Appartementen in Amsterdam

Amsterdam: de stad waar alles kan en mag. Het altijd kloppend culturele en creatieve hart van Nederland. Dé plek voor een weekendje weg.

Fiets op een brug in Amsterdam

Ontdek Amsterdam

De hoofdstad van Nederland, in de volksmond ook wel Mokum genoemd, is wereldberoemd en heeft een sterke aantrekkingskracht op reizigers van over de hele wereld. Het is de stad waar alles kan en mag. Van de Wallen tot het Rijksmuseum en van het Anne Frank Huis tot de vele bruine kroegen. In Amsterdam vindt elke vakantieganger dat wat hij zoekt.

Amsterdam: van een dam in de Amstel tot grachtengordel

Amsterdam wordt voor het eerst genoemd in de 13e eeuw en verwijst naar een plaatsje bij een aangelegde dam in de Amstel. Maar zelfs ver daarvoor werd de plek waar nu de stad ligt al bewoond. Door de gunstige ligging aan het water werd de stad al snel een belangrijk handelsgebied. De explosieve groei aan inwoners dwong de stad tot uitbreiden, waardoor de wereldbekende grachtengordel is ontstaan. Ook werden vele historische monumenten opgericht, waaronder de Westerkerk en het Paleis op de Dam. Door het ontstaan van de grachtengordel en de uitbreiding naar de buitenwijken en eilanden zijn er in totaal 7 stadsdelen. De beste manier om Amsterdam te verkennen is op de fiets. Zwerf door typische Amsterdamse wijkjes zoals de Jordaan en de Pijp, fiets over de smalle bruggetjes en langs de grachten en dompel je onder in de stad aan de Amstel.

De top 25 accommodaties in Amsterdam: