken/zit). Parkeerplaats op eigen terrein, voor de deur. Gezien de afstand tot het centrum van Florence is het handig ...

Ella
Ella
10 Uitstekend
augustus 2016
VIRGILIO:2 bedrooms, A/C and balcony

Prima plek, mooi zo midden in het oude centrum. Alles prima voor elkaar, goed in overleg!

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen