Over Wimdu. Alles wat er over ons te weten valt.

Maak kennis met ons team en kom erachter wat wij doen.

Aboutus polaroids
 • "Mensen met leegstaande kamers... verhuren hun kamers aan toeristen en verdienen zo een klein fortuin..."
  — The Telegraph, Dec 28th 2011
 • "Wimdu is no shoestring operation: in June it raised $90m from its core investors."
  — The Economist, Aug 6th 2011
 • "Hotel alternative…Berlin-based Wimdu is one you might want to keep your eye on."
  — New York Post, Sep 26th 2011
Bezoek onze perswebsite

Het bedrijf

Wimdu is in maart 2011 begonnen met een klein internationaal team en is inmiddels uitgegroeid tot een hechte groep van 250 toegewijde medewerkers, verspreid over de hele wereld.

Het snelgroeiende Wimdu is een online platform met een breed aanbod aan privé-accommodaties voor iedere smaak en budget. Door het wereldwijd verbinden van gasten en hosts biedt Wimdu een plezierige, authentieke reiservaring voor hen die op zoek zijn naar een slim alternatief voor hotels.

Van penthouses in New York tot vakantiehuizen in Mallorca en studio's in Parijs: Wimdu heeft meer dan 300.000 accommodaties in meer dan 100 landen. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om aantrekkelijke, betaalbare accommodaties voor een volgende reis te vinden.

Maar dat is nog niet alles. Wimdu geeft je ook de kans je eigen accommodatie te verhuren en geld te verdienen terwijl je anderen helpt de wereld te ontdekken!

Overzicht

Opgericht:
Maart 2011
Hoofdkantoor:
Berlijn, Duitsland
 • > 15 talen
 • > 150 landen
 • > 250 medewerkers
 • > 300.000 accommodaties
 • > 1 miljoen geregistreerde gebruikers
 • > € 90.000.000 investering
Photograph ceo

Het Verhaal

Wimdu werd in 2011 opgericht door Arne Bleckwenn en Hinrich Dreiling: twee goede vrienden die al eerder samen succesvolle bedrijven zijn gestart. Nadat ze tijdens hun reizen steeds vaker gefrustreerd raakten door te dure en anonieme hotelkamers, besloten de twee Wimdu op te richten: een bedrijf dat de technische know-how, de passie voor reizen en de focus op de behoeften van de individuele gebruiker kan combineren.

Aan het eind van 2014 besloten Bleckwenn en Dreiling af te treden als CEO’s en plaats te nemen in de Raad van Bestuur. Hierdoor moesten ze op zoek naar de juiste personen om hun plaats in te nemen, die ze hebben gevonden in Arne Kahlke en Soren Kress. De verantwoordelijkheden van de CEO’s zijn vrijwillig overgedragen aan het begin van 2015. De nieuwe CEO’s hebben gezamenlijk de nodige ervaring om Wimdu naar het volgende niveau te tillen. Kahlke en Kress hebben voorheen de dating website ‘ElitePartner’ opgericht, waarna ze beiden bij ‘Parship’ aan de slag zijn gegaan. Hier hebben ze Parship tot grote hoogte gebracht en op de markt gezet als het nummer één online dating platform in Duitsland. Door de aanwinst van hun kennis en leiderschap kan Wimdu zich verder ontwikkelen als een van de grootste platforms ter wereld waar een goed alternatief voor hotels wordt aangeboden.

Met meer dan 250 internationale medewerkers die gesitueerd zijn in zowel het hoofdkantoor in Berlijn als in ons kantoor in Lissabon, zijn we een divers team van gekwalificeerde en enthousiaste mensen. Ons gezamenlijke doel is om van privé-verhuur de gemakkelijk te gebruiken en internationale standaard te maken. Wij willen een toegankelijk en betaalbaar alternatief voor hotels aanbieden, met een sterke focus op kwaliteit en waar je waar voor je geld krijgt.

De Wimdu ervaring

Wimdu verbindt hosts en gasten van over de hele wereld

Avatar 1
Ahman

Jason & Sarah zijn een fantastisch koppel en het was geweldig om ze te onmoeten. We hebben vele uren gezellig gepraat. Ze zijn sociaal, netjes, ordelijk en daarnaast ook erg respectvol. Eigenlijk alles wat je van een gast zou kunnen vragen. Ik zou ze zo nog een keer verwelkomen! Ik wens jullie het allerbeste! A & B

Avatar 2
Jason & Sarah

Wij zijn op onze tweede huwelijksreis en maken een tour door Europa, waarbij we wel op ons budget moeten letten. Wij hebben onze accommodaties bij Wimdu geboekt omdat wij naar een meer persoonlijke ervaring zochten waarbij we de kans zouden krijgen andere mensen te ontmoeten. Wij kunnen alleen maar positief zijn. Ahman en Bruce waren aardig en vriendelijk. Ze hebben een hele gezellige en uitnodigende woning. We vinden het echt jammer dat we maar drie dagen zijn gebleven!

Avatar 3
Anna

Als je de deur van je huis opent voor Nicole en Anne, heb je het gevoel alsof je oude vrienden verwelkomt. We hebben echt een hele leuke tijd gehad. Nicole en Anne zijn hele aardige mensen, makkelijk in de omgang, vriendelijk en erg enthousiast. We kunnen ze aan elke host aanbevelen. Wij wensen deze moeder en dochter het allerbeste toe. Bedankt dat jullie voor ons hebben gekozen en natuurlijk zijn jullie meer dan welkom om nog een keer terug te komen. Groetjes van Anna en Jordy, Barcelona :)

Avatar 4
Nicole

Onze beide hosts gaven ons het gevoel dat we meer dan welkom waren. Tijdens mijn verblijf met mijn dochter in een vreemde stad, was het geweldig om Anna's en Jordy's huis als thuisbasis te hebben. Alles in Barcelona is makkelijk met de metro of te voet te bereiken en om zo dicht in de buurt van Park Guell te zitten maakt het natuurlijk extra bijzonder. (...) Maar onze tijd daar was vooral zo bijzonder omdat Anna en Jordy zo goed voor ons gezorgd hebben. Bezoek hen! Nicole